Problemy z kręgosłupem konia
Problemy z kręgosłupem konia
polecam ten wątek:
http://hipologia.pl/viewtopic.php?f=1&t=120
A brałaś do niego kiedyś weta? Najprościej dobrego wterynarza wziąć, bo grzbiet to ważna sprawa. W Irlandii miałam okazje oglądać fizjoterapeutę końskiego(pan przyleciał na 2 dni z Kanady, heh) i muszę przyznać, że nie wyobrażałam sobie jak skomplikowane może być badanie grzbietu i że może tyle trwać - to nie tylko sprawdzanie dotykiem, ale także w ruchu, w różnych pozycjach itp. I w ogóle pan każdego konia oglądał przez bardzo długi czas. A leczenie było jeszcze lepsze - taka fajna maszyna masowała konia, albo takie specjalne magnetyczne derki, albo robiło się akupunkturę czy masaże - cuda na kiju :lol: . Ciekawa jestem czy w Polsce mamy jakiegos takiego specjalistę, pewnie Przewoźny takie rzeczy robi, chcialabym żeby mi ktos tak konia kiedyś przebadał i wyleczył(jeśli trzeba) - bo nie wiem czy taki zwykły wet wszystko wyłapie. Bo mój wet choc uważam, że dobry sprawdził Brance grzbiet i uznał, że jest ok, ale on się specjalizuje w schodzeniach nóg. No ale ogólą wiedzę o wszytskim każdy wet ma mam nadzieję
Także polecam wziąć weta, samemu to można tworzyć różne teorie, a wet sprawdzi i stwerdzi.
Ania Guzowska Ciekawa jestem czy w Polsce mamy jakiegos takiego specjalistę, pewnie Przewoźny takie rzeczy robi, chcialabym żeby mi ktos tak konia kiedyś przebadał i wyleczył(jeśli trzeba) - bo nie wiem czy taki zwykły wet wszystko wyłapie.Dr Olga Kulesza jest chiropraktykiem, bardzo polecam.
Ania Guzowska Ciekawa jestem czy w Polsce mamy jakiegos takiego specjalistę, pewnie Przewoźny takie rzeczy robi, chcialabym żeby mi ktos tak konia kiedyś przebadał i wyleczył(jeśli trzeba) - bo nie wiem czy taki zwykły wet wszystko wyłapie.Dr Olga Kulesza jest chiropraktykiem, bardzo polecam.
O, ja też bardzo dr Kuleszę polecam!
Jest z Warszawy, ale chyba też jeździ.
Do nas (Kraków) przyjechała na dwa dni. I jeszcze dostaliśmy darmową prelekcję na temat schorzeń kręgosłupa, leczenia i zapobiegania, ze slajdami i mnóstwem ciekawych dygresji pączkujących.