Podkuwanie koni skraca im życie ?
Podkuwanie koni skraca im życie ?
Sen odpowiadasz tradycyjnie obok tematu. Napisałaś ogólnie o ciężarkach i treningu sportowców, pokazując to jako absurd. I ja precyzyjnie odpowiadam, że są takie metody treningowe. Ludzie z tym żyją. Czy wywołuje to urazy :?: Być może, badań nie robiono. Wiadomo jedynie, że NIEWŁAŚCIWY trening jest wręcz zabójczy, zwłaszcza przy współczesnym poziomie rywalizacji. Ciężarki to maleńka część.
Proponuję trzymać się tematu sen i odpowiadać precyzyjnie, a nie pleść androny o "dobrych dnach".
Ciężarki są dośc powszechnie stosowane u sportowców i rekreantów.... do chodzenia, biegania i jeżdżenia na rowerze.
Ja też często grając w siatkówkę , gram piłką lekarską 2 kg, żeby wzmocnić palce
tak ? :twisted:
sen spahis ,badania są zawsze robione ,cokolwiek nowego powstaniePodaj źródło badań wskazujących na szkodliwość treningu z ciężarkami przy nogach. Pytam w tej chwili o konkrety dotyczące ludzi.
sen spahis ,badania są zawsze robione ,cokolwiek nowego powstaniePodaj źródło badań wskazujących na szkodliwość treningu z ciężarkami przy nogach. Pytam w tej chwili o konkrety dotyczące ludzi.
Spahissen spahis ,badania są zawsze robione ,cokolwiek nowego powstaniePodaj źródło badań wskazujących na szkodliwość treningu z ciężarkami przy nogach. Pytam w tej chwili o konkrety dotyczące ludzi.
Spahissen spahis ,badania są zawsze robione ,cokolwiek nowego powstaniePodaj źródło badań wskazujących na szkodliwość treningu z ciężarkami przy nogach. Pytam w tej chwili o konkrety dotyczące ludzi.
sen a dlaczego sam nie pofatygujesz sie aby poszukac zródło?Bo to Ty twierdzisz, że są badania. A skoro tak twierdzisz to udowodnij. Nie udowodniłaś, to znaczy, że ja mam rację. Proste.
sen a dlaczego sam nie pofatygujesz sie aby poszukac zródło?Bo to Ty twierdzisz, że są badania. A skoro tak twierdzisz to udowodnij. Nie udowodniłaś, to znaczy, że ja mam rację. Proste.
Rozmawiam z Tobą a nie ortopedą. Ty odpowiadaj, a nie unikaj problemu.
Ale na tej hipologii się chaos robi... Ten wątek to w ogóle jest przeklęty, bo od niego zaczęły się rozmowy w brzydkim tonie. Magda G. przynajmniej pisała jako tako po polsku, a tu? Zaczyna być znów troszkę wstyd polecać to forum nowym osobom.
Nie jest źle. Już sobie obiecywałem, że nie będę się wdawał w dyskusje ze snem. Teraz jednak uczynię to nieodwołalnie. Zwracam się do sna, żeby do mnie nic nie pisała, bo przestaję czytać jej posty.
dla mnie dr Strasser jest wielkim autorytetem tym bardziej ze dogłębna znajomosc anatomii narzadu ruchu konia pozwoliła dr Strasser obalic wiele mitów wiedzy podrecznikowej dotyczacych przyczyn wystepowania i leczenia kulawizn konia .
W roku 1993 otworzyła Instytut zdrowia kopyt i ESHOP (Europejską Szkołę Ortopedów Kopyt), centrum nauki i studiów gdzie kształcą się specjaliści metody Strasser z całej Europy. W tej pierwszej holistycznej klinice kopyt leczą się końscy pacjenci z całej Europy i wracają do pełnej aktywności, po tym, jak byli uznani przez konwencjonalną medycynę za przypadki nieuleczalne i beznadziejne.
Dr Strasser jest autorką 12 książek poświęconych kulawiznom i ich leczeniu oraz naturalnemu utrzymaniu koni, oraz autorką wielu artykułów w magazynach jeździeckich i weterynaryjnych. Podróżuje po całym świecie organizując seminaria i ucząc weterynarzy, podkuwaczy i właścicieli koni jak uleczyć nieuleczalne i jak zapewnić niezliczonym koniom zdrowe życie.
co nie zmienia faktu ze ty pojecia wielkiego nie masz. Oj krecia robote robisz Dr.Strasser.
bo to juz coraz blizej fanatyzmowi :lol:
Tam gdzie sie pojawia sen tam zawsze jest chaos i armagedon
Sen zaznaczyłaś na grubo kwestie obalenia wielu faktów jeśli chodzi o przyczyny występowania i leczenia kulawizn. Czy mogłabyś wiec wkleić link gdzie dokładnie jest to opisane jakie to mity . Według tego co do tej pory wkleiłaś nie ma słowa o tym. Są tylko rzucone same slogany w jakich dziedzinach nie zgadza się z ogólną teoria panującą od lat