Biżuteria z końskiego włosia - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pleplanie, integrowanie się i inne pogwarki (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Biżuteria z końskiego włosia (/showthread.php?tid=330) |
Biżuteria z końskiego włosia - Dagmara Matuszak - 12-06-2008 ...z włosia własnego konia, rzecz jasna. bardzo mi się podoba i bardzo bym chciała mieć 8) tylko te ceny... Taki pierścionek na przykład: 125 euro Nie wiecie, czy ktoś w Polsce takie robi? Taką bransoletkę to chyba można by sobie zrobić własnoręcznie... Tylko jak osadzić warkoczyk w tulejce? Kleić? Re: Biżuteria z końskiego włosia - Guli - 12-07-2008 A skąd producenci biorą włosie końskie do wyrobów? Obcinają żywym koniom ogony ? Czy to wykorzystanie martwych koni? :? Re: Biżuteria z końskiego włosia - Dagmara Matuszak - 12-07-2008 Nie . To, co wkleiłam, to wyłącznie produkty robione na zamówienie - obcinasz swojemu koniowi kosmyk włosów z ogona (czy też zbierasz wyczesane, jeśli masz siłę to sortować ) i wysyłasz do jubilera. Re: Biżuteria z końskiego włosia - Trusia - 12-07-2008 Ja taką chcę! Rudo-czarna by była, Duszkowo-Truskawkowa. Idę do jubilera ze zdjęciem z pytaniem, czy zrobi. Zakładając, że zrobi, sądzicie, że warto najpierw ogon uprać? Re: Biżuteria z końskiego włosia - Wojciech Mickunas - 12-07-2008 Ten gość zrobi każde cudeńko ze srebra , czy złota : Dariusz Wróbel - biżuteria z motywami końskimi : 608 530919. Re: Biżuteria z końskiego włosia - Guli - 12-07-2008 Dobrze wiedzieć Ale z włosia nie podobają mi się, bo patrząc na brasnoletki, trzeba sporo ogona uciąć. Poza tym ,ja i tak ciągle w ich sierści :mrgreen: Re: Biżuteria z końskiego włosia - Dagmara Matuszak - 12-07-2008 Magda Gulina Dobrze wiedzieć Ja w sumie też... w tych okolicznościach chęć posiadania biżuterii z włosia może wydawać się pewnym masochizmem, ale co ja zrobię, podoba mi się! Zwłaszcza w zestawieniu ze srebrem - ten pierścionek... Akurat na niego to dużo włosia nie potrzeba, kosmyk grubości palca, 15 cm długości - tyle to ja im wszystkim przynajmniej raz w roku obcinam. Trusia Ja taką chcę! Rudo-czarna by była, Duszkowo-Truskawkowa. Idę do jubilera ze zdjęciem z pytaniem, czy zrobi. myślę, że tak, przynajmniej na tych stronkach, z których linkowałam zdjęcia, proszą o wypranie. niekoniecznie całego ogona, wystarczy ten obcięty kawałek umyć... daj znać, co jubiler na to! Wojciech Mickunas Ten gość zrobi każde cudeńko ze srebra , czy złota : Dariusz Wróbel - biżuteria z motywami końskimi : 608 530919. Bardzo dziękuję! Napadnę pana Wróbla po następnej wypłacie :mrgreen:. Re: Biżuteria z końskiego włosia - Trusia - 12-08-2008 Magda Gulina Dobrze wiedziećOgon odrośnie. Moje konie (zwłaszcza Duszek) mają obfite owłosienie. Wycięcie kosmyka różnicy nie zrobi, zwłaszcza, ze nie będę wycinać z całej długości. Z tym praniem właśnie chodziło mi o o to, czy uprać i obciąć czy obciąć i uprać. Re: Biżuteria z końskiego włosia - Dagmara Matuszak - 12-08-2008 Trusia Z tym praniem właśnie chodziło mi o o to, czy uprać i obciąć czy obciąć i uprać.Ja bym prała po obcięciu. Łatwiej :mrgreen: |