Co się dzieje w niektórych sportowych stajniach i zawodach
Co się dzieje w niektórych sportowych stajniach i zawodach
Wojtek Jeszcze jedno uważam że fanatyzm i rasizm jest rzeczą złą i ............. dotyczy to pani o psełdoDuchowaPrzygoda po pierwsze na forum może wejść każdy, niestety......
po drugie Trener nie szkoli jak dokopywać innym ludziom, a chyba tego Ci brak!
Wojtek Jeszcze jedno uważam że fanatyzm i rasizm jest rzeczą złą i ............. dotyczy to pani o psełdoDuchowaPrzygoda po pierwsze na forum może wejść każdy, niestety......
po drugie Trener nie szkoli jak dokopywać innym ludziom, a chyba tego Ci brak!
Wojtek .... Dlaczego ludzie Pańskiego pokroju z dużą wiedzą i charyzmą ,otwarcie nie piętnują tego rodzaju stajni czy zawodów......
Wojtek .... Dlaczego ludzie Pańskiego pokroju z dużą wiedzą i charyzmą ,otwarcie nie piętnują tego rodzaju stajni czy zawodów......
Czy tylko mnie się zdaje, że za chwilę pojawi się dr Strasser na tapecie? :twisted:
Znowu nic nie rozumiem :roll:
Byłem bardzo zdziwiony, że nikt nie skomentował treści zawartej w linku, który podałem w poprzednim wpisie w tym wątku, a to po prostu był błądny link.
Tam poprawiłem i tu wklejam też, bo sprawa jest naprawdę ............
http://www.voltahorse.pl/index.php?optio...le&id=2798
Z wpisów pod postem na volcie wynika, że sprawą zajmują się kompetentne osoby m.in. Pan Rey i Pan Mickunas, mam nadzieję, że dobiorą się oprawcom do dupy.
Jerzy Leon Święch Byłem bardzo zdziwiony, że nikt nie skomentował treści zawartej w linku, który podałem w poprzednim wpisie w tym wątku, a to po prostu był błądny link.
Jerzy Leon Święch Byłem bardzo zdziwiony, że nikt nie skomentował treści zawartej w linku, który podałem w poprzednim wpisie w tym wątku, a to po prostu był błądny link.
Bartel Czy tylko mnie się zdaje, że za chwilę pojawi się dr Strasser na tapecie? :twisted:
Bartel Czy tylko mnie się zdaje, że za chwilę pojawi się dr Strasser na tapecie? :twisted:
ten link mi się nie otwierał, dopiero teraz zob zdjęcia.
eeee....
ktoś napisła na forum tamtejszym, że:
"Wygląda na to, że powinniśmy wprowadzić obowiązkowe szkolenia zaladunku koni dla instruktorow i zawodników.Od wielu lat jeżdżę na zawody, z klaczami do ogiera, źrebakami na czempionaty i dobrze wiem ile umiejętności, cierpliwości i wyczucia trzeba, by konie bez problemu wchodziły do przyczepy.Najważniejsze jednakże jest zaufanie konia do osoby która go wprowadza, dlatego też wydaje mi się, że w tej stajni jest duży problem - konie zapewne są źle traktowane na codzień a nie tylko podczas załadunku."
ja dodam, że poza tym, a może przede wszystkim: szkolenia z zakresu bezpieczeństwa dot zarówno ludzi jak i koni !!!
Czytałam pytania na instruktora rekreacji pzj-owskie (dot opieki) oraz odpowiedzi do nich i się śmiałam, bo na nie nauczyć może się dziecko podejrzewam, że nawet moja siostrzenica, która ma 4 lata. Jeżeli wiedza teoretyczna ma być na tym poziomie to nie sądzę, aby można było później wymagać od ludzi, czegoś więcej. Nie wiem jak jest z późniejszą edukacją, albo informacjami jakie oni dostają od PZJ, ale można pójść za przykładem np BHS - jak się do nich zapisałam za zapłatą oczywiście (zanim zdałam jakiś tam egzamin oraz po ) dostawałam za darmo gazetki z art. dot koni i jeździectwa - owszem niektóre sponsorowane, ale nie zmienia to faktu, że dzięki temu sama mogłam szukać informacji dla siebie odpowiednich. A jak jest w PZJ - cie? Nie chcę atakować znowu , ale nawet na ich stronie można odszukać błędy, nie pełne informacje, mało artykułów wychodzących poza obszar samych zawodów, szkoleń instruktażowych, nie znalazłam czegoś co by zachęcało do przyłączenia się do związku itp itd wydaje mi się, że jednak jest to zamknięta grupa do której dostęp jest tylko albo dla instruktorów, albo zawodników lub organizatorów - może jednak lepiej by było, żeby także i zwykli miłośnicy koni i sportu mogliby się tam przyłączyć. Albo Stowarzyszenie (społeczność) koniarskie - zresztą pomysł już wydaje mi się, że jest od dawna ...i ludzi należących też jakąś opieką opatrzyć np. porad prawnych , dot ubezpieczenia i w końcu nadawać np. niektórym stajniom jakąś klasę i związane z tym przyjemne odczucie przynależności do ludzi, którzy kochają konie i o nie dbają.
http://www.bhs.org.uk/
http://pzj.pl/
Przepraszam za powtórkę, ale tak mnie to kopnęło, że musiałem się podzielić.
Zdjęć nie oglądałem. Posłużyłem się własną wyobraźnią i to mi wystarczy.
Czy takich zrzeszeń "stajni niezrzeszonych" nie ma gdzieś przypadkiem .. gdzieś ...?
Ja o takim nie słyszałam, ale temat ciekawy - człowiek przynajmniej wiedziałby gdzie po poradę prawną, weterynaryjną, hodowlaną i.t.d. ... na razie biegam po internecie w poszukiwaniu tego co mnie trapi ...
-----------------------------
marzenia są po to, aby się spełniały
maku No faktycznie. W takim stanie nie trudno o koszmar „senny”.hje hje hje... :lol:
maku No faktycznie. W takim stanie nie trudno o koszmar „senny”.hje hje hje... :lol: