kontrowersyjny wyrok....
kontrowersyjny wyrok....
karola1064 Ogromnie apeluję do wszystkich właścicieli psów jeżeli puszczacie je luzem to miejcie pewność że wrócą do was na komendę.
karola1064 Ogromnie apeluję do wszystkich właścicieli psów jeżeli puszczacie je luzem to miejcie pewność że wrócą do was na komendę.
...
Szkoda,że zostało to tak odebrane-ale księdzem ani zakonnicą nie jestem pozdrowienia :
życzę jednak jak najmniej takich sytuacji
Nie chciałem Cię urazić. Moim zamysłem było tylko podkreślenie, że na tym forum wszyscy jak sądzę rozumieją konieczność zachowania bezpieczeństwa, a ci którzy mają to w nosie tego nie czytają.
Jeżdzę w teren na oklep, obok biegną dwie suczki- labek i owczarek niemiecki, do tego dwie kozy z różkami i pare kotów....
Nie wiem co byłoby groźniejsze dla "przechodnia leśnego".. Oczywiscie denerwują mnie ujadające małe , obce kundelki przy nogach koniska...dlatego zabieram moje suczki wiedząc, że one nic złego obcym ludziom czy zwierzakom nie zrobią- chyba, że na moją prośbę..
Spoko,spoko może trochę przesadziłam z tym apelem,ale jak mi się przypomni ta sytuacja to jeszcze mam gęsią skórę :wink:
Koty biegna za Tobą z psami w teren??? hock: łaa-no to niezle tresowane,bo to zwierzatka raczej nie lubiące długiego truchtania bez celu...
U nas by to nie przeszło-tak pies czy kot w lesie zostałby zastrzelony przez pierwszego leśnika.Nie raz trafiałam koniem na zwłoki takich biedaków.
Koty co jakiś czas brane są na ręce przez osobę mi towarzyszącą bądź przeze mnie na konia
Szczególnie jeden upodobał sobie długie przechadzki. Co jakis czas miałczy i prosi o podwiezienie
my mieliśmy w stajni konia który uprawiał ze mna jogging o 6 tej rano w sniegu xD
Może zacznę robic to co mój koń...podobno kąpiele błotne sa w modzie...on ciągle się tak tapla, że chyba spróbuję
Taaaa... lepiej wykąp się po dobroci- bo Ela nie chciała i tak ją Raszka przekonała :wink:
faza lotu
faza ślizgu
kąpiel właściwa
...zdjęcia mojego nie chwaląc się autorstwa
Faza ślizgu się nie otwiera, ale i tak jestem pod wrażeniem !
omg... wszystkie 3 fazy "lotu" otworzyły się. Cudowne kadry...hahaha... Chyba przemyślę dobrowolne kąpiele błotne- ciapek ma dziś 18-ste urodziny
Fotki rewelacja, jednakowoż za powieszenie się na wodzach amazonka powinna dostać burę... :twisted: