Sport - pilna kwestia formalna
Sport - pilna kwestia formalna
Witajcie
Nie jestem pasjonatem jezdziectwa ani niczego z tym związanego. Jestem tu z innego powodu. Jestem studentem V roku prawa. Jednym z moich przedmiotów jest przedmiot "Sankcje w prawie sportowym". Do jego zaliczenie musze napisać prace zaliczeniową, żeby to zrobić absolutnie konieczne jest abym zapoznał się z aktalnie obowiązującym regulaminem Komisjii Prawa i Dyscypliny (Regulamin postępowania Dyscyplinarnego) PZJ . Jest mi to nieodzowne. Dokumentu tego nie ma ani na stronie PZJ ani na sytronach Związków wojewódzkich. Jeśli ktoś może pomóc w znalezieniu będe bardzo wdzięczny
Jeżeli chcie odesłać mnie do strony PZJ to prosze o dokladni link do dokumentu
Kontak z PZJ (zarówna mailowy jak i telefoniczny) rezulatów nie przyniusł
Nie ma takiego regulaminu
Działania Komisji zapeisane są szczegółowo w statucie
http://www.pzj.pl/index.php?module=subje...pageid=132
bodaj od 40 punktu IV rozdziału
wydawało mi się że znalazłem wzmiankę o istnieniu takiego dokumentu ale moge sie mylić. A co do podstaw odpowiedzalności dyscyplnarnej Czy jest jakiś jednolity zbór czynów które poddją się odpowiedzalności dyscyplinarnej czy też należy analizować np regulamin każdej dyscypliny ??
nie regulamin , a przepisy
w każdych jest o np. okrucieństwie wobec koni - inaczej sprawa wygląda w ujeżdżeniu, inaczej w skokach (w ujeżdżeniu raczej nie ma jak barować ;-))