Dzierżawa łaki
Dzierżawa łaki
Chyba nie rozumiecie. Panterka nie ma swojej ziemi, gdzie moze trzymac konia. Mimo to chce oprzec swoją stajnie na dzierzawionej ziemi od rolnika sąsiada, u którego teraz nota bene w pensjonacie trzyma konia. Co jest dziwnego w tym, że ktoś nie chce odstąpić czegoś za mniej, niż sam byłby w stanie z tego wyciągnąć? Prawa rynku Rolnicy to generalnie powinni sie cieszyć za pare złotch na piwo.
Panterko, jeśli liczysz na dobre rady staraj się przedstawiać rzeczywistość taką, jaka ona jest.
Chyba nie rozumiesz dlaczego Autorka pyta o to ile siana można zebrać z tego areału.
Gdy będzie wiedziała ile, to jej rozmowa z właścicielem będzie podparta wiedzą a nie domniemaniami. Moje dodatkowe informacje mają posłużyć rozważeniu ewentualnych zbiorów na własny rachunek, a raczej ostrzeżeniem przed kosztami operacji.
Ja mam malutki areał, ale podpieram się wypasem ogrodu u sąsiadów i nic za to nie płacę, jedynie wycinam pokrzywy i drzewka-samosiejki, czyli takie prace kosmetyczne. Było by może więcej chętnych do wypasania im ogrodów, bo prawie wszyscy pozbyli się krów i nie mają ochoty kosić ogrodów, ale mnie się nie chce łazić z końmi po wsi i grodzić tych ogrodów.
Może też znajdziesz jakiś ogród lub kilka i ludzie będą Ci wdzięczni, bo sobie do ogródka pozbierają odchody końskie.
to nic , ze nie rozumiemy, pogadac mozna, a, ze rolnik chce za duzo- to za duzo i tyle.
Leonie musisz miec super łake skoro z takiej ilosci wychodzi Ci az 200 kostek, kurcze zazdroszcze Ci!!!!
ja ze swego hektara nic nie jestem w stanie zebrac, tyle, ze konie sie pasą...dlatego tez sugerowalam panterce , zey sprawdzila dokladnie jaka to łąka.
Jerzy Leon Święch Chyba nie rozumiesz dlaczego Autorka pyta o to ile siana można zebrać z tego areału.O własnie o to mi idzie.
Gdy będzie wiedziała ile, to jej rozmowa z właścicielem będzie podparta wiedzą a nie domniemaniami.
Jerzy Leon Święch Chyba nie rozumiesz dlaczego Autorka pyta o to ile siana można zebrać z tego areału.O własnie o to mi idzie.
Gdy będzie wiedziała ile, to jej rozmowa z właścicielem będzie podparta wiedzą a nie domniemaniami.
Jestem zwolenniczką wolnego rynku, dlatego potrafie zrozumieć różnicę między ceną rzeczywistą a rynkową. Stąd moja opinia taka a nie inna Komuś może zależeć na oddaniu w używanie łaki i za darmo a ktoś może mieć inne podejście do swojego kawałka ziemi, na którym nie koniecznie musi być łąka.
AAAAAAAAAAAAA dogadałam się Jak się cieszę!!!!!!!!!!!! Boję sie obowiązków ale się i cieszę. Basia mówi, że ma to jak w domu hihi
To gratulujemy!
I ... smacznego