Piszmy po polsku! - apel.
Piszmy po polsku! - apel.
Bardzo miły oddźwięk - dziękuję Wam.
Krystyno, ja także Cię lubię :oops:
Spodziewałem się tłumaczeń: klawiatura, pośpiech, nowatorski styl internetu...
Jeszcze czekam na reakcje (naj)młodszych członków forumowej zbiorowości.
super temat, a zarazem apel , popieram w 100 % !
a jak jest z wyrażeniem " z powrotem" czy forma "spowrotem " jest nadal dopuszczalna? bo pamiętam ,jeszcze z gimnazjum ,że była ?
Popieram apel werbalnie, ale widzę, że większość popiera go czynem (pisząc poprawnie).
Brawo. Chyba netykieta też do tego nawołuje.
Napisałem w imieniu własnym, czyli starszaków :oops:
whisperer13 super temat, a zarazem apel , popieram w 100 % !Jedynie słuszna wersja (niczym niegdysiejsza słuszna linia Partii) to "z powrotem". Mimo, że "stąd" czy "stamtąd"...
a jak jest z wyrażeniem " z powrotem" czy forma "spowrotem " jest nadal dopuszczalna? bo pamiętam ,jeszcze z gimnazjum ,że była ?
whisperer13 super temat, a zarazem apel , popieram w 100 % !Jedynie słuszna wersja (niczym niegdysiejsza słuszna linia Partii) to "z powrotem". Mimo, że "stąd" czy "stamtąd"...
będę się się starać ze wszystkich sił
Apel oczywiście słuszny. Może i byłabym bardziej przekonana, gdyby jego autor w samej treści apelu nie popełnił kilku błędów interpunkcyjnych i nie nadużywał dywizu w miejsce myślnika
Przygodo nie martw się mam ciągle nowe powody, by nie pisać na forum więcej niż 3 zdania
.
Cejloniara Apel oczywiście słuszny. Może i byłabym bardziej przekonana, gdyby jego autor w samej treści apelu nie popełnił kilku błędów interpunkcyjnych i nie nadużywał dywizu w miejsce myślnikaGratuluję wiedzy. Domyślam się w czym rzecz, ale nawet w interpunkcji są "szkoły" - hołduję tej, w której nie nadużywa się przecinków.
Przygodo nie martw się mam ciągle nowe powody, by nie pisać na forum więcej niż 3 zdania
Cejloniara Apel oczywiście słuszny. Może i byłabym bardziej przekonana, gdyby jego autor w samej treści apelu nie popełnił kilku błędów interpunkcyjnych i nie nadużywał dywizu w miejsce myślnikaGratuluję wiedzy. Domyślam się w czym rzecz, ale nawet w interpunkcji są "szkoły" - hołduję tej, w której nie nadużywa się przecinków.
No ja jestem po drugiej stronie Szanuję nadawcę i staram się go rozumieć. Niczego nie narzucam, pozostaje wdzięczna za każde słowo, które mi daje Żeby poznawać myśli Przygody, jestem w stanie wyobrażać sobie ogonek pod "a" i kreskę nad "o".
Jak już wspomniałam, apel jednak słuszny.
Cóż.
Różnić też można się pięknie :lol:
Prusy jako kraina historyczna :!: Ha :!: Swój człowiek :!:
"W każdym bądź razie" :mrgreen: (czasem słychać ...mąćrazie o zgrozo!) również się dopisuję.
Będzie połowę postów mniej :?: :wink:
A ja też Prusy.. i to Wschodnie nawet jeden pomnik plebiscytowy wykopałam