Hipologia Kategoria Pleplanie, integrowanie się i inne pogwarki Rozmowy kuchenne

Rozmowy kuchenne

Rozmowy kuchenne

Strony (2): 1 2 Dalej
Julia z Orla

Posting Freak

1,409
09-25-2011, 02:23 PM #1
Dla pobudzenia użytkowników po sezonie letnim - czy są na forum amatorki i amatorzy gotowania? Właśnie zaczęłam pisać bloga kulinarnego i szukam bratnich dusz. A może ktoś z Was ma podobną stronę? Albo zna niesamowity przepis na borowiki? O - może ktoś nauczy mnie robić gołąbki? :oops:

Myślę, że to dobry temat integracyjny, każdy chyba zna przepis na jakąś specjalność Smile

<r><SIZE size="85"><s></s><URL url="http://stajniaequila.blogspot.com/"><s></s><COLOR color="#80BF00"><s></s>★Stajnia Equila<e></e></COLOR><e></e></URL><br/>
<URL url="http://equimechana.blogspot.com/"><s></s>EQUIMECHANA - o biomechanice ruchu konia<e></e></URL><br/>
<I><s></s>"The horse already understands the human better than the human will ever understand the horse."<e></e></I> D.Bennet<e>
</e></SIZE></r>
Julia z Orla
09-25-2011, 02:23 PM #1

Dla pobudzenia użytkowników po sezonie letnim - czy są na forum amatorki i amatorzy gotowania? Właśnie zaczęłam pisać bloga kulinarnego i szukam bratnich dusz. A może ktoś z Was ma podobną stronę? Albo zna niesamowity przepis na borowiki? O - może ktoś nauczy mnie robić gołąbki? :oops:

Myślę, że to dobry temat integracyjny, każdy chyba zna przepis na jakąś specjalność Smile


<r><SIZE size="85"><s></s><URL url="http://stajniaequila.blogspot.com/"><s></s><COLOR color="#80BF00"><s></s>★Stajnia Equila<e></e></COLOR><e></e></URL><br/>
<URL url="http://equimechana.blogspot.com/"><s></s>EQUIMECHANA - o biomechanice ruchu konia<e></e></URL><br/>
<I><s></s>"The horse already understands the human better than the human will ever understand the horse."<e></e></I> D.Bennet<e>
</e></SIZE></r>

09-27-2011, 07:23 PM #2
Proszę o przepis na
Banany z mlekiem i otrębami zmiksowane na puch.

<t></t>
Iwona Gasparewicz
09-27-2011, 07:23 PM #2

Proszę o przepis na
Banany z mlekiem i otrębami zmiksowane na puch.


<t></t>

Ailusia

Posting Freak

809
09-28-2011, 09:29 AM #3
To ja polecam http://www.gojee.com, najlepiej jako wtyczkę do Chrome lub Chromium Smile

<r><SIZE size="85"><s></s><I><s></s><COLOR color="#000080"><s></s>"After all is said and done, more is said than done." <e></e></COLOR><COLOR color="#00BF00"><s></s>Posadź drzewo!<e></e></COLOR><e></e></I><e></e></SIZE></r>
Ailusia
09-28-2011, 09:29 AM #3

To ja polecam http://www.gojee.com, najlepiej jako wtyczkę do Chrome lub Chromium Smile


<r><SIZE size="85"><s></s><I><s></s><COLOR color="#000080"><s></s>"After all is said and done, more is said than done." <e></e></COLOR><COLOR color="#00BF00"><s></s>Posadź drzewo!<e></e></COLOR><e></e></I><e></e></SIZE></r>

Julia z Orla

Posting Freak

1,409
09-28-2011, 11:17 AM #4
Puch bananowy na dwie osoby (z możliwością dokładki):

Arrow 2 banany dzieli się na kawałki i wrzuca do blendera, a za nimi 2 szklanki mleka (procentaż według gustu, ja robię na chudym mleku) i ze 4 łyżki otrębów. Miksuje się to na wysokich obrotach tak, żeby wytworzyło się dużo piany.

Przed zmiksowaniem można dodać dla osłody trochę śmietanki 30% lub cukier (może być waniliowy) lub rozpuszczony słodzik, jeśli ma być to koktajl dietetyczny.

Uwielbiam. 8).

