![]() |
Stajnie godne polecenia - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Chów koni - i wszystko, co z nim związane (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Stajnie godne polecenia (/showthread.php?tid=134) |
Stajnie godne polecenia - remedioss - 01-09-2008 Jakie stajnie polecacie w okolicach Warszawy. Ważne aby dobro konia było tam stawiane na pierwszym miejscu. Pastwiska lub duże padoki - konie wypuszczane na cały dzień. Drenowana ujeżdżalnia. Hala Tereny Miła atmosfera ludzie otwarci na odmieńców ![]() - branka - 01-09-2008 To może uogólnijmy na wszytskie miasta, czy tam regiony, bo kazdy jest z innego miasta, a z Warszawy chyba niewiele osób. Chcoiaz to trudne tematy, bo każdy woli co innego i inaczej widzi np dobre karmienie czy scielenie itp. - remedioss - 01-10-2008 ![]() - Trusia - 01-10-2008 Remedioss, nie robi Ci różnicy, z ktorej strony Warszawy? Może lepiej doprecyzuj, bo godzinne przebijanie się przez miasto to żadna przyjemność. - branka - 01-10-2008 A kto jest z Wrocławia poza mna i Ailusią? We Wrocławiu to jakiś koszmar ze stajniami, naprawde ciężko coś znaleść, takie co można nazwać tymi z wyższej półki,podniosły ceny do 750-900zł :? Na wiosce gdzie stoję z Branką jest druga stajnia(my stoimy w rekreacyjno-pesnonatowej)jest stajnia gdzie hotel kosztuje 9 stów, a konie dalej sa puszczane tabunem do stajni, poza tych chodza n akrótko i właściciele musze dopłacać za derkowanie, zakladanie owijek, szafki, wszytsko!A hale mają wciąż pełną i nie da sie pojeździć, bo Skrzyczyński tam stoi z końmi i jeżdzi cały dzień. Inna stajnia u nas Partynice-fajnie, fajnie, tylko...czemu w stajni sportowej nie ma myjki?Czemu nie ma pastwisk, ani choćby zwykłych wybiegów?I czemu jak weźmiesz garstkę owsa dla konia na 'dzień dobry' to jestes już złodziejem :roll: ?Szkoda że tak tam jest, po ośrodek ma ogromne możliwości, pensjonat i treningi sa bardzo tanie(z racji dotacji miasta) jest sporo fajnych ludzi. No ale ja za takie molochy dziękuję! I tak wygląda we wrocławiu sytuacja wszystkich ' duzych' stajni - Krzyzanowić, Bachmatu, Picadora(ostatni oceniam najlepiej, bo sa wybiegi, sa fachowetreningi - choc sie trochę podobno 'spsuły' ostatnio - ale koniom jest dobrze, tylko znowuz podwyżka! a to jest daleko poza miastem, akurat z mojej strony, ale i tak się tam długo jedzie). Ja wciąż czekam na znalezienie własciwego ośrodka ale w tylu już byłam... Na razie najlepsze wrażenie orbią Miłocice Małe, ale jak to daleko! 30km ode mnie a ja mieszkam na obrzeżu miasta z tej strony co ten ośrodek.I żadnego autobusu, a ja auta nie mam ![]() Fajnie jest jeszcze w Smardzowie,ale to typowa rekreacja i raczej nei ma pensjonatu. u Bolka Kuczerawego za to jest lista oczekujących a miejsce w boksie i na tej liście jest już z 5 koni. Wrocław jest jest taki bez sensu pod wzlgedem stajni, koszmar! - Chiquita - 01-10-2008 Ja jestem z okolic Wrocławia, ale konie trzymam "pod domkiem", wiec nie wiem za wiele o okolicznych stajniach pensjonatowych ![]() Trochę dobrego słyszałam o stajni w Skoroszowicach, ale nie byłam tam nigdy. No, i to jest jakieś 50km od Wrocławia, daleko trochę... A może Borowa? Ciekawie wygląda, ale też tam nie byłam. Opinii tez nie słyszałam zadnych na razie. - branka - 01-10-2008 Borowa odpada ze względu na własciciela, ale to moje osoboste przekonanie, bo sma ośrodek się rozwija i jest całkiem ,całkiem. tlyko pasza podobno niskiej jakości i problemy z wybiegami, ale nie byłam tam 2 lata i nie wiem. Jest jeszcze stajnia Wiktora Rozpędka, ale bym sie do niego nie wyniosła, bo choć ośrodek jest duzy i ładny, to wybieg jest jeden i to mały, a stajnia strasznie ciemna.I w ogóle nie wiem czemu wszyscy stamtąd uciekają. Jest jeszcze Hanna - tam są prawie same plusy poza równie ciemną stajnią i dojazdem - za daleko. Jst tez nowa stajnia Rycerzy, w stronę na Milicz zdaje się, ale tak o połowe bliżej niz Godnowa, gdzie Pani Morsztyn stacjonuje. Ci Rycerze zrobili śliczny ośrodek i nie słyszałam złej opini o tej stajni, ale znowóż to okropnie daleko. To jest chyba największy roblem - dojazdy. Ja studiuje i mam zajęcia do niemożliwości porozrzucane po calym dniu(moi znajomi jakoś tak nie mają to nie fair ![]() - Ailusia - 01-10-2008 To prawda, we Wrocławiu jest niefajnie. W dodatku do tych drogich stajni bym nie poszła nawet gdyby dawali za darmo ![]() Najbardziej jestem wdzięczna mojej poprzedniej stajni za to, że wybudowali halę. Bo gdyby nie wybudowali, to by nie podnieśli ceny, ja bym sobie nie przypomniała jak nie lubię krytych ujeżdżalni, i nie znalazłabym mojej obecnej stajni - z której jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() Wadą małych, domowych stajenek jest to, że lubią oszczędzać albo być nie pilnowane. Ale na szczęście w obecnej stajni tego nie ma, bardzo porządni ludzie ją prowadzą. Tylko dojazd koszmarny, ale za to jaki urokliwy. Zresztą wiem że niektórzy mają jeszcze dalej ![]() - remedioss - 01-10-2008 Baza wypadowa Ursynów. - Anna Skalik - 01-10-2008 Nie narzekajcie , bo u nas jest jeszcze gorzej ze stajniami. Wierzcie mi. - jasmina - 01-10-2008 Ja jestem tez z okolic, ale tych dalszych, Wrocławia ![]() ![]() ![]() Ailusia ile płacisz za pensjonat i jak daleko on jest jęsli można wiedzieć? - branka - 01-10-2008 stajnia Ailusi jest na przysłowiowym końcu świata ![]() Jest fajna stajnia w moja stronę(południe) 30km od centrum Wrocławia w Miłocicach, ale nie ta co pisalam z halą tylko inna - własnie przydomowa i tania. Bardzo miła dziewczyna ją prowadzi, ma dużą wiedze w 'robieniu' młodych koni i jest czysto i fajnie. Pastwiska ma niesamowite i konie lataja po nich całą dobę. Tylko czemu tak daleko ![]() ![]() - Trusia - 01-11-2008 Remedioss, w takim razie ja nie pomogę, bo moja wiedza ogranicza się do stajni po zachodniej części miasta. Ale zdradź sekret - przenosisz się do Warszawy? - remedioss - 01-11-2008 W sumie nie wiem jeszcze ![]() Może do Wawy, może do Colorado ![]() - Trusia - 01-11-2008 No to rozrzut niezły!!! :lol: |