![]() |
Warsztaty - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pleplanie, integrowanie się i inne pogwarki (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Warsztaty (/showthread.php?tid=368) |
Re: Warsztaty - Nygus - 02-09-2010 Witam, Czy posiadacie może informację na temat warsztatów srtugania kopyt w podpoznańskim Kiekrzu? Chodzi mi o planowany termin dla 1 stopnia?? Re: Warsztaty - branka - 02-09-2010 Chodzi o kurs Larsa? - zdaje się, że terminów póki co nie ma. Na ten kurs bardzo ciężko się dostać, na ostatni miejsca rozeszły się dosłownie w godzinę... Re: Warsztaty - Magdalena - 02-10-2010 Witam. Chciałam zaprosić na dwudniowe spotkanie z P. Wojtkiem do Drzonkowa, 5 km od Zielonej Góry. Spotykamy się 20.02.2010, o godzinie 11:30(osoby jeżdżące) w stajni numer 2, słuchaczy zapraszamy na halę przy stajni numer 1 o godzinie 12:45. Zachęcamy do wzięcia ze sobą koca i termosu z ciepłą herbatą, kawą. Około 15 będzie przerwa obiadowa, w ośrodkowym hotelu jest restauracja, można zamówić posiłek. Około godziny 17 przeniesiemy się do salki konferencyjnej, do hotelu na wykład, pogadankę. Zaplanowaliśmy na to 3 godziny (ale sami sobie jesteśmy panami :wink: ) Ze względu na dużą ilość chętnych jeżdżących, proszę o szybką decyzję i wiadomość osoby zainteresowane jazdą. Wynajęcie konia z ośrodka kosztuje 40 zł. za dzień. Boks dla konia około 20 zł. za dzień,jazda trwa od 45-90 min i kosztuje 50 zł. Ilość miejsc dla słuchaczy jest nieograniczona i kosztuje 15 zł za dzień. Do tych kosztów dochodzą koszty rezerwacji hali i salki -30 zł. za godzinę, które dzielimy na wszystkich uczestników. Płatne w sobotę, w trakcie spotkania na salce. Czyli: 1. W sobotę zajęcia na hali odbywać będą się w godzinach od 13:00 do 17:00 (w tym przerwa na obiad) 2. W sobotę spotkanie w salce konferencyjnej planujemy od 17:00 do 20:00 ( w tym pogaduchy) W niedzielę osoby jeżdżące są mile widziane w stajni o 8:30, słuchacze o 9:15 na hali. O 11:00 przerwa na małe co nieco, a od 13:00 znów na hali , do 14:30. Plan może nieznacznie ulec zmianie. Na pytania chętnie odpowiem. Re: Warsztaty - Cejloniara - 02-10-2010 Magda, nie napiałaś daty ![]() ![]() Re: Warsztaty - Magdalena - 02-10-2010 Właśnie poprawiłam. Dzięki za czujność. Re: Warsztaty - Magdalena - 03-23-2010 W imieniu Moniki zamieszczam informację o kolejnym kursie. M.W "Witam serdecznie, Zapraszam na kolejny kurs Podstawowy (Foundation II) Silversand Horsemanship, który odbędzie się w WOSiR w Drzonkowie /www.drzonkow.pl/, 5km od Zielonej Góry, w dniach 9,10,11 kwiecień. W kursie można uczestniczyć: - jako uczestnik z koniem - jako obserwator Planowane godziny kursu: piątek 12.00 - 18.00/19.00 sobota 9.00 - 18.00 niedziela 9.00 - 15.00 Termin zgłoszeń upływa 31 marca. Informacje i rezerwacje: Monika Damec Instruktor Silversand Horsemanship monikadamec@wp.pl tel.: 0601963146 Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Monika Damec " Re: Warsztaty - Maria Masaz - 04-22-2010 Zapraszam na warsztaty terapii manualnej - tym razem będzie głownie o masażu i termowizji, ale także dyskusje na temat dopasowywania siodła - rodzaj ćwiczeń, teorie w internecie można znaleźć ![]() pozdrawiam ps dyskusje na temat siodła będzie poruszana głównie dlatego, że złe jego dopasowanie jest za bardzo popularne w Polsce i konie mają duże problemy przez to. Re: Warsztaty - branka - 04-22-2010 A daj jakieś dokładne szczegóły tych warsztatów. Chętnie wezmę w nich udział ![]() Re: Warsztaty - Maria Masaz - 04-22-2010 Nie ma problemu ![]() Rozpoczęcie i powitanie godzina 8.00 • 1. Podstawy i założenia masażu • 2. Podstawy anatomii • 3. Funkcje masażu spotowego Przerwa na