<r><SIZE size="85"><s></s><URL url="http://stajniaequila.blogspot.com/"><s></s><COLOR color="#80BF00"><s></s>★Stajnia Equila<e></e></COLOR><e></e></URL><br/>
<URL url="http://equimechana.blogspot.com/"><s></s>EQUIMECHANA - o biomechanice ruchu konia<e></e></URL><br/>
<I><s></s>"The horse already understands the human better than the human will ever understand the horse."<e></e></I> D.Bennet<e>
</e></SIZE></r>
Julia z Orla
09-28-2011, 11:17 AM #4

Puch bananowy na dwie osoby (z możliwością dokładki):

Arrow 2 banany dzieli się na kawałki i wrzuca do blendera, a za nimi 2 szklanki mleka (procentaż według gustu, ja robię na chudym mleku) i ze 4 łyżki otrębów. Miksuje się to na wysokich obrotach tak, żeby wytworzyło się dużo piany.

Przed zmiksowaniem można dodać dla osłody trochę śmietanki 30% lub cukier (może być waniliowy) lub rozpuszczony słodzik, jeśli ma być to koktajl dietetyczny.

Uwielbiam. 8).


<r><SIZE size="85"><s></s><URL url="http://stajniaequila.blogspot.com/"><s></s><COLOR color="#80BF00"><s></s>★Stajnia Equila<e></e></COLOR><e></e></URL><br/>
<URL url="http://equimechana.blogspot.com/"><s></s>EQUIMECHANA - o biomechanice ruchu konia<e></e></URL><br/>
<I><s></s>"The horse already understands the human better than the human will ever understand the horse."<e></e></I> D.Bennet<e>
</e></SIZE></r>

09-28-2011, 11:24 AM #5
brzmi smacznie Smile
a masz może sprawdzone przepisy na dynie?

<t></t>
Iwona Gasparewicz
09-28-2011, 11:24 AM #5

brzmi smacznie Smile
a masz może sprawdzone przepisy na dynie?


<t></t>

Julia z Orla

Posting Freak

1,409
09-29-2011, 06:25 AM #6
Na dynie niestety nie mam (zero doświadczenia z tymi warzywami), ale niedługo zacznę zamieszczać przepisy na cukinie różnego rodzaju, bo mam ich po lecie dwie taczki, nie licząc tych co jeszcze rosną Smile

Przepis na zupę dyniową z fajnego bloga ---> http://www.olgasmile.com/kremowa-zupa-dyniowa.html

<r><SIZE size="85"><s></s><URL url="http://stajniaequila.blogspot.com/"><s></s><COLOR color="#80BF00"><s></s>★Stajnia Equila<e></e></COLOR><e></e></URL><br/>
<URL url="http://equimechana.blogspot.com/"><s></s>EQUIMECHANA - o biomechanice ruchu konia<e></e></URL><br/>
<I><s></s>"The horse already understands the human better than the human will ever understand the horse."<e></e></I> D.Bennet<e>
</e></SIZE></r>
Julia z Orla
09-29-2011, 06:25 AM #6

Na dynie niestety nie mam (zero doświadczenia z tymi warzywami), ale niedługo zacznę zamieszczać przepisy na cukinie różnego rodzaju, bo mam ich po lecie dwie taczki, nie licząc tych co jeszcze rosną Smile

Przepis na zupę dyniową z fajnego bloga ---> http://www.olgasmile.com/kremowa-zupa-dyniowa.html


<r><SIZE size="85"><s></s><URL url="http://stajniaequila.blogspot.com/"><s></s><COLOR color="#80BF00"><s></s>★Stajnia Equila<e></e></COLOR><e></e></URL><br/>
<URL url="http://equimechana.blogspot.com/"><s></s>EQUIMECHANA - o biomechanice ruchu konia<e></e></URL><br/>
<I><s></s>"The horse already understands the human better than the human will ever understand the horse."<e></e></I> D.Bennet<e>
</e></SIZE></r>

09-29-2011, 07:40 AM #7
No to wklejaj szybko Smile bo moja cukinia tez czeka na przerobienie.

<t></t>
Iwona Gasparewicz
09-29-2011, 07:40 AM #7

No to wklejaj szybko Smile bo moja cukinia tez czeka na przerobienie.


