Konie śląskie
Konie śląskie
Czy ktoś z Was miałby może jakiś kontakt dos tadniny lub dobrego hodowcy ślązaków? Planuję zakupić sobię konika tej rasy tylko, że nigdzie nie mogę znaleźć ich w przystępnej dla mnie cenie. Najlepiej jakbyście mieli jakiś kontakt do stajni w Dolnośląskim i Wielkopolskim, ale dalej też można pojechać. Oby tylko benzyna nie wyniosła więcej niż koń .
wszystko zależy jakiego chcesz konia, co prawda na bieżąco nie jestem ale wydaje mi się, że Ślązaki to (niestety) ciągle konie z niższej półki, i och ceny sa mniejsze niż innych ras.
Jeśli chcesz konia z osiągnięciami itp- musisz liczyć się z wyższą ceną, jeśli zadowala cię "średniak" do rekreacji (nawet ambitnej) kochania lub małego sportu- to cena na pewno będzie niższa.
U nas jest ślązaczka (Eliza) narazie jednak nie zaźrebiamy. Byłam w terenie 3godzinnym wróciliśmy o 23, ciemnica konie się dezorientowały, a ona szła jak by był środek dnia. Świetna w teren jednak mało wygodna ta kara bestia.
-pozdrawiam Kamila
To ja może wtrącę, kiedyś usłyszałam od instruktorki, że najlepszym koniem dla osoby mało doświadczonej będzie ślązak. No dobra, ale...
co z faktem, gdy osoba jest drobna? Czy poradzi sobie z tak sporym zwierzakiem? Nie lepszy byłby jakiś drobniejszy sp ?
Najlepszym koniem dla osoby mało doświadczonej będzie koń szkółkowy
Jeśli zakup jest aż ak bardzo konieczny, to najlepszy będzie starszy, sprawdzony i ZDROWY koń profesor
rasa nie ma znaczenia
Na Allegro aż sie roi od śląskich koni :mrgreen: Ceny nie takie znów zaporowe
http://allegro.pl/listing.php/search?str...cription=1