Hipologia
Ogłoszenia użytkowników - Wersja do druku

+- Hipologia (https://forum.hipologia.pl)
+-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Konie chcą nas rozumieć (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Ogłoszenia użytkowników (/showthread.php?tid=63)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

Re: Ogłoszenia użytkowników - Magda Pawlowicz - 03-26-2014

mojej hodowli dwulatka do sprzedania, świetny ruch, do ujeżdżenia!
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/12284
w linku zdjęcia i film

Re: Ogłoszenia użytkowników - bartoszbudek - 04-10-2014

WITAM
Oferuje trening koni i jeźdźców.

Od dawna związany z końmi, prowadzi treningi wykorzystując doświadczenie zdobyte w bardzo dobrych stajniach sportowych w kraju i zagranicą. W pracy z końmi duże wyczucie, spokój i wiedza o biomechanice tych zwierząt i ich psychice.
Skoki i ujeżdżenie
Mazowieckie/ Warszawa

ZAPRASZAM do współpracy:
__Trening koni
__Trening jeźdźców
__Treningi konsultacyjne cała Polska

"Poprzez łagodną, konsekwentną i odpowiednio dobrana pracę - silny i ufny koń" BB

Re: Ogłoszenia użytkowników - Ania Czerwik - 04-11-2014

Posiadam na sprzedaż:

Derkę treningową firmy B Vertigo Rebecca - nową w rozmiarze L

Derkę siatkową Horseware Rambo - 160cm

siodło bezterlicowe - firmy nie jestem pewna- ale chyba Can Equi

popręg Horze 56 cm z gumami

oficerki skórzane rozmiar 39. Equi Theme - praktycznie nowe- na mnie okazały sie za długie Sad

wszystko do obejrzenia tutaj:
http://ogloszenia.re-volta.pl/uzytkownik/pokaz/32082

ceny do negocjacji Smile

Re: Ogłoszenia użytkowników - Małgorzata Rokicka - 05-08-2014

Serdecznie zapraszam do udziału w prowadzonym przeze mnie kursie "Soft Leadership - Zrozumieć Konia", adresowanym do osób dążących do uzyskania lepszej relacji z końmi, osób, które chcą nauczyć się jak osiągnąć prawdziwą, opartą na zaufaniu i szacunku, relację z tymi wspaniałymi zwierzętami. Pomoże on zrozumieć podstawowe mechanizmy zachowania koni, co w dużym stopniu ułatwi pracę z nimi, a ich obsługa stanie się prostsza i bardziej bezpieczna.

Kurs składa się z miesięcznego modułu korespondencyjnego (po zapisaniu się na kurs każdy uczestnik otrzymuje zestaw materiałów szkoleniowych w postaci skryptu, przesyłanego drogą pocztową) i weekendowego modułu praktycznego. Obie części są zakończone egzaminami.

Szkolenie z psychologii i etologii zachowań koni przygotowuje do bardziej efektywnej i świadomej pracy z końmi, uczy rozumienia końskich zachowań, reakcji, uświadamia różnice między postrzeganiem świata przez konie i ludzi oraz wynikające z nich zależności. Przekazywana wiedza opiera się na solidnych, naukowych podstawach. Nauczysz się jak odczytywać mowę ciała koni i jak wykorzystać własne ciało do komunikacji z nimi, jaki wpływ mają nasze myśli i emocje na zachowanie zwierzęcia, jak przesuwać ciało konia za pomocą języka naszego ciała i wiele innych. Zdziwisz się, jak niewielkie zmiany w naszym zachowaniu mogą pomóc w rozwiązaniu uciążliwych, na pozór trudnych do rozwiązania problemów behawioralnych koni, a to wszystko w bezstresowej i przyjaznej atmosferze, zarówno dla uczestników, jak i koni. Kurs ma charakter kreatywny, nie narzuca żadnych schematów postępowania, lecz otwiera drzwi do znalezienia własnej drogi, własnego stylu pracy z koniem.