<t></t>

Joanna Dobrzyńska

Posting Freak

910
10-06-2011, 12:41 PM #8
Z powodu majowego powrotu zimy w 2011 owoców u nas jak na lekarstwo. Dlatego trzeba się ratować innymi pomysłami. W moim garnku właśnie się gotuje pokrojony kabaczek. Ma się rozgotować i gdy powstania już mus, dodam do niego galaretkę (najlepsza podobno agrestowa) cukier i gdy się rozpuści, wymieszam i gorące wsadzę do słoiczków. Na koniec należy ów „dżem” pasteryzować. Nie robiłam go wcześniej, ale przyznam, że deficyt owoców i ich ceny powodują, ze warto próbować. Dam znać czy dobre- podobno bardzo smaczne.
A teraz proporcje:
- 2 kg obranego kabaczka
- szklanka cukru
- 2 opakowania galaretki

W ogrodzie mamy sporo kabaczków, ale i w tym roku obrodziły buraczki (na końskim oczywiście).
Przygotowuję je na zimę tak: gotuję całe, obieram, trę, przyprawiam, gorące do słoiczków i pasteryzuję. Potem są gotowe do obiadu gdy nagle coś trzeba szybko znaleźć jako dodatek.

<r>"Zdobądź serce swojego konia, potem dotrzyj do jego umysłu, a wtedy będziesz mógł użyć siły jego według swego zamysłu"<br/>
<br/>
<COLOR color="#400040"><s></s><URL url="http://www.stajniabartodziej.republika.pl">www.stajniabartodziej.republika.pl</URL><e></e></COLOR></r>
Joanna Dobrzyńska
10-06-2011, 12:41 PM #8

Z powodu majowego powrotu zimy w 2011 owoców u nas jak na lekarstwo. Dlatego trzeba się ratować innymi pomysłami. W moim garnku właśnie się gotuje pokrojony kabaczek. Ma się rozgotować i gdy powstania już mus, dodam do niego galaretkę (najlepsza podobno agrestowa) cukier i gdy się rozpuści, wymieszam i gorące wsadzę do słoiczków. Na koniec należy ów „dżem” pasteryzować. Nie robiłam go wcześniej, ale przyznam, że deficyt owoców i ich ceny powodują, ze warto próbować. Dam znać czy dobre- podobno bardzo smaczne.
A teraz proporcje:
- 2 kg obranego kabaczka
- szklanka cukru
- 2 opakowania galaretki

W ogrodzie mamy sporo kabaczków, ale i w tym roku obrodziły buraczki (na końskim oczywiście).
Przygotowuję je na zimę tak: gotuję całe, obieram, trę, przyprawiam, gorące do słoiczków i pasteryzuję. Potem są gotowe do obiadu gdy nagle coś trzeba szybko znaleźć jako dodatek.


<r>"Zdobądź serce swojego konia, potem dotrzyj do jego umysłu, a wtedy będziesz mógł użyć siły jego według swego zamysłu"<br/>
<br/>
<COLOR color="#400040"><s></s><URL url="http://www.stajniabartodziej.republika.pl">www.stajniabartodziej.republika.pl</URL><e></e></COLOR></r>

Julia z Orla

Posting Freak

1,409
10-06-2011, 04:42 PM #9
Buraczków zazdroszczę bardzo, zaniedbałam grządkę buraczkową w tym roku, zarosła chwastami i niewiele z tego wyszło. Czekam na relację o kabaczku w galaretce :)

Dla Iwony - pierwsze dwa cukiniowe przepisy:

http://kuchniawiejskomiejska.blogspot.co...kinii.html
http://kuchniawiejskomiejska.blogspot.co...-feta.html

Następna w kolejności będzie zupa krem :)

To co - nauczy mnie ktoś jak robić gołąbki? Chodzi mi o ogólną metodę, bo będę robić bezmięsne.

