Sprzęt, zakupy, tajniki
Sprzęt, zakupy, tajniki
http://sklep.horses.pl/projector.php?pro...iate=linka
w tym sklepie są tez inne
rowniez w dziale moskitiery
Gaga Guli, źle założone gaitery ...
Gaga Guli, źle założone gaitery ...
Magdo (spróbuję się przyzwyczaić po latach Guli'owania ;-))
Po pierwsze - język jest do butów Boa, nie do Old Macsów - sam język możesz wyrzucić, lub zrobić cokolwiek w tym kierunku
Po drugie - każdy koń ma inną budowę, zatem długość gaiterów może sie na koniu względnie różnić. Jednak ważne jest to, aby przylegały do nogi, inaczej nie spełnią funkcji przeciw - wpado - błotno - piaskowej , tj będziesz miała w bucie pełno piasku i błota, a co dalej idzie - jest ogromna szansa powaznych (krwawych) obtarć
Po trzecie - NIE WYRZUCAJ GAITERÓW!!! - bez nich buty niestety obcierają - j.w. i nie obcinaj - im wiecej chronią , tym lepiej...
Gaiter musi zachodzić na koronkę, bo to własnie koronkę i piętki chroni przed obtarciem... i na moich zdjeciach widać gaiter - z przodu zapięty jest "na skoks", bo za duży i inaczej nie przylega do nogi. Z tyłu chorni cały zgiętek pęcinowy licząc od piętki do zgięcia.
tak zapinam gaitery:
a tu widac, że jednak ... je widać ;-)
Szukam i nie mogę znaleźć... kantarów w przyzwoitej cenie z płaskim karabinkiem, o takim:
z naciskiem na przyzwoitą cenę... jak najprostsze, parciane, bez regulacji nachrapnika - tylko o ten karabinek mi chodzi.
wiecie może gdzie?
Mój kolega przerabiał (ale u rymarza) na takie typu BB. Spytam .
A ja dalej swoje :oops: - takie kantary można gdzieś u nas kupić?
Olać nasze sklepy zamawiam w DE. Koszt wysyłki 15 eurosów, może ktoś z Was chce się przyłączyć? anglojęzyczna strona sklepu tutaj.
Dagmara Matuszak - są te kantary w sklepie http://www.horseequipment.pl a jesli nie bedzie ich na stronie to napisz maila do sklepu to wstawi specjalnie pod klienta.
O, dzięki! Na stronie ich nie ma, ale wyślę maila z zapytaniem.
Czy ktoś z was widział kiedykolwiek wędzidło gumowe podwójnie łamane ?
Jeśli tak to co? gdzie? za ile?
Jeśli nie, to wiem, że na allegro był kiedyś ktoś kto robił wędzidła na zamówienie (tzn ponoć była możliwość) Celtu czy cos w ten nick
A co myślicie o pakach na sprzęt jeździecki? Ja z chęcią kiedyś bym sobie kupila, jest to wygodne i przede wszystkim nikt nic sobie "nie pożyczy" jak to nie raz bywa. :twisted:
Myślę o czymś takim http://www.equicomp.wizja.net.pl/sklep/c...cts_id=903
Paki to rzeczywiście fajna sprawa. Znam parę osób, które mają sprzęt poukładany właśnie w tym "blaszaku". To taka własna szafka. Spotykana często w stajniach sportowców, ale u osób prywatnych mające konie rekreacyjne też się pewnie juz dawno pojawiła.
Paki wygodne, ale drogie... Mi się kiedyś udało kupić wersję ekonomiczną - jakiejś firmie zostały po transporcie skrzynie ze sklejki i zaczęli je sprzedawać, jako paki, w cywilizowanej cenie. Dodali kółka jako opcję, drąg (lub dwa) do wieszania siodła, można sobie było wybrać, czy ma być w poziomie, czy w pionie. Ja jeszcze domontowałam haczyki i poręcze na zewnątrz i poręcz wewnątrz, pod sufitem - na niej na haczykach różne rzeczy wiszą). Nie podróżuję, nie potrzebuję wielkiej "pancerności" szafy, więc się sprawdza. Wszystko w jednym miejscu mieszka. U nas w stajni różnie ludzie sobie radzą. Jest jedna Wypasiona Paka zrobiona na zamówienie, są (nieprzenośne, takie zwykłe meblowe) szafki. Zdecydowanie paki nie są niezbędne. Ale wygodne. I mogą być różne.