Pensjonaty
Pensjonaty
Witam,
Nie mogłam znaleźć takiego wątku więc go zakładam. Oczywiście proszę o przeklejenie do już istniejącego jeżeli taki umknął mej uwadze.
Słuchajcie pomóżcie mi znaleźć fajne miejsce postojowe dla mojego kunia w okolicach Poznania, dokładnie zachodniej strony Poznania Kiekrz, Strzeszyn.
Na czym mi zależy:
1. Duże, zielone padoki
2. Siana do woli
3. Fajne duże boksy
4. Odpowiedzialni prowadzący
5. Ogrodzony maneż
6. HALA!!!!!
Czy może ktoś słyszał o czymś co spełni powyższe koncert życzeń????
Znam w poznaniu stajnie godną polecenia :roll:
Wprawdzie cena jest nie mała ale warunki opieka i stajnia na najwyższym poziomie fachowo i bezpiecznie to sprawy które sobie cenie najbardziej :!:
stajnia Witka Krygiera Biskupińska chyba 10 nie mylić z pony :twisted:
W PONY i tak nie ma pensjonatu.
Ta stajna obok pony ma bardzo fajny plac z profesionalnym podłożem i karuzelę ,ale brakuje hali.
Hala połączona ze stajnią :?: Straszne :!:
coś a la jaszkowo? nie widizalam, bo oglądałam tą stajnie tylko z "góry" z placu pony kiedy bywałam tam na treningach na odznakę...
jak dla mnie to tam musi się ostro kurzyc w stajni ,chyba ,że zraszają co chwila albo używają środków chemicznych ,żeby zatrzymać wilgoć w podłożu.
oj chyba zostałam źle zrozumiana :lol: stajnia jest śliczna utrzymana w czystości jak żadna inna w poznaniu :!: ze stajni przechodzi się jak w wielu profesjonalnych obiektach do ujeżdźalni :mrgreen: a osoby zajmujace sie maja świra na punkcie podłoża :roll: zraszaj,a i tym podobne cuda .Jest to obiekt budowany na wzór stajni największych sław jeździeckich tak aby konie miały jak najdoskonalsze warunki i była funkcjonalna.Każdy kto trzymał tam konia już nie znajdzie lepszej stajni hotelowej w poznaniu . :mrgreen:
Spahis, a co Ty na to: Wolica warszawska- stajnia SGGW- kaloryfery (!) w niektórych boksach + wyjście prosto na halę. Zaprojektowali to tak mają ( konie ).
asio Spahis, a co Ty na toA o co dokładnie pytasz :?:
asio Spahis, a co Ty na toA o co dokładnie pytasz :?:
moim zdaniem fajnie ,jak jest połączona stajnia z halą, szególnie gdy mocno pada deszcz ,czy śnieg, można przejśc bez problemu ...
ale z tymi kaloryferami to już przesada ;/
Hmmm ponoć mia to to być mile forum.Widze iż Spahis ma postawe atakującą .To się wypowiem jaką stajnie uważam za idealną i przychylną dla konia .Stajnia której jestem wlaścicielką jest położona w lesie cisza spokój .Boksy angielskie zero kurzu :mrgreen: wychodza bezpośrednio na piasek (konie z chorymi nogami i trzeszczkowe mają niesamowitą ulge iż ciągle mają miękkie podłoże).A teraz przejde do najważniejszej sprway wypuszczane są o świcie a wracają o zmierzchu (kiedy meczy je meszka wracają same kiedy mają dość).No i przede wszystkim cały rok maja do dyspozycji 14h łąk w dodatku nad brzegiem Warty (wszystkie konie z chorobami płuc bardzo dobrze się u nas regenerują).Wracając do poznania to nie ma o czym mówić ,nie ma szans na takie warunki dla koni.Połączenie stajni z ujeżdzalnią jest bardzo często stosowane i nie rozumiem tej negacji i złośliwości o raku skóry.
Postawę atakującą?
No, Spahisie - to się dowiedziałeś, he he...
Zdaje się, że nerwowa atmosfera się powszechnie udzieliła, skoro drobne uwagi lub własne sądy brane są za atak.
Dodam, że mnie również rażą "złote klatki", w których wszystko wydaje się być podporządkowane wygodzie ludzi.
A przecież chcemy działać "pro hippico bono".
mnie to te kaloryfery zaintrygowały, bo tak planuje, żeby sobie w domku coś poza kominkiem kiedyś wreszcie założyć...
no, ale dla koników..nie wiem, one mnie czasami w domu odwiedzają, nie przeczę, czy to może im w czymś pomóc??? :wink:
Jako zdziczały na wpół człowiek to już się pogubiłam z tymi nowoczesnościami kompletnie...
a Spahisa też przecież czasami można szczypnąć, nawet jeżeli ma rację... 8) :wink: /pozdrowionka z lasu do lasu.../
Ja także szukam miłego pensjonatu dla mojego konia
Najważniejsze warunki to :
- duże pastwiska
- całodobowy dogląd
- siana do woli
- odpowiedzialni pracownicy
- 0 przemocy
- bezpieczne warunki
W okolicach Piły (wielkopolska) , góra 40 km.
didko Widze iż Spahis ma postawe atakującąOczywiście masz prawo do własnego poglądu, ale nie czuję bym przybrał postawę atakującą.
didko Połączenie stajni z ujeżdzalnią jest bardzo często stosowaneOczywiście, że tak. Ale czy to jest dobre :?: Ja stoję na stanowisku, że nie.
didko nie rozumiem tej negacji i złośliwości o raku skóry.Ok. Po prostu masz inne poczucie humoru. To jest normalne.
didko Widze iż Spahis ma postawe atakującąOczywiście masz prawo do własnego poglądu, ale nie czuję bym przybrał postawę atakującą.
didko Połączenie stajni z ujeżdzalnią jest bardzo często stosowaneOczywiście, że tak. Ale czy to jest dobre :?: Ja stoję na stanowisku, że nie.
didko nie rozumiem tej negacji i złośliwości o raku skóry.Ok. Po prostu masz inne poczucie humoru. To jest normalne.