<r><SIZE size="85"><s></s><URL url="http://stajniaequila.blogspot.com/"><s></s><COLOR color="#80BF00"><s></s>★Stajnia Equila<e></e></COLOR><e></e></URL><br/>
<URL url="http://equimechana.blogspot.com/"><s></s>EQUIMECHANA - o biomechanice ruchu konia<e></e></URL><br/>
<I><s></s>"The horse already understands the human better than the human will ever understand the horse."<e></e></I> D.Bennet<e>
</e></SIZE></r>
Julia z Orla
10-06-2011, 04:42 PM #9

Buraczków zazdroszczę bardzo, zaniedbałam grządkę buraczkową w tym roku, zarosła chwastami i niewiele z tego wyszło. Czekam na relację o kabaczku w galaretce :)

Dla Iwony - pierwsze dwa cukiniowe przepisy:

http://kuchniawiejskomiejska.blogspot.co...kinii.html
http://kuchniawiejskomiejska.blogspot.co...-feta.html

Następna w kolejności będzie zupa krem :)

To co - nauczy mnie ktoś jak robić gołąbki? Chodzi mi o ogólną metodę, bo będę robić bezmięsne.


<r><SIZE size="85"><s></s><URL url="http://stajniaequila.blogspot.com/"><s></s><COLOR color="#80BF00"><s></s>★Stajnia Equila<e></e></COLOR><e></e></URL><br/>
<URL url="http://equimechana.blogspot.com/"><s></s>EQUIMECHANA - o biomechanice ruchu konia<e></e></URL><br/>
<I><s></s>"The horse already understands the human better than the human will ever understand the horse."<e></e></I> D.Bennet<e>
</e></SIZE></r>

Jerzy Leon

Member

57
10-06-2011, 06:06 PM #10
Średnio młodego kabaczka, taki, którego skórę możemy lekko paznokciem przeciąć wydrążamy. Środek posypujemy ostrożnie solą i ziołami prowansalskimi. Miąsz miksujemy i mieszamy z kaszą gryczaną oraz przyprawiamy według gustu i zagotowujemy z niewielką ilością wody. Gdy kasza się zagotuje, zdejmujemy z ognia i nadziewamy kabaczka. Dekielek mocujemy do całości np. wykałaczkami. całość wkładamy do brytfanny i dusimy nie za długo aby się nie rozleciał. Gotowy produkt koimy na plastry i podajemy z ulubionym sosem: pomidorowy, koperkowy, myśliwski, grzybowy lub inny
Smacznego Smile

<r><URL url="http://www.kontestacja.com">http://www.kontestacja.com</URL><br/>
<br/>
<URL url="http://surowadieta.blogspot.com/">http://surowadieta.blogspot.com/</URL></r>
Jerzy Leon
10-06-2011, 06:06 PM #10

Średnio młodego kabaczka, taki, którego skórę możemy lekko paznokciem przeciąć wydrążamy. Środek posypujemy ostrożnie solą i ziołami prowansalskimi. Miąsz miksujemy i mieszamy z kaszą gryczaną oraz przyprawiamy według gustu i zagotowujemy z niewielką ilością wody. Gdy kasza się zagotuje, zdejmujemy z ognia i nadziewamy kabaczka. Dekielek mocujemy do całości np. wykałaczkami. całość wkładamy do brytfanny i dusimy nie za długo aby się nie rozleciał. Gotowy produkt koimy na plastry i podajemy z ulubionym sosem: pomidorowy, koperkowy, myśliwski, grzybowy lub inny
Smacznego Smile


<r><URL url="http://www.kontestacja.com">http://www.kontestacja.com</URL><br/>
<br/>
<URL url="http://surowadieta.blogspot.com/">http://surowadieta.blogspot.com/</URL></r>

Joanna Dobrzyńska

Posting Freak

910
10-06-2011, 09:28 PM #11
Kabaczek nasz domowy, najczęściej mięsny: obrać kabaczka, przekroić wzdłuż, gniazdo nasienne wyjąć, warzywo nafaszerować, złożyć 2 połówki w całość, zapiec i jak u Leona- polać ulubionym sosem.
Farsz: mięso mielone, zeszklona cebulka, papryka, może być pomidor i jak ktoś chce- trochę sera żółtego. Właściwie jak to w kuchni- wariacje na temat…