PROGRAM KURSU SOFT LEADERSHIP - ZROZUMIEĆ KONIA

MODUŁ 1 – WIEDZA NA TEMAT PSYCHOLOGII, ETOLOGII I MECHANIZMÓW UCZENIA SIĘ KONIA
๏ Zmysły konia, ze szczególnym uwzględnieniem wzroku
๏ Dobrostan koni fizyczny i psychiczny oraz objawy jego niedoboru (zachowania stereotypowe, narowy itp.)
๏ Podstawy żywienia koni
๏ Koń jako stadny gatunek uciekający – podstawy psychologii i etologii koni
๏ Naturalne wzorce zachowania koni
๏ Osobowość i temperament koni – czy są podobne do ludzkich?
๏ Jak odczytywać mowę ciała konia (gesty, mimika pyska)
๏ Koń i człowiek – różnice gatunkowe w postrzeganiu otaczającego świata
๏ Strefa bezpieczeństwa konia i dystans ucieczki
๏ Podstawowe mechanizmy uczenia się konia (warunkowanie klasyczne, instrumentalne, rodzaje wzmocnień) oraz wykorzystanie ich w praktyce
๏ Zasady budowanie pozytywnej relacji z koniem.

MODUŁ 2 – ĆWICZENIE PRAKTYCZNYCH UMIEJĘTNOŚCI KOMUNIKACJI Z KONIEM
๏ Mowa ciała: praca na padoku i okrąglaku – ćwiczenia mające na celu ukazanie zależności między postawą
człowieka a reakcją konia
๏ Nauka posługiwania się swoim ciałem, powodowanie koniem za pomocą naszego języka ciała (sugestii)
๏ Wpływ naszych emocji, nastawienia i zachowania na zachowanie konia
๏ Jak wyhamować agresję konia, uspokoić nerwowego konia?
๏ Nauka prawidłowego łapania konia na padoku
๏ Sztuka obserwacji – diagnozowanie zachowań koni (w pojedynkę, w stadzie), interpretacja sygnałów
๏ Wzrok, oddech, skupienie uwagi – ważne narzędzie w komunikacji z końmi
๏ Ćwiczenie „zrozumieć koński punkt widzenia”
๏ Wykorzystanie mechanizmów uczenia się w treningu konia - wzmocnienie negatywne
๏ Budowanie pozytywnej relacji z koniem krok po kroku

Termin części praktycznej: 24-25.05.2014r.
W kursie można uczestniczyć:
- z własnym koniem
- z koniem wypożyczonym z ośrodka

Dla zapewnienia kursantom uzyskania najlepszych efektów nauki, przyjmowanych jest maksymalnie 8 uczestników podczas jednego zjazdu. Zajęcia mają charakter indywidualnych sesji szkoleniowych. Dodatkowo będą prowadzone zajęcia w grupach dwu-/trzyosobowych. Na zajęciach uczymy się niezbędnych podstaw, ale poszczególne sesje są ukierunkowane i ułożone zgodnie z indywidualnymi potrzebami uczestników oraz koni. W oczekiwaniu na swoją kolej, kursanci obserwują aktualnie odbywające się sesje.

WIOSENNY RABAT, ATRAKCYJNA CENA!

ZAPISY DO 18 MAJA!!!

Szczegółowe informacje i zapisy:
Małgorzata Rokicka: malgorzata.rokicka7@gmail.com, tel. kom. 510 369 847
Centre of Applied Pet Ethology (COAPE) Polska - http://www.coape.pl – dla osób chcących uzyskać certyfikat COAPE

link do wydarzenia na Facebook'u: https://www.facebook.com/events/1415708445368941/?ref_newsfeed_story_type=regular

Re: Ogłoszenia użytkowników - Zuza - 07-06-2014

Rozważam sprzedaż płyt Parellowych Level 1-2, 3 i 4.

Sprzedaż kompletu lub pojedynczych leveli, stan bdb.

Mam też kilka płyt Savvy Club do sprzedania.

Naturall Hackamore niebieski, prawie nie używany, rozmiar regular.

Gdyby ktoś był zainteresowany, zapraszam do kontaktu.

Re: Ogłoszenia użytkowników - Joanna Dobrzyńska - 08-15-2014

W zasadzie stajnia już otwarta, ale tym wydarzeniem chcę rozpocząć aktywne uczestnictwo w życiu Hipologicznym. Głęboko żałowałam, że z powodu braku zastępstwa przy opiece nad końmi nie mam możliwości wyrwania się z domu i wszechstronnego doszkolenia. Dlatego postanowiałm choćby spróbować swój dom umieścić na "mapce" miejsc wartych odwiedzenia i mam nadzieję, że ono przypadnie Wam atmosferą do gustu. Z czasem również pozowli na poprowadzenie cyklicznych spotkań osób zainteresownych wieloma aspektami jeździectwa, psychilogii koni, masażu...

Serdecznie zapraszamy na
Kurs Silversand Horsemanship z Moniką Damec
który odbędzie się w dniach 24-26.10.2014
w Gospodarstwie Rolnym Stajnia Bartodziej.

Zapraszamy wszystkich dążących do lepszego porozumienia z końmi niezależnie od uprawianej dyscypliny i poziomu zaawansowania. Kurs obejmuje wykłady i zajęcia praktyczne dotyczące psychologii i postrzegania świata przez konie i ludzi. Zdobędziecie wiedzę, jak najefektywniej pracować z końmi, uczyć je nowych umiejętności i rozwiązywać problemy w możliwie najmniej stresujący i obciążający dla konia sposób.
W kursie można uczestniczyć: z koniem lub jako obserwator.
Przyjmujemy maksymalnie 6 uczestników z końmi.
Zajęcia praktyczne będą polegały na indywidualnych sesjach szkoleniowych bądź pracy w grupach 2-3 osobowych (zależnie od poziomu i potrzeb zgłoszonych uczestników).
Pozostali jeźdźcy i obserwatorzy będą w tym czasie obserwować wszystkie odbywające się sesje.
Z uwagi na elastyczność programu i indywidualne podejście do każdego uczestnika z koniem, zapraszamy zarówno osoby początkujące jak i tych, którzy uczestniczyli już przedtem w tego rodzaju szkoleniach.
Wszystkim uczestnikom na czas trwania kursu wypożyczamy sprzęt do pracy z końmi (kantary sznurkowe, liny, sticki).

PROGRAM KURSU:
Na kurs przyjmujemy konie oraz jeźdźców o różnym poziomie zaawansowania. Z każdym będziemy realizować oddzielny dostosowany do jego potrzeb program.
Podczas sesji teoretycznych będziemy omawiać: naturalne instynkty koni, ich sposób myślenia, uczenia się, postrzegania otoczenia. Dlaczego konie odmawiają wykonania tego, o co je prosimy? Fizyczne i psychiczne problemy koni. Czy konie są tak naprawdę agresywne?
Budowanie zaufania i szacunku - jak sprawić, by koń był spokojny przy obsłudze, by nie bał się różnych przedmiotów i swojego otoczenia, by pozwalał się wszędzie dotknąć i by szanował naszą przestrzeń. Będziemy się uczyć obserwowania konia, dostrzegania, co się z nim tak naprawdę dzieje. Dowiecie się, „jak uczyć” konia - jak i kiedy nagradzać, by w efekcie koń chętniej reagował na Wasze sygnały zarówno z ziemi jak i pod siodłem. Będziemy również pracować nad tym, jak pomóc koniowi nie wpadać w panikę w nagłych, zaskakujących sytuacjach oraz jak go w tych trudnych sytuacjach kontrolować.
Poruszymy najczęstsze problemy podczas obsługi z ziemi: wyprzedzanie człowieka podczas prowadzenia w ręku, kręcenie się przy czyszczeniu, siodłaniu, wsiadaniu, brak szacunku do przestrzeni człowieka, uciekanie na padoku.
Na kursie znajdziecie również odpowiedzi jak pracować z problemami często występującymi podczas jazdy, takimi jak: brak akceptacji wędzidła, sztywna szyją, wpadanie łopatką do wewnątrz, zadzieranie głowy, konie wiecznie przyspieszające i wiecznie do „pchania”.
Praca nad zaufaniem i dobrą relacją z koniem to fundament do wszystkiego, co chcielibyśmy potem razem z naszym koniem robić. Umiejętność spokojnej systematycznej pracy nad rozluźnieniem, elastycznością i symetrią ciała konia buduje solidny fundament pod przyszłą jazdę w zebraniu.
Koszt kursu:
660zł uczestnik z koniem
260zł obserwator
Szczegółowe informacje o programie i rezerwacje miejsca na kursie:
Monika Damec
monika@zrozumieckonie.pl
tel. 601963146

W sprawie noclegów, wyżywienia, boksów dla koni lub wynajęcia konia z ośrodka prosimy kontaktować się z właścicielką ośrodka.
Kontakt: Asia stajniabartodziej@op.pl
Facebook: ttps://www.facebook.com/stajnia.bartodziej

Zapraszam do współpracy ! - bartoszbudek - 08-19-2014

Witam,
Zachęcam właścicieli koni i hodowców do nawiązania współpracy. Podejmę się rzetelnego treningu koni, z chęcią pomogę jeźdźcom dzieląc się swoim doświadczeniem i wiedzą.

