Edukacja - konie (hodowla/jeździectwo)
Edukacja - konie (hodowla/jeździectwo)
Dodajmy, że Instruktor wyszkolenia podstawowego PZJ nie jest tytułem zawodowym, gdyż nie ma takowego w przepisach prawnych, a jest to jedynie twór związku.
a co to znaczy Spahis w sensie praktycznym? Czy taka osoba nie może prowadzić jazdy np. w gospodarstwie agroturystycznym? Bo w razie wypadku to się okaże , że nie miała odpowiednich kwalifikacji? I za to konkretnie zostanie pociągnięta do odpowiedzialności prawnej?
Trener napisał, że aby zostać instruktorem wyszkolenia podstawowego, należy posiadać tytuł zawodowy instruktora rekreacji. A zatem w sensie praktycznym - instruktor wyszkolenia podstawowego jest instruktorem rekreacji, a zatem posiada odpowiednie kwalifikacje formalne do prowadzenia zajęć jeździeckich.
Duchowa, wszystko staje się teraz jasne: na str PZJ są wyszczególnione warunki egzaminu jakie należy spełnić: własny koń przygotowany ujeżdżeniowo N, skokowo P więc zdajesz na koniu którego dobrze znasz .
aaa....no dzięki za informacje, mój hucek fajnie nosi: tyle, ze jego to trzeba jeszcze uczyć sporo.
No i nie wiadomo jakby się czul po podróży bo tą do mnie -zniósł fatalnie, w sensie psychicznym, mimo, ze w przyczepce zachowywał się spokojnie.
Buziaki!!!!
Jeszcze jest wyjście wykupienia kilku godzin z koniem, który jest na miejscu. Albo z różnymi końmi. wtedy wybrać najodpowiedniejszego
ok . nie mogę znaleźć nigdzie wątku (chyba był) , ale bynajmniej moje pytanie związane jest z edukacją.
Gdzie w Poznaniu można nauczyć się jeździć, nie zanudzić się przy tym, z dobrą , luzacką atmosferą - możliwościami wyjazdy w łatwy teren (póki co) ?
Dla pary osób dorosłych (dorosłych!! coś z dzieci jeszcze chyba im pozostało, ale to już inna kwestia) , chyba cosik wydaje mi się, że lubiących jakieś na topie miejsca... (snobistyczne, hm....nie ładnie brzmi, no, ale jakieś takie z duszą).