Stajnie - obsługa, usługi, ceny itd.
Stajnie - obsługa, usługi, ceny itd.
ladnie to wyglada. Powodzenia Dziewczyny
przesylam linka ze stajniami z dolnoslaskiego moze odkryjecie jakas stajnie niedaleko Was http://www.stadniny.pl/?woj=5&se_word=&od=2&id=oferty
Aaaj chyba znalazłam stajnię, ale jeszcze jutro jadę tam zobaczyć.
Jest ode mnie trochę daleko(tzn może nie tyle daleko co kręty dojazd wioskami), ale autobusy jeżdżą co godzinę, w sumie jechałabym może 20 min dłużej niż do swojej stajni, poza tym 2 kolezanki, w tym moja wet, się tam przenoszą i będą jeździć 3 razy w tyg plus weekendy. Ja też już idę na prawko w końcu się zmobilizowałam by zacząć jazdy, więc po wakacjach jak kupię małe auto to nie będzie problemu
Stajnia jest ładna, czyściutka, słoma i siano do woli, wielkie pastwiska - można wybrać hów bezstajenny od maja do końca listopada, albo konie mogą na noc wracać do domu, wtedy chodzą na inny wybieg, gdzie jest też lasek i płynie strumyk, z którego konie piją W zimie konie chodzą na piaskowy padok i mają siano i wodę cały dzień. Są piękne tereny, lasy, górki, można do Wzgórz Trzebnickich łatwo dojechać Nie ma ujeżdżalni, ale jest łąka do jazdy(teraz też jeżdżę po łące przecież) i facet chce stawiać krytą. Podobno jest bardzo kokretny, konie wyglądaja super i są szczęśliwe(jutro ja sama jadę zobaczyć ). Jest hodowcą, hoduje ślązaki, które mają sukcesy sportowe i hodowlane, jest zwolennikiem naturalnego trzymania, konie jedza głównie siano i trawę plus 2 razy dziennie owies, z kukurydzą i otrębami, ale można swoją dietę ustalić. AAA nie mogę się doczekać aż tam pojadę
http://www.bonza.pl/bunt.php?st=1 zobaczcie jak ładnie Aha cena 550zł.
Edit: jest fajnie, ale spodziewałam sie więcej po opisie koleżanek w przyszłą sobotę jade jeszcze zobaczyć 3 stajnie, gdzie dojechać sie da tylko autem, ale po wakacjach juz swoje będe miała więc nie taki problem. Jedna zreszta znam i jest idealna przez duże I, ale najdalej z nich więc zobaczymy. Ale myślę, że coś znajdę po wakacjach fajnego już, bo do wakacji chyba nie da rady.
DuchowaPrzygoda no ja uważam, że stajenny który rządzi cudzymi końmi nie nadaje się na stajennego. To właściciel decyduje ile koń ma jeść, na czym stać itp.
DuchowaPrzygoda no ja uważam, że stajenny który rządzi cudzymi końmi nie nadaje się na stajennego. To właściciel decyduje ile koń ma jeść, na czym stać itp.
Magda Gulina Byłam świadkiem rozmowy bezradnej właścicielki konia , która prosiła! stajennego ze łzami w oczach, żeby nie dawał tyle owsa koniowi.
Rzeczywiście , utuczony był kon niemozliwie.
A stajenny śmiał się, że przeciez dobrze wygląda :evil:
I stajenny, który bił konie , też wszystko wiedział najlepiej.
Denerwuje mnie też przysiadanie się takich do towarzystwa gości ludzi trzymających konie w pensjonacie.
Picie w pracy , lekceważenie obowiązków.
wybacz, ale z Twojej strony jest to zwykle czepialstwo, przeciez ja wyraznie nawiazalam do ponizszej rozmowy...wyrwany moj cytat z kontekstu nie ma znaczenia bo jest calkowicie falszywy. Znam super stajennych i bardzo ich cenie za ich prace. i abslotunie nikogo z forum,- dopoki sam tego nie napisze -nie podejrzewam o zle zamiary, nie mam na to zwyczjnie miejsca w swojej glowie!
Magda Gulina Byłam świadkiem rozmowy bezradnej właścicielki konia , która prosiła! stajennego ze łzami w oczach, żeby nie dawał tyle owsa koniowi.
Rzeczywiście , utuczony był kon niemozliwie.
A stajenny śmiał się, że przeciez dobrze wygląda :evil:
I stajenny, który bił konie , też wszystko wiedział najlepiej.
Denerwuje mnie też przysiadanie się takich do towarzystwa gości ludzi trzymających konie w pensjonacie.
Picie w pracy , lekceważenie obowiązków.