Co do gołąbków: liście kapusty porozdzielać, lekko podgotować, odłowić, przyciąć na płasko/zestrugać twardawe końce- niby łodyżki. Przygotować farsz. Może być taki jak do kabaczka, ale i pyszne wychodzą z kaszą gryczaną z własnymi grzybami, a jeśli ich brak to można je zastąpić pieczarkami. Kasza na sypko: Podpraż kaszę/ryż na oleju, potem zalej wrzątkiem trochę nad poziom kaszy/ryżu i gotuj pod przykryciem na maleńkim ogniu ( jak zalejesz wodą toco się podprażało, nie mieszaj tylko przykryj.!). Po ugotowaniu al dente zawijam garnek w gazetę i pod pierzynkę. Tam dochodzi i każde ziarenko jest oddzielne, jak to na sypko ;-). Wracając do farszu, kasza, podduszone pieczarki, JAJO by całość skleić i zawijasz w liście. Gotowe ułóż w rondlu wyłożonym liśćmi z wierzchniej warstwy (nie nadają się do zawijania) i podlej lekko wodą- duś przez jakiś czas (wszystko względne- przepisy również;-)). Przygotuj sos pomidorowy, koperkowy, chrzanowy, jaki chcesz i polej gołąbki, zjesz i potem odpocznij po uczcie.


A podam Wam przepis na coś przewspaniałego, co zrobiłam na Wielkanoc pierwszy raz
Dostosowałam się do przepisu jak chyba nigdy wcześniej, bo musiało wyjść, bo co powie teściowa jak dam plamę…
Wyszło znakomicie i polecam nie tylko na Święta. Lepsze niż lody!
Można eksperymentować!

Pascha

Składniki
- 50 dag tłustego białego sera 3-krotnie mielonego
- 15 dag masła (nie margaryny!)
- 4 żółtka
- 2/3 szklanki cukru
- 1/2 szklanki gęstej śmietany 30-36%
- 1 opakowanie cukru waniliowego (ale może być inny, ulubiny zapach, np. cytrynowy lub migdałowy)
- ulubione bakalie: rodzynki, kandyzowane owoce (np. wiśnie), suszone morele, figi, ananas lub brzoskwinie z puszki, wiórki kokosowe, orzechy
- można też eksperymentować dodając likiery (np. Malibu, Ajerkoniak czy Cointreau)



1. Żóltka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką puszystą masę.
2. Miękkie masło (nie z lodówki) utrzeć na puch, i cały czas mieszając, dodawać ser i jajka z cukrem.
3. Na koniec dodać bakalie.
4. Ser wyłożyć na wyłożone wilgotną gazą (ok. 4-5 warstw, cienkiej, pojedynczej gazy) sitko lub nową glinianą doniczkę (musi mieć na dnie otwór). Obciążyć talerzykiem i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
5. Po wyjęciu na talerz udekorować bakalimi lub owocami.

Pascha jest naprawdę bardzo prosta i pysznaSmile) Można ją zrobić w wielu wariantach, np.:

- Czekoladową: z zapachem rumowym, orzechami włoskimi, rodzynkami i kawałkami czekolady
- Waniliową: z zapachem waniliowym, rodzynkami, suszonymi morelami i brzoskwiniami z puszki
- Cytrynową: z zapachem zytrynowym, skórką otartą z cytryny, kandyzowaną skórką cytrynową i pomarańczową
- Kokosową: z ajerkoniakiem lub Malibu, rodzynkami i wiórkami kokosowymi
- Ananasową: z zapachem cytrynowym, rodzynkami, ananasem z puszki, skórką otartą z cytryny
- Gruszkową: z gruszkami z puszki, czekoladą i zapachem rumowym

<r>"Zdobądź serce swojego konia, potem dotrzyj do jego umysłu, a wtedy będziesz mógł użyć siły jego według swego zamysłu"<br/>
<br/>
<COLOR color="#400040"><s></s><URL url="http://www.stajniabartodziej.republika.pl">www.stajniabartodziej.republika.pl</URL><e></e></COLOR></r>
Joanna Dobrzyńska
10-06-2011, 09:28 PM #11

Kabaczek nasz domowy, najczęściej mięsny: obrać kabaczka, przekroić wzdłuż, gniazdo nasienne wyjąć, warzywo nafaszerować, złożyć 2 połówki w całość, zapiec i jak u Leona- polać ulubionym sosem.
Farsz: mięso mielone, zeszklona cebulka, papryka, może być pomidor i jak ktoś chce- trochę sera żółtego. Właściwie jak to w kuchni- wariacje na temat…

