Pensjonaty
Pensjonaty
Tak sobie czytam i czytam i doszedłem do podobnego wniosku .A mianowicie uważam że postawa Spahisa nie jest atakująca . Cechuje się jednak sporą dozą sarkazmu i ignorancji :wink: Na przykład kaloryfery czy ogrzewanie w stajni może i najczęściej służy w celu suszenia derek potników ,ochraniaczy itp .A zimą zapobiega zamarzaniu poideł . Nigdy natomiast nie służyła w celu ogrzania boksów . Zaakceptujmy w końcu że sport to sport a rekreacja to rekreacja :wink: Skupmy się raczej na tym iż umiejętności ludzi jeżdżących konno najczęściej są na bardzo niskim poziomie ,ale to już zupełnie inny temat . Pozdrawiam :lol:
Z pokorą przyjmuję uznanie mojej postawy za ignorancję. Niemniej pozostaję przy swoim.
Wojtek Tak sobie czytam i czytam i doszedłem do podobnego wniosku .A mianowicie uważam że postawa Spahisa nie jest atakująca . Cechuje się jednak sporą dozą sarkazmu i ignorancji :wink: Na przykład kaloryfery czy ogrzewanie w stajni może i najczęściej służy w celu suszenia derek potników ,ochraniaczy itp .A zimą zapobiega zamarzaniu poideł . Nigdy natomiast nie służyła w celu ogrzania boksów . Zaakceptujmy w końcu że sport to sport a rekreacja to rekreacja :wink: Skupmy się raczej na tym iż umiejętności ludzi jeżdżących konno najczęściej są na bardzo niskim poziomie ,ale to już zupełnie inny temat . Pozdrawiam :lol:Ostre słowa.
Wojtek Tak sobie czytam i czytam i doszedłem do podobnego wniosku .A mianowicie uważam że postawa Spahisa nie jest atakująca . Cechuje się jednak sporą dozą sarkazmu i ignorancji :wink: Na przykład kaloryfery czy ogrzewanie w stajni może i najczęściej służy w celu suszenia derek potników ,ochraniaczy itp .A zimą zapobiega zamarzaniu poideł . Nigdy natomiast nie służyła w celu ogrzania boksów . Zaakceptujmy w końcu że sport to sport a rekreacja to rekreacja :wink: Skupmy się raczej na tym iż umiejętności ludzi jeżdżących konno najczęściej są na bardzo niskim poziomie ,ale to już zupełnie inny temat . Pozdrawiam :lol:Ostre słowa.
Odpowiem najprościej jak potrafię żeby każdy miał jasność o czym mówię .A mianowicie porównajmy lekkoatletę startującego w pięcioboju i informatyka pracującego w biurze którego głównym zainteresowaniem jest internet .Ciężko prawda a przecież to człowiek i to człowiek.Zaznaczę że nie chcę nikogo urazić ,jeśli ktoś tak się poczuł to przepraszam :wink:
Wojtek Odpowiem najprościej jak potrafię żeby każdy miał jasność o czym mówię .A mianowicie porównajmy lekkoatletę startującego w pięcioboju i informatyka pracującego w biurze którego głównym zainteresowaniem jest internet .Ciężko prawda a przecież to człowiek i to człowiek.Zaznaczę że nie chcę nikogo urazić ,jeśli ktoś tak się poczuł to przepraszam :wink:Obaj mogą w swojej dziedzinie dawać z siebie wszystko i "spalić się" nawet zupełnie.
Wojtek Odpowiem najprościej jak potrafię żeby każdy miał jasność o czym mówię .A mianowicie porównajmy lekkoatletę startującego w pięcioboju i informatyka pracującego w biurze którego głównym zainteresowaniem jest internet .Ciężko prawda a przecież to człowiek i to człowiek.Zaznaczę że nie chcę nikogo urazić ,jeśli ktoś tak się poczuł to przepraszam :wink:Obaj mogą w swojej dziedzinie dawać z siebie wszystko i "spalić się" nawet zupełnie.
a, może Wojtkowi chodzi o to, że lekkoatleta potrzebuje innej przestrzeni, innej diety i czasu innego, niż np. informatyk, który musi pracować w zamkniętym pomieszczeniu ? I np.inaczej się odżywiać, żeby pracować wydajniej? I mieć te kaloryfery gdy zima za oknem..
Widzisz Wojtku słabość tego porównania - wydaje mi się - polega na tym, ze lekkoatleta i informatyk sami wybierają sobie rodzaj wykonywanej pracy, a konie niestety -NIE/
Próbuję Cię zrozumieć, ale ciężko mi będzie dlatego, ze ja nie lubię sportu z udziałem koni....mimo, ze wiem, iż są ludzie startujący na zadowolonych koniach!
W okolicy Poznania ciężko o dobrą stajnię, a wspomniana wyżej stajnia Pana Krygiera jest z pewnością najlepsza, niestety cena tego pensjonatu jest jak dla mnie zaporowa.
Bywałam w tej stajni kilka razy, bo koleżanka trzyma tam konia i mogę tylko powiedzieć, że infrastruktura całego obiektu jest dobrze przemyślana. Kurzu z hali na pewno nie ma w stajni, bo przynajmniej gdy ja tam jeździłam, na samej hali nie czuło się kurzu. A dodajmy że w stajni są duże jasne i zawsze czyste boksy, szeroki korytarz, duża siodlarnia oraz pokój, z którego okna można oglądać jeżdżących na hali. Koło stajni są spore padoki i ujeżdżalnia, a i w ładny teren blisko
Kopernik kobietą :?: To może Skłodowska też :?:
nie porozumiemy się Wojtek, bardzo kiepsko odczytałeś mój post....mi nie chodziło o rację...a o zrozumienie CIEBIE! Ale też nie kosztem moich poglądów i uczciwości wobec koni.
Jeżeli chcesz się bić- to nie ze mną /bo ja walczę owszem , ale o coś Innego, na głupoty nie mam czasu/ polecam Kraw Maga.
No albo jakieś vale tudo.. bo widzę, że próbujesz sztuczek ze Spahisem... nic z tego jednak -bo tam już trzeba sporo umieć....... :!:
no pewnie, że obie to babeczki
Gdzie w Poznaniu jest dobra szkółka jeździecka ?
do nauki polecam Niwkę, bardzo dobrze wyszkolone konie i super instruktorzy