ile za trening konia
ile za trening konia
słuchajcie pilnie potrzebuję rady.
Dostałam propozycje pracy przy dwóch koniach od podstaw. Miałoby to być przyuczanie własciciela ,jak postepowac z konmi, nauczenie koni dobrych manier, chociaż z tego co mi wiadomo koniki bardzo spokojne i grzeczne (być moze do czasu, bo własciciel o koniach nie ma pojęcia, tylko tyle ,co za dzieciaka mial robocze konie), praca od podstaw, przyuczanie do zabiegów, lonża, siodło, bryczka. Pan chce mi płacići mówi ,że cena dla niego nie gra roli, że taka jaką zaproponuję to bedzie mu odpowiadać. Ja nie chce jakoś z niego zdzierać, ale tez nie chce na tym tracić. Poza tym cieszy mnie fakt ,ze postanowil sie odezwac do kogoś ,zamiast narazac siebie , innych i konie. On zapewnia mi również dojazd do stajni i powrót do domu.Jaka cena byłaby ceną optymalną? Ja niestety nie orientuje sie jak to teraz jest. Możecie cos doradzić?
Ja liczyłbym po prostu godziny swojej pracy.
Niemniej stawkę musisz sama ustalić: dojazdy, praca fizyczna oraz, nazwijmy to, edukacyjna :roll: - musisz przekalkulować. Ja za podjeżdżanie klaczy kiedyś tam liczyłem jak za godzinę jazdy w terenie.
Swoją drogą fantastyczna oferta - powodzenia w pracy organicznej!
No własnie nie wiem jak z ta stawką.
Wiem, że trenerzy biorą ok 50 zł za godzine jazdy lub ok 60 zł za godzinę pod bryczką.
Jednak na początku to nie bedzie praca pod siodłem ani w bryczce ,tylko uczenie stania, odczulanie itd....
Mam na razie w planach wizyty dwa razy w tygodniu , poki zimno i szybko ciemno. Są dwa konie . Czy cena 30/35 zł za konia to bedzie cena zbyt wygórowana? Bylibyscie skłonni tyle zapłacic? Czy tez moze na razie dac mniejsza stawkę i potem wraz ze wzrostem stopnia trudnosci ją podnieśc. Ten pan jest bardzo otwary na propozycje, chyba ma duzo kasy , z tego co słyszałam, no i tak jak mowiłam bedzie mnie transportował do siebie i do domu.
Dziekuje Bartel, mam nadzieje ,że wszystko wypali
Chcesz zaproponować za mało moim zdaniem!
Nie rób dumpingu!
Tylko ,że ja nie jestem żadnym trenerem, nie mam tytułów, osiągnięcia tylko podwórkowe.
nie chce go tez wystraszyc ceną, żeby się nie rozmyslił, bo potem mi bedzie koni szkoda, jak on zacznie cos z nimi robić.
"Niemniej stawkę musisz sama ustalić: dojazdy, praca fizyczna oraz, nazwijmy to, edukacyjna - musisz przekalkulować. Ja za podjeżdżanie klaczy kiedyś tam liczyłem jak za godzinę jazdy w terenie".
- dodałabym jeszcze subiektywne odczucie tj. ile tak naprawdę pracy musisz to włożyć (każdy koń inny), ile powtórek materiału chcesz przeprowadzić, czego od Ciebie oczekuje właściciel itp itd- czy później chce samodzielnie z koniem pracować, kontynuować itp itd. (z góry zakładasz , że dwa razy w tygodniu...hm...powodzenia, ale dla mnie to mało i mało tą drogą nauczysz, no, ale każdy koń inny jest i zależy czy właściciel będzie w między czasie coś sam robił za Twoją radą)
No na razie nie da rady częsciej, bo studiuję, a szybko ciemno się robi. z biegiem czasu bedzie lepiej, poza tym nie spieszy się nam ,bo koniki młode są.
Facet chce spełnic swoje marzenia i miec konie pod siodło i pod bryczke. Spokojne ,grzeczne ułozone.Jadę w piątek i sama ocenie jakie te konie sa i ile będą wymagać pracy- chociaz bedzie cięzko zobaczyc to po jednym spotkaniu. Porozmawiam z nim, spróbuje wybadac grunt i dam znać. Dziekuję za rady i jakby ktos mial cos jeszcze ciekawego do dodania, to prosze pisac
Normalny jeździec, taki bez olimpijskich tytułów ,bierze za trening miesięczny od 600-700zł
Trening profesjonalny u jeźdźca na topie, to minimum 1000zł na miesiąc.
Jeżeli koń ma stać u powyższych to trzeba doliczyć koszty pensjonatu.od 600-1000zł
a ile razy w tygodniu taki jeździec "normalny" wsiada na tego konia?
Ja i mój znajomy, któremu te trudniejsze konie podrzucam, to 6 x w tygodniu, a za resztę nie odpowiadam..... :lol:
Trening połączony z jazdą tzn sam siedzisz w siodle ?? tzn jazda na jakimś wyższym etapie, tak ?
Anna Tomaszewska Normalny jeździec, taki bez olimpijskich tytułów ,bierze za trening miesięczny od 600-700zł
Trening profesjonalny u jeźdźca na topie, to minimum 1000zł na miesiąc....
Anna Tomaszewska Normalny jeździec, taki bez olimpijskich tytułów ,bierze za trening miesięczny od 600-700zł
Paweł LeśkiewiczAnna Tomaszewska Normalny jeździec, taki bez olimpijskich tytułów ,bierze za trening miesięczny od 600-700zł
A powiedz mi czy w tej cenie jest tzw. "zajeżdżenie" zielonego konia, bo coś mi sie tak o uszy obiło, że za tą usługę to cena tak w granicach 1000-1500, a trening to chyba dotyczy konia już ujeżdżonego, tzn takiego który przyjął i siodło i jeźdźca.
Paweł LeśkiewiczAnna Tomaszewska Normalny jeździec, taki bez olimpijskich tytułów ,bierze za trening miesięczny od 600-700zł
A powiedz mi czy w tej cenie jest tzw. "zajeżdżenie" zielonego konia, bo coś mi sie tak o uszy obiło, że za tą usługę to cena tak w granicach 1000-1500, a trening to chyba dotyczy konia już ujeżdżonego, tzn takiego który przyjął i siodło i jeźdźca.
Thx, tak też sądziłem.
A tak w ogóle to co dokładnie jest objęte pojęciem "zajeżdżanie"? I jak to wygląda w praktyce.