Konie..nasze konie :)
Konie..nasze konie :)
ach widzisz zakrecona jestem bo ty do mnie tak i jak tez tak :lol: :oops:
dobrze ze wybaczasz :wink:
Jak sobie przypomnę jak ten sympatyczny osiołek ze zdjęcia niegdyś "dawał z krzyża" to widzę oczyma wyobraźni animację, że Oliwia wyfruwa poza kadr, w kierunku północno-wschodnim :)
Julia ten sympatyczny osiołek to już zupełnie inny koń... on nawet nie gryzie - ot czasami jeszcze pokaże ząb ;-) ale nie trzeba go wiazać na pięc uwiązów... nie kopie... nie bryka... i - chyba - jest szczęśliwy z Faithe ;-)
A uszkodzić Faithe się nie opłaca, bo kto będzie wówczas kochał Geniusza?? :mrgreen:
Intrepretacja o skrzydlach przekonala mnie 100% czuje sie bezpiecznaDD
A na powaznie - tez bylam nieufna na poczatku - w koncu to supelnie nowy kon Ale teraz...duuuuzo latwiej mi sie na nim wyluzowac)) Z tego luzu zaczelam podziwiac nawet krajobraz dookola i Gosia rzadziej wola "nie patrz sie tam gdzie sie patrzysz!!" czyli na glebe i piasek Geniuszowy jest poczciwym zwierzakiem))
Hmm to ja się pochwalę swoimi pociechami
Z góry sorki za ilość ...
Amazonka
Askaretto
Elain
Iluzja
April
Ptaszka
O, o Ptaszce to się nasłuchałam...! (ma swój dwuosobowy fanklub i jedną niezależną fankę ) Jesteś Amazonko z Leśna Górnego?
Sypmatyczne stadko O Ptaszce już gdzieś syszałam/ czytałam ( chyba, że to zbieg okoliczności jesli chodzi o imiona- pisłąś o niej na jakims forum? Może szukając czegos trafiłam na opis właśnie jej ) Podoba mi się to pierwsze zdjęcie Iluzji, z kwiatami.
Askaretto to potomek Amazonki? W jakim jest wieku? fajny maluszek
Skoro już tu zaglądnęłam to wstawie tez coś z ostatnich dni mojego kopyciaka:
i w ramach podziękowania rumakowi za wyrozumiałość i cierpliwość - bez wodzy, a potem także ogłowia...
A na koniec, po kąpieli, trawka
Julio bardzo mi miło że Ptaszka ma kolejną fankę. Ja jestem z Choszczna a Ptaszkę kupiłam z Leśna Górnego.
Ola dużo osób zna Ptaszkę bo u wielu osób już była i jest sławna pisałam o niej troche na forum śk. Askaretto jest potomkiem Amazonki owszem - drugim w jej życiu . Ma 3 miesiące i trochę bo urodził się 15 marca tego roku )
Ps. Tak jeszcze dodam, że Iluzja niestety nie widzi, ale i tak świetnie sobie radzi. Jest cudownym koniem z niepowtarzalnym charakterem )
Sprawdźcie lepiej czy po tych burzach ostatnich nie nastąpiła podmianka Waszych koni na ich złe odpowiedniki z innego wymiaru - ja dzisiaj znalazłam na łące takiego "evil twin" mojego młodego konia:
Rano jeszcze wyglądał mniej więcej tak:
Faktycznie, został podmieniony!
Choć z drugiej strony... łeb jakby podobny
Ech, te konie błotne..... wystarczy jedno malutkie miejsce, w którym jest choć trochę błotka a one już doskonale wiedzą jak to wykorzystać No a w sytuacji gdy po ostatnich opadach na brak błotka nie można raczej narzekać ( zawsze sie znajdzie , mimo ze pare dni było upalnych) to "błotniaki" uzywają sobei ile sie da!!! A jakie mają superowe zabezpieczenie prezd owadami!!! trudno przeciez przegryźć się przez taką skorupkę
odmładzał się :mrgreen: