Skoki bez ogłowia
Skoki bez ogłowia
Dzisiaj (13.12.2008) na zawodach halowych w Lesznie Daria Kobiernik przejechała konkurs kl. L na 4-ro letnim koniu o imieniu Apriori bez ogłowia tylko ze sznurkiem na szyi. Konia jeździ od pierwszego założenia siodła i pierwszego dosiadu od niespełna roku. Latem wystartowała nim w MPMK w kategorii koni 4 -ro letnich zajmując 2 miejsce ( przegrała 3 dniowe zawody o ułamek punktu ) Przejazd bez ogłowia w Lesznie był rejestrowany . Jak tylko dostanę film , umieszczę go by można było ten przejazd oglądać. Daria napisała w SMS - sie do mnie :"Żadne zwycięztwo w zawodach nie dało mi tyle radości, zadowolenia, spełnienia i dumy !"
Apriori jest synem ogiera Erebus ( po Contender) , który jako 4-ro latek przez rok był u mnie . Był koniem niezwykłym. Dosiadał go później A.Lemański i z pod niego sprzedany został w świat.
Super wiadomość !
Z niecierpliwością czekamy na nagranie z przejazdu .
A zawodniczce serdecznie gratulujemy
Serdeczne gratulacje dla Darii, też niecierpliwie czekam na film .
On był od początku jeżdżony bezwędzidłowo?
Koń był jeżdżony od początku tradycyjnie . Ponieważ chował się w warunkach dość "dzikich" był koniem z którym początki nie były łatwe . Do Darii trafił w wieku 3 lat zupełnie bez "kinder sztuby". Bardzo szybko zaakceptował Darię ( innych ludzi nie bardzo do dziś) i szybko się uczył .
Na zawodach w Lesznie Daria za zgodą sędziów pojechała parkur kl. L , ale nie w konkursie tylko jako pokaz .
Uważam że przepisy zezwalające na udział w zawodach bez ogłowia to kwestia czasu.
Brawa dla Darii i konia Apriori!
Na film czekamy - a może i zdjęcia?
Oto ten film: http://www.youtube.com/watch?v=hgaXZNIinBc:
Rewelacja. Ale ja zawsze mówiłam, że Daria ma talent.
Kto jest za nadaniem Darii Orderu Uśmiechu Koni ??
Naprawdę przyjemnie popatrzeć
Koń tak swobodnie pracuje szyją i skacze lekko , płynnie.
GRATULACJE !