Co do gołąbków: liście kapusty porozdzielać, lekko podgotować, odłowić, przyciąć na płasko/zestrugać twardawe końce- niby łodyżki. Przygotować farsz. Może być taki jak do kabaczka, ale i pyszne wychodzą z kaszą gryczaną z własnymi grzybami, a jeśli ich brak to można je zastąpić pieczarkami. Kasza na sypko: Podpraż kaszę/ryż na oleju, potem zalej wrzątkiem trochę nad poziom kaszy/ryżu i gotuj pod przykryciem na maleńkim ogniu ( jak zalejesz wodą toco się podprażało, nie mieszaj tylko przykryj.!). Po ugotowaniu al dente zawijam garnek w gazetę i pod pierzynkę. Tam dochodzi i każde ziarenko jest oddzielne, jak to na sypko ;-). Wracając do farszu, kasza, podduszone pieczarki, JAJO by całość skleić i zawijasz w liście. Gotowe ułóż w rondlu wyłożonym liśćmi z wierzchniej warstwy (nie nadają się do zawijania) i podlej lekko wodą- duś przez jakiś czas (wszystko względne- przepisy również;-)). Przygotuj sos pomidorowy, koperkowy, chrzanowy, jaki chcesz i polej gołąbki, zjesz i potem odpocznij po uczcie.


A podam Wam przepis na coś przewspaniałego, co zrobiłam na Wielkanoc pierwszy raz
Dostosowałam się do przepisu jak chyba nigdy wcześniej, bo musiało wyjść, bo co powie teściowa jak dam plamę…
Wyszło znakomicie i polecam nie tylko na Święta. Lepsze niż lody!
Można eksperymentować!

Pascha

Składniki
- 50 dag tłustego białego sera 3-krotnie mielonego
- 15 dag masła (nie margaryny!)
- 4 żółtka
- 2/3 szklanki cukru
- 1/2 szklanki gęstej śmietany 30-36%
- 1 opakowanie cukru waniliowego (ale może być inny, ulubiny zapach, np. cytrynowy lub migdałowy)
- ulubione bakalie: rodzynki, kandyzowane owoce (np. wiśnie), suszone morele, figi, ananas lub brzoskwinie z puszki, wiórki kokosowe, orzechy
- można też eksperymentować dodając likiery (np. Malibu, Ajerkoniak czy Cointreau)



1. Żóltka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką puszystą masę.
2. Miękkie masło (nie z lodówki) utrzeć na puch, i cały czas mieszając, dodawać ser i jajka z cukrem.
3. Na koniec dodać bakalie.
4. Ser wyłożyć na wyłożone wilgotną gazą (ok. 4-5 warstw, cienkiej, pojedynczej gazy) sitko lub nową glinianą doniczkę (musi mieć na dnie otwór). Obciążyć talerzykiem i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
5. Po wyjęciu na talerz udekorować bakalimi lub owocami.

Pascha jest naprawdę bardzo prosta i pysznaSmile) Można ją zrobić w wielu wariantach, np.:

- Czekoladową: z zapachem rumowym, orzechami włoskimi, rodzynkami i kawałkami czekolady
- Waniliową: z zapachem waniliowym, rodzynkami, suszonymi morelami i brzoskwiniami z puszki
- Cytrynową: z zapachem zytrynowym, skórką otartą z cytryny, kandyzowaną skórką cytrynową i pomarańczową
- Kokosową: z ajerkoniakiem lub Malibu, rodzynkami i wiórkami kokosowymi
- Ananasową: z zapachem cytrynowym, rodzynkami, ananasem z puszki, skórką otartą z cytryny
- Gruszkową: z gruszkami z puszki, czekoladą i zapachem rumowym


<r>"Zdobądź serce swojego konia, potem dotrzyj do jego umysłu, a wtedy będziesz mógł użyć siły jego według swego zamysłu"<br/>
<br/>
<COLOR color="#400040"><s></s><URL url="http://www.stajniabartodziej.republika.pl">www.stajniabartodziej.republika.pl</URL><e></e></COLOR></r>

Joanna Dobrzyńska

Posting Freak

910
10-08-2011, 04:15 PM #12
Dżem dobry!
Polecam na jesień i zimę kanapki z masłem orzechowym i miodem! I moje ( a może nie?) odkrycie: cykoria z miodem, ogórek również.

