Wstawianie obrazków na forum
Wstawianie obrazków na forum
przepis "na fotosik" jeszcze raz:
- jeśli zaczynasz od strony, na której jest więcej zdjęć, klikasz na to, które chcesz wstawić na forum
- otwiera się duże, osobno
- pod spodem jest zielony napis "Pobierz pozostałe kody"
- klikasz na niego
- otwiera się osobne okienko
- kopiujesz to, co masz jako "Miniaturka na forum"
- wklejasz na forum bez żadnych zmian
Tak, zdjęcie musi być gdzieś na serwerze i musisz znać jego adres. Możesz skorzystać z jednego z darmowych ogólnodostępnych serwerów (w pierwszym poście podałam przykłady - np. photobucket, imageshack, flickr, fotosik).
Sprawdź, jak zadziała z tego linku (zrobiłam z Twojego zdjęcia): http://farm4.static.flickr.com/3093/3104...f88b_t.jpg
Magia
Spróbuj wpisać wymiary avatara (100x75) w rubryczki, tam gdzie umieszczasz avatar, powinno przestać go rozciągać.
Moja Foszka
Mam problem ze wstawieniem fotografii. Po dodaniu do postu zdjęcia ukazuje się informacja.... brak miejsca na dysku. Zapewne nie moim :wink: , ale czy to oznacza, ze muszę pousuwać stare fotografie z moich postów? Dodam, ze wklejam je z moich prywatnych folderów z komp.a nie pochodzą one ze stron picasa, imageshack itp.
Nie usuwaj. To Cezary musi nam zrobić więcej miejsca na załączniki
Tymczasem polecałabym umieszczanie zdjęć w internecie (picasa, photobucket, imageshack itp.) i wstawianie ich w poście za pomocą tagów [img] - dokładną instrukcję zamieściła Klara w poście otwierającym ten wątek, jeśli ktoś ma z tym kłopoty.
Dziękuję za odpowiedź.
Będę się kierować podpowiedziami Klary.
W razie czego służę pomocą .