![]() |
O nas czyli poznajmy się lepiej - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pleplanie, integrowanie się i inne pogwarki (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: O nas czyli poznajmy się lepiej (/showthread.php?tid=191) |
Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Ela Rapta - 07-30-2009 Bardzo miło nam jest Ciebie powitać na naszym forum i mam nadzieję, że na nim zostaniesz dzielac się swoją widzą. Zapraszamy jeszcze to temetu "konie nasze konie" gdzie mozesz umieścić zdjecia swojego "szalonego szczęścia". Jak to ładnie nazwałaś ![]() Twoja historia jest niesamowita i bardzo fajnie, że do nas dołączyłać. Ważne, że się nie poddajesz i że dałaś szansę Arborowi. Życzę Wam powodzenia, dużo cierpliwości a także radości z przebywania ze sobą. Serdecznie witam i pozdrawiam Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Tilia77 - 07-31-2009 Bardzo pięknie piszesz, oby więcej takich ludzi o wielkim i "końskim" sercu ;-0 pozdrawiam Małgosia Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Martyna - 07-31-2009 Dziękuję za miłe przywitanie ;) "dzielić się wiedzą" to za dużo powiedziane, bo coś tam wiem... ale wciąż tak niewiele... A szalonemu szczęściu dałam szansę, bo jak mogłam nie dać szansy tym oczkom, uszkom, kopytkom wymarzonym? ;) Zapytam Arbora czy chce się pokazywać w wątku "konie nasze konie" i wtedy wrzucę fotki jakieś ;) Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Alicja Lis - 08-08-2009 Witam wszystkich bardzo ciepło ![]() Z końmi jestem związana od zawsze (chociaż lepszym stwierdzeniem byłoby "związałam się), chociaż nikt w rodzinie nigdy nie przejawiał takich "skłonności". Kiedy miałam 5-6 lat, mama woziła mnie na oprowadzanki, a kiedy miałam 9 lat zaczęłam jeździć. Później przez rok dzierżawiłam klacz arabokonika- Kiesę (największa miłość mojego życia), ale ze względu na przeprowadzkę, musiałam ją zostawić na miejscu (właścicielka nie zgodziła się na sprzedaż). Ból po utraconej klaczy chciałam uleczyć wałachem o imieniu Sekret, ale na nic się to zdało- po półtora roku został sprzedany. Później jeździłam w klubie, gdzie robiłam za "uspokajacza" koni, ujeździłam tam klaczkę, po czym pożegnałam się. Obecnie mam dość długą przerwę w jeździe z braku "warunków", ale planuję zakup konia, który będzie miał miejsce za ok. rok (koszta, sami rozumiecie). Ponad to uczę się w liceum ogólnokształcącym w klasie biologiczno- chemicznej, po ukończeniu której mam w zamiarze iść na weterynarię (zresztą odkąd skończyłam 4 lata nie uległo to żadnej zmianie). Co do menażerii- posiadają mnie suka posokowca bawarskiego- Roksa i szczurzyca Sheesha (czyli potocznie Sziszor). Pozdrawiam i mam nadzieję, że będzie się nam dobrze wspólnie dyskutowało ![]() Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Ola Wewiórska - 08-09-2009 Cześć Alicja! Miło Cię poznać! ![]() Widzę, że ze mną było trochę podobnie jak z Tobą- niby rodzinka nie miała nic wspólnego z końmi, a mnie ciągnęło do nich "od zawsze", jak zreszta do wszelkich zwierzaków i co chwilke coś "przygarniałam". Jak juz zaczęłam przygodę z końmi to nic nie było w stanie stanąć na przeszkodzie temu, żebym wyrwała się do koni pod byle pretekstem ![]() ![]() Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji ![]() Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - OlgaD. - 08-09-2009 Witam, nazywam się Olga ![]() Wiem, że moje marzenia są dość nierealne, ale może kiedyś doczekam się własnego konia.. Mam taką nadzieję. I zgadzam się, miła tu atmosfera, często na końskich forach ludzie lubią po dogrzać..Cóż.. :roll: Mam nadzieję, że miło będzie się nam pisało ![]() ![]() Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Nora Borodziej - 08-21-2009 Hej, jeżdżę konno od 9 lat (mam 18) i wciąż nie umiem. Zawsze jeździłam trochę lepiej