![]() |
Zima zła - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pleplanie, integrowanie się i inne pogwarki (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Zima zła (/showthread.php?tid=352) |
Re: Zima zła - Lutejaxx - 03-19-2009 Krysiu, mieszkasz gdzieś na południu???????? Bo u mnie śnieg i zawieje śnieżne ![]() ....aaaa doczytałam, wielkopolska...dalekooooo Re: Zima zła - Julia z Orla - 03-19-2009 Hihi ![]() Re: Zima zła - Gaga - 03-20-2009 Julia może nie zimowy , a zwykłą dwuwarstwówkę na wybieg? Szczerze polecam firmę Jarpol (jednak się nie zamknęli) - jakość "Eskadrona" a cena taka zwyczajna - polska ;-) mam dużo ich sprzętu i jestem bardzo zadowolona ;-) takich derek to chyab nawet Eskadron nie robi ;-) Np. po 150 tyś wytarzaniach w piachu, po wielokrotnym pogryzieniu przez Darco, i różnych podobnych "przygodach" dwuwarstwówki przeciwdeszczowe wyglądają nadal jak nowe (oczywiscie po praniu ;-)) a mają już ze 2,5 roku... Re: Zima zła - Guli - 03-20-2009 A u mnie pierwszy dzień wiosny oczywiście zimowy - napadało śniegu :twisted: Oj dłuży się ta zima ... mokro, zimno i wietrznie :roll: Re: Zima zła - Joanna Dobrzyńska - 03-20-2009 Odnośnie firmy Jarpol- mam od nich czaprak i dwie derki siatkowe na lato. W ostatnie lato koleżanka zamówiła w moim imieniu, podałam pełne wymiary i uszyli dokładnie jak podałam. Byłam miło zaskoczona. I rzeczywiście po bardzo przystępnej cenie, a dobre bo muchy mniej kąsały ![]() ![]() Re: Zima zła - Julia z Orla - 03-20-2009 No właśnie kurde blade - kupiłam im przeciwdeszczówki na padok rok temu, ale się okazało po jakimś czasie, że... przemakają (sklep stajnia.pl, odradzam z wielu względów). Następne zamówię chyba właśnie w Jarpolu, bo dużo osób poleca (i inne rzeczy też podobno robią fajnej jakości i ładne). Ich strona nie funkcjonuje od jakiegoś czasu, ale widzę, że wrzucili zdjęcia na photobucket. Cennik by się przydał też ![]() Smutno jak koń zaczyna dojrzewać ![]() ![]() Re: Zima zła - Gaga - 03-20-2009 Julia - Jarpol zmienia właściciela, stąd mogę być chwilowe problemy z zamówieniami. Mam nadzieję, że jakość zachowa... oby Daj znać jeśli będziesz coś zamawiać, bo ja też kilku rzeczy potrzebuję... to by wysyłka na pół poszła :-) Re: Zima zła - Joanna Dobrzyńska - 03-23-2009 Wiosno, przyjdź. Proszę :wink: Smutno mi, tak szaro i mokro na dworze, konie w naszej stajni sterczą w boksach, bez ruchu, bez pracy. Błoto mamy wszędzie. Jest paskudnie. ![]() Bronię się jak mogę przed jakąś paskudną wiosenną chandrą... Re: Zima zła - Guli - 03-23-2009 Rzeczywiście pogoda mało wiosenna :? Ale moje konie już ją czują. Kuc już prawie zrzucił zimowe ubranie, Kuba spieszy się mocno . Oczywiście w zmianie sierści pomocne błoto - tarzają się więc w nim z upodobaniem :lol: Szukają na wybiegu trawy, ale u mnie pozalewane łąki albo błoto, błoto. I znowu padało .... :roll: Re: Zima zła - nadchodząca zima 2009 - Katoda - 12-12-2009 Wiecie co, u mnie już widać pierwsze objawy zimy. Dachy białe, a o godzinie 7:30 było 0 stopni, a jak jechałam autem to w innej częsci miejscowości było -0.5 stopnia!! A tu jeszcze opony nie zmienione w aucie na zimowe . :roll: Chyba muszę jakiegoś osobnika płci brzydkiej zaprzęgnąć do tej roboty. ![]() Re: Zima zła - Julia z Orla - 12-12-2009 U nas w nocy minus 10 i śnieżek ![]() ![]() Re: Zima zła - branka - 12-12-2009 Jak tooo, u nas padała jakaś pseudo imitacja śniegu rano, jest chyba plus 1 lub 2 stopnie - ja chce śnieg!! Taki porządny! A nie błocko i zimny wiatr. Strasznie ponure miasto ten Wrocław zimą ![]() Denerwuje mnie tylko mój koń, który konsekwentnie nie chce zapuścić porządnej sierści. Co z niej za cholera, jak myśli że dostanie derke to sie grubo myli. Mam nadzieję, ze jest jej ciepło - tzn wygląda na taką co by nie marzła, ale dla mnie to przechodzi pojęcie, konie wkoło wszytskie mega ofutrzone, a ona taka jakas jedna sie nadarzyła dziwna... ALe pozostaje mi zaufać, że ona wie co robi i takie futro jej wystarczy... Re: Zima zła - Lutejaxx - 12-12-2009 dobrze, ze mam ta kanape huculska...jak nas zasypie to do sklepu bede konno jezdzic /mam z 8 km/, a syn to w sumie nie musi tak czesto chodzic do szkoly, to jakas mania jest , zeby tak codziennie. Nigdy nie moge go w domu zostawic ani na jeden dzien, tylko szkola i szkola....ach ta dzisiejsza mlodziez!!!! :lol: Re: Zima zła - Magda Pawlowicz - 12-12-2009 eeeeee nas to chyba prędzej zaleje niż zasypie ![]() Toniemy w błocie...... Re: Zima zła - Lutejaxx - 12-12-2009 to gdzie Ty Magdo jestes? u nas mroz, akurat nie w pore....bo umowiona bylam na podwyzszenie wybiegu dla koni, i zrobienie spadu w kierunku lasu, zeby wlasnie uniknac blota przy deszczach. I chociaz nie pada snieg to mroz jest spory, nie da sie chyba robic...a na poniedzialek zapowiadaja jeszcze wiekszy. GRUDA> |