Padł serwer
Padł serwer
witam, po wielu miesiącach poprawnego funkcjonowania serwisu na nowym serwerze zdarzyło się, że nowy, dobry serwer poległ, już wszystko wróciło do normy, ale akurat kończy roczny okres abonamentowy - zdecydowaliśmy się na kolejną zmianę dostawcy - przeprowadzimy tę zmianę w przyszłym tygodniu, o szczegółach będę informował. Przepraszam za dzisiejsze utrudnienia (eufemizm - forum "umarło"), zapowiadam małe w przyszłym tygodniu i... już.
Uf, ja już się bałam, że to jakiś atak czy coś Chyba za dużo czasu spędzam na tym forum :roll:
Nie, to pan z serwerowni wyciągnął wtyczkę, żebyśmy z Anią G. w końcu zajęły się sesją. Ale ponieważ jest rycerzem Jedi, to długo nie wytrzymał i włączył serwer z powrotem.
Tylko tego brakowało , żeby zginęły wszystkie wpisy.
I pisac wszystko na nowo ? hock: :lol:
Prawdopodobieństwo, że zaginą posty jest niewielkie, ale jest.
Każdy poważny dostawca (a tylko z takimi chcemy działać) robi kopie danych w cyklu co 24 godziny.
Jednak po namyśle postanowiłem, że nasz admin zrobi kopię forum raz w miesiącu, a jak będzie więcej problemów to i częściej.
Witam wszystkich,
tak bardziej konkretnie, planujemy przeprowadzkę na nowy serwer na poniedziałek ~ wtorek (10~11.02.2009), dlatego proszę o abstynencję w pisaniu w tych dniach, bo mogą posty poznikać.
W niedzielę około godziny 0:00, chcę przenieść na nowy serwer całą zawartość forum, a później będziemy czekali na prawidłowe ustawienie się adresów, tak aby wskazywały na
nowy serwer. Tak więc we wtorek powinno wszystko działać.
Pozdrawiam serdecznie
Bartek
mamy nowy serwer - może jest docelowy, będę wdzięczny za wszelkie uwagi i spostrzeżenia co do jego pracy, najlepiej w tym wątku, żeby ew. konfrontować swoje spostrzeżenia z innymi, obiecuję szybko działać z ew. problemami.
A propos padania: padł mi laptop, coś się zwarło (aż wysadziło korki) i jestem bezkomputerowa Za dużo siedziałam na forum i mnie pokarało :roll: