Pensjonaty - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pleplanie, integrowanie się i inne pogwarki (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Pensjonaty (/showthread.php?tid=708) |
Pensjonaty - Nygus - 05-05-2010 Witam, Nie mogłam znaleźć takiego wątku więc go zakładam. Oczywiście proszę o przeklejenie do już istniejącego jeżeli taki umknął mej uwadze. Słuchajcie pomóżcie mi znaleźć fajne miejsce postojowe dla mojego kunia w okolicach Poznania, dokładnie zachodniej strony Poznania Kiekrz, Strzeszyn. Na czym mi zależy: 1. Duże, zielone padoki 2. Siana do woli 3. Fajne duże boksy 4. Odpowiedzialni prowadzący 5. Ogrodzony maneż 6. HALA!!!!! Czy może ktoś słyszał o czymś co spełni powyższe koncert życzeń???? Re: Pensjonaty - didko - 05-19-2010 Znam w poznaniu stajnie godną polecenia :roll: Wprawdzie cena jest nie mała ale warunki opieka i stajnia na najwyższym poziomie fachowo i bezpiecznie to sprawy które sobie cenie najbardziej :!: stajnia Witka Krygiera Biskupińska chyba 10 nie mylić z pony :twisted: Re: Pensjonaty - Karolina Jaskulska - 05-19-2010 W PONY i tak nie ma pensjonatu. Ta stajna obok pony ma bardzo fajny plac z profesionalnym podłożem i karuzelę ,ale brakuje hali. Re: Pensjonaty - didko - 05-19-2010 jest hala :wink: połączona ze stajnią :mrgreen: Re: Pensjonaty - Jacob Spahis - 05-19-2010 Hala połączona ze stajnią :?: Straszne :!: Re: Pensjonaty - Karolina Jaskulska - 05-19-2010 coś a la jaszkowo? nie widizalam, bo oglądałam tą stajnie tylko z "góry" z placu pony kiedy bywałam tam na treningach na odznakę... jak dla mnie to tam musi się ostro kurzyc w stajni ,chyba ,że zraszają co chwila albo używają środków chemicznych ,żeby zatrzymać wilgoć w podłożu. Re: Pensjonaty - didko - 05-20-2010 oj chyba zostałam źle zrozumiana :lol: stajnia jest śliczna utrzymana w czystości jak żadna inna w poznaniu :!: ze stajni przechodzi się jak w wielu profesjonalnych obiektach do ujeżdźalni :mrgreen: a osoby zajmujace sie maja świra na punkcie podłoża :roll: zraszaj,a i tym podobne cuda .Jest to obiekt budowany na wzór stajni największych sław jeździeckich tak aby konie miały jak najdoskonalsze warunki i była funkcjonalna.Każdy kto trzymał tam konia już nie znajdzie lepszej stajni hotelowej w poznaniu . :mrgreen: Re: Pensjonaty - Joanna Dobrzyńska - 06-02-2010 Spahis, a co Ty na to: Wolica warszawska- stajnia SGGW- kaloryfery (!) w niektórych boksach + wyjście prosto na halę. Zaprojektowali to tak mają ( konie ). Re: Pensjonaty - Jacob Spahis - 06-02-2010 asio Spahis, a co Ty na toA o co dokładnie pytasz :?: Kaloryfery... Do czego one mają służyć? Wyjście ze stajni prosto na halę... Czy chodzi o to, że promienie słoneczne poprzez dziurę ozonową spowodują raka skóry :?: Dla mnie takie stajnie są straszne. Ja uwielbiam kiedy moje konie mają maksimum wolności. Re: Pensjonaty - Karolina Jaskulska - 06-02-2010 moim zdaniem fajnie ,jak jest połączona stajnia z halą, szególnie gdy mocno pada deszcz ,czy śnieg, można przejśc bez problemu ... ale z tymi kaloryferami to już przesada ;/ Re: Pensjonaty - didko - 06-03-2010 Hmmm ponoć mia to to być mile forum.Widze iż Spahis ma postawe atakującą .To się wypowiem jaką stajnie uważam za idealną i przychylną dla konia .Stajnia której jestem wlaścicielką jest położona w lesie cisza spokój .Boksy angielskie zero kurzu :mrgreen: wychodza bezpośrednio na piasek (konie z chorymi nogami i trzeszczkowe mają niesamowitą ulge iż ciągle mają miękkie podłoże).A teraz przejde do najważniejszej sprway wypuszczane są o świcie a wracają o zmierzchu (kiedy meczy je meszka wracają same kiedy mają dość).No i przede wszystkim cały rok maja do dyspozycji 14h łąk w dodatku nad brzegiem Warty (wszystkie konie z chorobami płuc bardzo dobrze się u nas regenerują).Wracając do poznania to nie ma o czym mówić ,nie ma szans na takie warunki dla koni.Połączenie stajni z ujeżdzalnią jest bardzo często stosowane i nie rozumiem tej negacji i złośliwości o raku skóry. Re: Pensjonaty - Bartosz Marchwica - 06-03-2010 Postawę atakującą? No, Spahisie - to się dowiedziałeś, he he... Zdaje się, że nerwowa atmosfera się powszechnie udzieliła, skoro drobne uwagi lub własne sądy brane są za atak. Dodam, że mnie również rażą "złote klatki", w których wszystko wydaje się być podporządkowane wygodzie ludzi. A przecież chcemy działać "pro hippico bono". Re: Pensjonaty - Lutejaxx - 06-03-2010 mnie to te kaloryfery zaintrygowały, bo tak planuje, żeby sobie w domku coś poza kominkiem kiedyś wreszcie założyć... no, ale dla koników..nie wiem, one mnie czasami w domu odwiedzają, nie przeczę, czy to może im w czymś pomóc??? :wink: Jako zdziczały na wpół człowiek to już się pogubiłam z tymi nowoczesnościami kompletnie... a Spahisa też przecież czasami można szczypnąć, nawet jeżeli ma rację... 8) :wink: /pozdrowionka z lasu do lasu.../ Re: Pensjonaty - Paulina Derezińska - 06-04-2010 Ja także szukam miłego pensjonatu dla mojego konia Najważniejsze warunki to : - duże pastwiska - całodobowy dogląd - siana do woli - odpowiedzialni pracownicy - 0 przemocy - bezpieczne warunki W okolicach Piły (wielkopolska) , góra 40 km. Re: Pensjonaty - Jacob Spahis - 06-09-2010 didko Widze iż Spahis ma postawe atakującąOczywiście masz prawo do własnego poglądu, ale nie czuję bym przybrał postawę atakującą. didko Połączenie stajni z ujeżdzalnią jest bardzo często stosowaneOczywiście, że tak. Ale czy to jest dobre :?: Ja stoję na stanowisku, że nie. didko nie rozumiem tej negacji i złośliwości o raku skóry.Ok. Po prostu masz inne poczucie humoru. To jest normalne. To tyle odnośnie Twoich uwag o moim niemiłym poście. A wracając do tematu - gratuluję Twojej stajni. Opis bardzo mi się podoba. |