Konie - zabawa edukacyjna :)
Konie - zabawa edukacyjna :)
Proszę wymienić:
1. Dwa mięśnie zginacze
2. Dwa mięśnie prostowniki
...w kończynie przedniej konia :)
Prostowniki:
- prostownik promieniowy nadgarstka
- prostownik łokciowy nadgarstka
- i żeby się tak nie trzymać nadgarstka: prostownik wspólny paców
A ze zginaczy:
- zginacz powierzchniowy palców
- zginacz głęboki palców
Zaliczone?
No w końcu! :) Tak! Zaliczone! Twoja kolej na pytanie :)
To moze ja sie wykaze
Tölt jest szybkim, czterotaktowym chodem, w którym koń stawia nogi w kolejności: przednia prawa, tylna prawa, przednia lewa, tylna lewa. Cały czas przynajmniej jedna noga znajduje się na ziemi.Chod charakterystyczny dla kucy islandzkich.
:lol:
Konik z Dulmen - co to za rasa, cechy , gdzie zyja, jaki ma zwiazek z Konikiem polskim?
Glosna impreza zwiazana z ta rasa(podpowiem ze impreza miala miejsce dzisiaj )?
Pofatygowałam się i sprawdzilam :mrgreen:
Koniki te stanowią jedyną populacje koni prymitywnych w Niemczech, utrzymywana w stanie dzikim od roku 1944. W 1957 roku zakupiony został od nas z Popielna ogier Nugat XII, który przyczynił się znacząco do rozwoju ich hodowli. Hodowlę to prowadzi się w Merfelder Bruch niedaleko Dulmen.
Koniki maja cechy charakterystyczne dla koni pierwotnych jak pręga grzbietowa, poprzeczne pręgowanie na nogach, duża dzielność użytkowa. Poza tym niczym szczególnym nie błyszczą pomiędzy innymi kucami
W każdą ostatnią sobotę maja odbywa się tradycyjne odławianie ze stada młodych ogierów sprzedawanych później na aukcji.
Tak jest!!
Wiecej informacji na temat tej rasy znajdziecie tutaj http://www.wildpferde.de/
W zeszlym roku na wiosne mialam okazje odwiedzic owe stadko!Tu jest kilka zdjec -
http://gallery.lamers.org.pl/main.php?g2_itemId=8123
Twoja kolej na pytanie :roll:
OK
sytuacja hipotetyczna
Jadę parkur - klasa nieistotna. W połowie przejazdu zauważam, że przeszkoda, którą mam zaraz skoczyć nie została poprawiona. Za przeszkodą leży zrzucony wcześniej drąg.
Co powinnam zrobić?
Co o tym mówi prawo?