Spahis - trening uzupełniający jeźdźca.
Spahis - trening uzupełniający jeźdźca.
No to po bieganiu. Psy zadowolone, ja też - nawet było przyjemnie. Dzisiaj już żadnych ćwiczeń nie robię. A jutro dzień bez biegania :!: :o
A! I jeszcze przykładowe ćwiczenia z ketlami, zwanymi czajnikami.
W każdy poniedziałek ropoczynam nowy cykl treningu uzupełniającego. W poniedziałki nie biegam, ale robię ćwiczenia zestawu 1.:
1. TRX Suspended Lunge z zestawu to kombinacja ćwiczenia na równowagę i wzmocnienie mięśni nóg.
2. TRX Single Leg Squat
3. TRX Sprinter's Start
4. TRX Hamstring Curls
cdn.
Ważne jest, by po ćwiczeniach były również ćwiczenia gibkościowe - zwłaszcza jak nie biegam. Z innych ćwiczeń było tylko Wing Tsun - I forma i pierwsza częśćII formy, czyli do 50" filmu.
Jeśli chodzi o trening uzupełniający to wczoraj był wyczerpujący dzień.
W ciągu dnia nic nie zrobiłem, bo trudno robić pompki w budynkach publicznych. Ale wieczorej po powrocie do domu był bieg - dość intensywne tempo - z wybitnym runnerem Dzieweczką.
A po powrocie ćwiczenia i drugi zestaw ćwiczeń:
1. TRX Suspended Incline Press
cdn.
A dzisiaj będzie delikatne bieganie i ćwiczenia zestaw pierwszy:
1. TRX Suspended Lunge z zestawu to kombinacja ćwiczenia na równowagę i wzmocnienie mięśni nóg.
2. TRX Single Leg Squat
3. TRX Sprinter's Start
4. TRX Hamstring Curls
5. TRX Hip Press
A dzisiaj biegałem, ale krócej i zamiast ćwiczeń TRX zrobiłem parę ćwiczeń z ketlami. Oto jedno z nich - Turkish Get Up. Ćwiczenie wspaniale stabilizuje rękę - dla jeźdźca fenomenalna sprawa - ale w ćwiczeniu biorą udział ramiona, barki, klatka piersiowa i mięśnie brzucha. Spróbujcie - na początek proponuję bez jakiegokolwiek obciążenia, a potem to i z dziewczyną.
I ciekawostka związana z Wing Tsun - Ip Chun (tak się nazywa) sprawny fizycznie, z klarownym umysłem w wieku 84 lat.
Spróbujcie - na początek proponuję bez jakiegokolwiek obciążenia, a potem to i z dziewczyną.
Rozumiem , że jeśli ćwiczącym jest dziewczyna to owija sobie dookoła ręki ciacho t.zn. chłopaka
Kasia Bółkowska
Nie wnikam. Może być też dziewczyna. Jak kto lubi. 8)
Dzisiaj zacząłem czytać, że należy spać przynajmniej 8 godzin na dobę. W tym momencie skończyłem czytać.
W poniedziałek zestaw pierwszy ćwiczeń:
2. TRX Single Leg Squat
3. TRX Sprinter's Start
4. TRX Hamstring Curls
5. TRX Hip Press[/quote]
6. TRX Hamstring Bicycles.
Wczoraj było bez biegania, tylko trening rozciągający i oczywiście deska.
A już dzisiaju będzie bieganie (intensywne) przez 30', a po bieganiu drugi zestaw ćwiczeń:
1. TRX Suspended Incline Press
2. TRX Atomic Push-Up
3. TRX Single Leg Chest Press
4. TRX Elevated Back Row
5. TRX Single Arm Power Pull
cdn.
I jeszcze wskazówka jak robić pompki
Razem z Sekretem mam czwarty tydzień treningu. Dzisiaj biegi i trening siłowy według drugiego zestawu. Jutro więcej (mam nadzieję).
Nie, nie ma przerwy. Trenujemy dalej. Bieganie po śniegu jest jednak bardziej męczące, a moja aktywność jest możliwa tylko dzięki wsparciu Dzieweczki, z którą biegamy razem. Ale wieczorem jestem bardzo zmęczony. :evil:
Mrozy ustąpiły, teraz wróciła pora deszczowa. Trening wewnątrz budynków może zostać ograniczony i znowu z radością można pobiegać. No oczywiście Dzieweczka biega cały czas i coraz dłużej. No ale to jest runner.
Kolejny tydzień treningu uzupełniającego otwarty. Dzisiaj Kung-fu i bez biegania.
Przy okazji - poznałem faceta trenującego chińskie sztuki walki, który bardzo się krzywił na informację, że trenuję Wing-Tsun. Jest to sztuka walki wywodząca się z południa Chin, tymczasem konie były popularne na północy i tam rozwinęło się Tai Chi Chuan. To prawda, ale jakoś mnie odpycha otoczka ideologiczna. Oczywiście mogę się mylić.