<r>"Zdobądź serce swojego konia, potem dotrzyj do jego umysłu, a wtedy będziesz mógł użyć siły jego według swego zamysłu"<br/>
<br/>
<COLOR color="#400040"><s></s><URL url="http://www.stajniabartodziej.republika.pl">www.stajniabartodziej.republika.pl</URL><e></e></COLOR></r>
Joanna Dobrzyńska
10-08-2011, 04:15 PM #12

Dżem dobry!
Polecam na jesień i zimę kanapki z masłem orzechowym i miodem! I moje ( a może nie?) odkrycie: cykoria z miodem, ogórek również.


<r>"Zdobądź serce swojego konia, potem dotrzyj do jego umysłu, a wtedy będziesz mógł użyć siły jego według swego zamysłu"<br/>
<br/>
<COLOR color="#400040"><s></s><URL url="http://www.stajniabartodziej.republika.pl">www.stajniabartodziej.republika.pl</URL><e></e></COLOR></r>

Wojciech Mickunas

Posting Freak

1,126
10-10-2011, 07:41 AM #13
Ogórek z miodem popijany wodą ze studni to smak mojego dzieciństwa Big Grin pychota Big Grin

<t>Nie mogę zrozumieć, dlaczego ludzie, zamiast próbować zapanować nad kilkudziesięcioma dekagramami końskiego mózgu, koncentrują się wyłącznie na tym, żeby okiełznać 500kg jego mięsni!</t>
Wojciech Mickunas
10-10-2011, 07:41 AM #13

Ogórek z miodem popijany wodą ze studni to smak mojego dzieciństwa Big Grin pychota Big Grin


<t>Nie mogę zrozumieć, dlaczego ludzie, zamiast próbować zapanować nad kilkudziesięcioma dekagramami końskiego mózgu, koncentrują się wyłącznie na tym, żeby okiełznać 500kg jego mięsni!</t>

Julia z Orla

Posting Freak

1,409
10-10-2011, 01:25 PM #14
Jaki ogórek? :) Konserwowy, małosolny czy zwykły zielony?

<r><SIZE size="85"><s></s><URL url="http://stajniaequila.blogspot.com/"><s></s><COLOR color="#80BF00"><s></s>★Stajnia Equila<e></e></COLOR><e></e></URL><br/>
<URL url="http://equimechana.blogspot.com/"><s></s>EQUIMECHANA - o biomechanice ruchu konia<e></e></URL><br/>
<I><s></s>"The horse already understands the human better than the human will ever understand the horse."<e></e></I> D.Bennet<e>
</e></SIZE></r>
Julia z Orla
10-10-2011, 01:25 PM #14

Jaki ogórek? :) Konserwowy, małosolny czy zwykły zielony?


<r><SIZE size="85"><s></s><URL url="http://stajniaequila.blogspot.com/"><s></s><COLOR color="#80BF00"><s></s>★Stajnia Equila<e></e></COLOR><e></e></URL><br/>
<URL url="http://equimechana.blogspot.com/"><s></s>EQUIMECHANA - o biomechanice ruchu konia<e></e></URL><br/>
<I><s></s>"The horse already understands the human better than the human will ever understand the horse."<e></e></I> D.Bennet<e>
</e></SIZE></r>

Wojciech Mickunas

Posting Freak

1,126
10-10-2011, 03:48 PM #15
Oczywiście świeżo zerwany , zielony , prosto z ogródka , najlepiej taki młody żeby nie trzeba było obierać Smile
mniam , mniam Smile

<t>Nie mogę zrozumieć, dlaczego ludzie, zamiast próbować zapanować nad kilkudziesięcioma dekagramami końskiego mózgu, koncentrują się wyłącznie na tym, żeby okiełznać 500kg jego mięsni!</t>
Wojciech Mickunas
10-10-2011, 03:48 PM #15

Oczywiście świeżo zerwany , zielony , prosto z ogródka , najlepiej taki młody żeby nie trzeba było obierać Smile
mniam , mniam Smile


<t>Nie mogę zrozumieć, dlaczego ludzie, zamiast próbować zapanować nad kilkudziesięcioma dekagramami końskiego mózgu, koncentrują się wyłącznie na tym, żeby okiełznać 500kg jego mięsni!</t>

Strony (2): 1 2 Dalej
 
  • 0 głosów - średnia: 0
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości