Zakład treningowy dla klaczy - wątpliwości
Zakład treningowy dla klaczy - wątpliwości
Didko, nie spodziewaj się, że na tym forum ktoś będzie patrzył przez różowe okulary na tego typu sensacje. Być może koń nie miał "napadu kolki", ale miał napad "czegoś" i wystartował w konkursie chory. Jeśli nie widzisz w tym nic niewłaściwego to wielka szkoda, ale wszyscy tutaj zebrani uważają takie praktyki za barbarzyństwo. To że nie mamy wpływu na niektóre rzeczy nie oznacza, że mamy uznać, że nie ma sprawy. Nie dąsaj się i spróbuj nas zrozumieć. Jak będziesz każdy rozpoczęty przez siebie temat zakańczać kiedy tylko nie spodobają Ci się nasze komentarze to nikomu nie będzie się chciało z Tobą rozmawiać, a Ty z kolei niczego się nie nauczysz. A chyba po to tu jesteś, żeby nauczyć się więcej o koniach?
A że konie w zakładzie treningowym nie pochorowały się i nie schudły to niewielkie osiągnięcie.
też mi się to nie podoba że wystartowała z kłopotami, ale ja na właściciela i ludzi w zakładzie nie mam wpływu niestety, a jeśli chodzi o problemy z tym konkretnie zakładem nie słyszałam , oprócz tych 2 wymienionych wyżej przeze mnie. każdy ma prawo myśleć po swojemu i samemu wyciągać wnioski czytając forum. Pozdrawiam
Cytat:ale ja na właściciela i ludzi w tym zakładzie nie mam wpływu niestety
didko 992 napisała
Cytat:ale ja na właściciela i ludzi w tym zakładzie nie mam wpływu niestety
Dokładnie to tak jak mówi Pan Trener, dodam tylko od siebie, że nie dawanie koni do treningu w ZT, to trochę za mało, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto się wyłamie.
Myślałam o zbieraniu podpisów, na zawodach i wszędzie tam gdzie są większe imprezy jeździeckie, by zlikwidować ZT, i wprowadzić tylko próby polowe, ale być może PZHK będzie miał tak mało pieniędzy, że nie będzie urządzał tego typu selekcji, oby tak się stało.
Musisz zatem Didko nauczyć się wypowiadać jaśniej. Formułowanie wypowiedzi tak, żeby były jasne dla odbiorcy to przejaw szacunku do niego - jeśli piszesz byle co i byle jak to znaczy, że masz swojego odbiorcę w głębokim poważaniu. Poza tym umiejętność pisania niewątpliwie przyda Ci się na maturze. Ja też zrozumiałam, że masz konie, które wspólnie z "panem Przemkiem" oddałaś do zakładu, i których postępami byliście również wspólnie "zachwyceni". Jeśli nie umiesz przekazać prostych informacji osobnikom swojego gatunku to jak chcesz się porozumiewać z końmi?
W sumie to ja też jestem za próbami polowymi. Albo licencja zdobywana poprzez starty w zawodach.
Miałam do czynienia z ogierem bezpośredni po zakładzie treningowym i opinię mam bardzo złą. Też bym swojego konia nie dała...
Rozwiewam (częściowo) Ewie pytanie zadane w tytule. Najbliższy Tobie/ nam ZT... Licytacja SO Bogusławice http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.p...,id,t.html. Pewnie już i tak wiecie.
Szkoda miejsca... Znam je jeszcze za Osadzińskiego, patrzyłam jak się "zmienia", właściwie dogorywa... Pewnie ktoś odnowi hotel, zrobi full-wypas rekreację w tym znaczną część hippiczną, może coś ze sportu zostanie, może, może... Oby to miejsce znalazło menadżera z głową na karku, który nie zaprzepaści całej historii i znaczenia tego miejsca...