niż ktośtam, więc zawsze dostawałam "trudne" konie. Efekt jest taki, że w zasadzie ze wszystkim się dogadam, za to po 9 latach szczyt moich umiejętności ujeżdżeniowych do ustępowanie od łydki w kłusie. Aktualnie kończę już niestety dwumiesięczny pobyt w stadninie koni rasy tennessee walking, o tym, ile się tutaj nauczyłam długo by opowiadac. Okazało się, że dobrze dogaduję się też z młodymi końmi, opiekuję się też trzema kochanymi ogierami, dowiedziałam się wreszcie jak wygląda fantastyczny stęp ![]() Od 3 lat jeżdżę sporadycznie, bo jakoś nie potrafię się odnaleźc w szkółkach, szukam kogoś, kto poprowadzi mi treningi na swoim koniu (ogłoszenia użytkowników). A na forum trafiłam przez przypadek, szperałam po stronie lewady, potem postanowiłam rzucic okiem co robi pani Morsztyn i ot jestem tu. Nareszcie jakieś forum, gdzie można znaleźc dużo, z sensem napisanych rzeczy ![]() Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Carmilla - 08-24-2009 Mam 21 lat, jeżdzę od 8 roku życia, niestety nieregularnie. Odkąd nauczyłam się mówić i chodzić wykazuję wręcz niezdrowe zainteresowanie końmi i wszystkim co z nimi związane. Przez jakiś czas trenowałam ujeżdzenie, potem skoki, jednak nigdy na swoim koniu. Nigdy też nie udało mi się zrobić odznak, bo zawsze myślałam że mam na to czas, a teraz na studiach (końskich zresztą) pluję sobie w brodę, bo przez brat brązowej odznaki pełno ciekawych szkoleń ucieka mi sprzed nosa... Więcej można o mnie znaleźć w wątku: jazdy i ćwiczenia dla jeźdzca po przejściach. W przyszłości zamierzam założyć swoją własną mini szkółkę i pensjonat dla koni. Jak byłam młodsza to mi się marzyło zostać "zaklinaczem", niestety dorosłam i zdałam sobie sprawę, że to wcale nie takie łatwe jak mi się wydawało i jak opisują to książi. Fakt jednak pozostaje faktem, że mam niezły kontakt z końmi i to z nimi wiążę swoją przyszłość. Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Mikołaj Troiński - 09-27-2009 Witam ![]() Nazywam sie Mikołaj Troiński jeżdżę konno od 3 lat,jestem nowy na tym forum . Do zarejestrowania się na hipologia pl zacheciło mnie to że panuje tu miła atmosfera i to ze coraz wiecej jego użytkowników nie jest anonimowych.Posiadam 2 konie :młoda klacz rasy wlkp oraz klacz konika polskiego .Oba koniki trzymam w przydomowej stajni, mam takze juz za sobą pierwszy udany star w zawodach jeździeckich(3 miejsce ,skoki) Pozdrawiam wszystkich ![]() Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - branka - 09-29-2009 Carmilla, a gdzie jeździsz? Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Nesca - 11-05-2009 Hej ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Nirwana - 11-05-2009 Witaj, Nesca!!! ![]() O - czyżby kolejny hucularz na forum? :wink: Gdzie jechałaś ścieżkę huculską? Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - oladarlowo - 11-06-2009 Aleksandra rocznik 1990 zawód: przyszły masażysta i rehabilitantka z końmi jestem związana od 9 lat, tyle lat już jeżdze , narazie swoich rumaków brak- ale coś w planach. ![]() bywaław w paru stajniach tutaj na zach-pom jednak od 4 lat zajmuje sie młodymi końmi, zajeżdzaniem ich oraz pracą w ręku itp.. pozdrawiam wszystkich ![]() Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - -> ZENIT <- - 11-06-2009 Witam wszystkich ![]() późno sie przedstawiam, ale lepiej późno niż wcale ![]() Mam na imię Monika, jezdze konno od 10 lat. Konie to mój sens życia i chyba jak większość osób tutaj nie wyobrażam sobie życia bez tych wspaniałych czterokopytnych. Wiele przeżyam, sporo doświadczyłam i mam nadzieje, że jeszcze nie mało się tutaj naucze ![]() Pozdrawiam ![]() Re: O nas czyli poznajmy się lepiej - Nesca - 11-06-2009 Nie, zdecydowanie nie hucularz. Ale jak była okazja przejechania ścieżki to czemu nie xD W Zawalowie, niedaleko Zamościa ![]() ![]() |