kawę 10.30 • 4. Bezpieczeństwo i higiena pracy z koniem podczas zabiegów masaży • 5. Karta zdrowia konia • 6. Podstawowe chwyty w masażach – pokazy i ćwiczenia Przerwa na ciepły posiłek 13.00-13.30 • 7. Zajęcia praktyczne z masażu koni Przerwa na kawę 14.45 • 8. Podstawy termowizji - koń w podczerwieni – rozkład temperatura na koniu - przykłady zastosowania metody termograficznej - przykłady termogramów przedstawiające kulawiznę, przeciążenia Przerwa na kawę 15.45 • 9. Zajęcia praktyczne z masażu koni część 2 • 10. Dyskusja na temat rozciągania (pokaz), siodeł – ich niedopasowanie, konsekwencje – podczas ćwiczeń praktycznych Re: Warsztaty - Jacob Spahis - 04-23-2010 Bardzo mi się podoba i dużo szczegółów. Pytanie tylko - kiedy i za ile. ![]() Re: Warsztaty - branka - 04-23-2010 http://www.cieplej.pl/index_stowarzyszenie.php5 Tu są informację. Ja się chyba pojawię, ale musze zobaczyć czy będę mieć kasę, bo kupuję nowe siodło ![]() Re: Warsztaty - Maria Masaz - 04-26-2010 ![]() ![]() pozdrawiam oczywiście wszelkie inf. na str. Stowarzyszenia DNI OTWARTE i KURSY SILVERSAND HORSEMANSHIP 2010 - Monika Damec - 04-30-2010 Serdecznie zapraszam na DNI OTWARTE oraz KURSY SILVERSAND HORSEMANSHIP prowadzone przeze mnie wiosną i latem 2010r. KURSY TO LEPSZE ZROZUMIENIE KOŃSKIEGO PUNKTU WIDZENIA, WIĘKSZA RADOŚĆ Z JAZDY, BEZPIECZEŃSTWO I KONTROLA Adresowane są do wszystkich osób mających do czynienia z końmi niezależnie od uprawianej dyscypliny i poziomu zaawansowania. Jak konie myślą i uczą się? Jak postrzegają nas ludzi i nasz ludzki świat? Jak się w nim odnajdują? Dlaczego czasem odmawiają wykonania tego, o co je prosimy? Dlaczego nieraz tak ciężko jest nam zmienić ich zachowanie? Czy kiedy ciągną na przeszkodę, na pewno oznacza, że lubią skakać? Jak przekonać je do udziału w naszych pomysłach, tak by czuły się przy tym możliwie jak najlepiej? Jak rozpoznać, kiedy mój koń się boi, a kiedy mnie lekceważy? Jak sprawić, by chciał ze mną być, by był przy mnie obecny nie tylko fizycznie, ale i mentalnie? Co zrobić, by nie uciekał na padoku? Jak przekonać go do wsiadania do przyczepy? Czy zawsze już będzie się kręcił przy siodłaniu i wsiadaniu, czy mogę to zamienić? Jak pracować, by lżej i chętniej reagował na moje sygnały? Jak urozmaicić naszą codzienną pracę, by nie zniechęcić go rutyną? A ja? Jakie umiejętności powinienem posiąść jako jeździec ale i nauczyciel mojego konia? Jak powinienem się zachowywać, by koń dobrze się ze mną czuł? Jak się poruszać i jak komunikować, by moje sygnały były czytelne? W kursie można uczestniczyć jako osoba pracująca z koniem lub jako obserwator. TERMINY: 7-9 maj Porosły k. Białegostoku woj. podlaskie 21-23 maj Żabieniec k. Piaseczna woj. mazowieckie 28-30 maj Okliny, woj. podlaskie 5 czerwca DZIEŃ OTWARTY, WSTĘP WOLNY Baraniec (między Płońskiem a Ciechanowem) woj. mazowieckie 11-13 czerwca Baraniec(między Płońskiem a Ciechanowem) woj. mazowieckie 25 czerwca DZIEŃ OTWARTY, WSTĘP WOLNY Tarnowo k. Piły, woj. wielkopolskie 26-28 czerwca Tarnowo k. Piły woj. wielkopolskie 2-4 lipca Sulmin k. Trójmiasta woj. pomorskie 16 – 18 lipca Strzelin k. Wrocławia, woj. dolnośląskie 13 – 15 sierpień Strzelin k. Wrocławia, woj. dolnośląskie 27 - 29 sierpień Poznań, woj. wielkopolskie Szczegółowy program, informacje i rezerwacje: Monika Damec Instruktor Silversand Horsemanship email: monikadamec@wp.pl tel. 0 601 96 31 46 Re: Warsztaty - Maria Masaz - 04-30-2010 Fajne ![]() PS co to znaczy dni otwarte? Czy masz jakąś swoją stronę Moniko? Re: Warsztaty - Karolina Jaskulska - 04-30-2010 jestem zainteresowana kursami koło Piły... jaka jest ich cena? i czy jest jakiś nocleg, wyżywienie? ![]() |