Waga konia
Waga konia
Duchowa, waga jest przydatna, np. do odmierzenia pasty do odrobaczenia koni.
Całować konie - owszem , ale najpierw odrobaczyć :mrgreen: .
Piotr i to Ci wyszło z tego wzoru co wcześniej podany?
Bo mi 390kg wyszło ze tego wzoru:
A x A x A x 80 = waga konia
gdzie A to obwód klatki piersiowej w metrach
Dwa różne wzory, dwie różne wagi... Dalej szacuję na 500kg, najmarniej ma 450kg.
Martyno, do wyliczenia wagi konia używam miary (cm) i tabeli, w której jest podana waga konia, po przeliczeniu długości obwodu klatki piersiowej na wagę konia.
Nie posługuję się wzorem, bo tabela zawiera gotowy wynik, wystarczy podać obwód klatki piersiowej.
DuchowaPrzygoda pierwszy raz slysze o odrobaczaniu a co to jest??? :lol:Chodzi o to, żeby przy najbliższym całowaniu, jakiś pasażer nie pomachał Ci wesoło siedząc na wylocie Nahajki. To może być szokujące, tym bardziej, że pewnie się nie znacie (z pasażerem oczywiście).
DuchowaPrzygoda pierwszy raz slysze o odrobaczaniu a co to jest??? :lol:Chodzi o to, żeby przy najbliższym całowaniu, jakiś pasażer nie pomachał Ci wesoło siedząc na wylocie Nahajki. To może być szokujące, tym bardziej, że pewnie się nie znacie (z pasażerem oczywiście).
Spahis Chodzi o to, żeby przy najbliższym całowaniu, jakiś pasażer nie pomachał Ci wesoło siedząc na wylocie Nahajki. To może być szokujące, tym bardziej, że pewnie się nie znacie (z pasażerem oczywiście).
Spahis Chodzi o to, żeby przy najbliższym całowaniu, jakiś pasażer nie pomachał Ci wesoło siedząc na wylocie Nahajki. To może być szokujące, tym bardziej, że pewnie się nie znacie (z pasażerem oczywiście).
Ano mam doświadczenie, w poprzedniej stajni przyszły do nas dwa konie okrutnie zarobaczone. Ale wyszły z tego.
A zad Nahajki był dla nadania większej dramaturgii :!:
/racja - koniec gadania nie na temat/
Ps. Oczywiście żartujemy, ale tu jest poważny problem, więc znikam.
Liczyłam wg. Tego wzoru i wyszło mi ok 350 kg 2 latek ogierek hc więc chyba dość prawdopodobne.