Re: Ogłoszenia użytkowników - Cezary Szamreta - 11-25-2014

od Krystyny Susłowskiej - ogłoszenie grzecznościowe:

proszę o zarejestrowanie na forum, lub podanie do wiadomości o zatrudnieniu instr. na zimowiska w Srebrnej G. kontakt mailowy do mnie (Krystyna Suslowska ) bo na miesiąc wyjeżdżam , organizatorem jest CTN Srebrna G. na ich str są terminy i program, pięknie dziękuję , ściskam i pozdrawiam Ekipę ProHipBono

Re: Ogłoszenia użytkowników - wild_filly - 12-04-2014

Witam,

Moja znajoma ma do sprzedania dwie klaczki:

Imię: DAGA
Data Urodzenia: 2003
Matka: Drzazga o.o.
Ojciec: Zgaduj o.o.

Daga jest wesołą i pełną energii klaczką.
Szybka i zwrotna, świetnie sprawdzi się w westernie.
Zdrowa, bez kontuzji, chów wolnowybiegowy.

Kontakt: 602 825 572

[Obrazek: 1604448_832955443396974_1457122789_n.jpg...5e9485f44b]
[Obrazek: 988808_832955253396993_2133423555_n.jpg?...e=550EE62C]

Imię: DORINDA
Urodzona: 27.06.2009
Ojciec: Jac Double Bar AQH
Matka: Drzazga oo
Masć: Gniada

Piękna klacz z bukietem arabskim.
Idealny koń do westernu lub rajdów, bardzo szybka i zwinna.
Zdrowa, wychowana na pastwiskach, chów wolnowybiegowy.
Bardzo przyjazna i mądra, szybko się uczy, przyjęła siodło ale nie jest zajeżdżona. Dla osoby odpowiedzialnej i doświadczonej, wspaniały koń na całe życie.

[Obrazek: 1512328_787413434617842_375868117_n.jpg?...4e59bd686e]

Re: Ogłoszenia użytkowników - wild_filly - 12-13-2014

Witajcie

Mam do sprzedania ciekawe butki dla konia firmy Equine Fusion, model Performance. Niestety na mojego kopytnego okazały się troszkę za małe więc będziemy się starać o większy rozmiar.
Tutaj link do ogłoszenia

http://olx.pl/oferta/buty-dla-konia-equine-fusion-CID767-ID8bbgb.html#639c3ead37

a tu link strony producenta
http://www.eqfu.no/

Re: Ogłoszenia użytkowników - branka - 04-09-2015

Wrocław i okolice.
Oferuję usługi z zakresu szkolenia koni i jeźdźców oraz naturalnej pielęgnacji kopyt
:

-Lekcje klasycznej pracy z ziemi (praca w ręku, lonżowanie na kawecanie, Body Wrap)
-Prowadzenie jazd rekreacyjnych (podstawy klasycznego ujeżdżenia)
-Zajeżdżanie młodych koni
-Porady dotyczące niepożądanych zachowań
-Konsultacje z zakresu naturalnej pielęgnacji kopyt

Posiadam wieloletnie doświadczenie w pracy z końmi zdobywane w Polsce i za granicą. Pracowałam jako luzaczka byłego mistrza świata w skokach przez przeszkody, odbyłam staż ujeżdżeniowy w Holandii pod okiem trenera reprezentującego Wyższą Szkołę Jazdy, pracowałam także w kilku stajniach jako osoba odpowiedzialna za zajeżdżanie młodych koni i prowadzenie jazd rekreacyjnych.
W czasie studiów oraz licznych szkoleń zdobyłam wiedzę z zakresu psychologii zwierząt, którą wykorzystuję w codziennej pracy z końmi.

Moim celem w pracy z koniem jest uzyskanie harmonii i zaufania między człowiekiem i zwierzęciem oraz wzajemny rozwój psychofizyczny.

Posiadam również wiedzę z zakresu naturalnej pielęgnacji i rehabilitacji kopyt, biomechaniki ruchu oraz naturalnego żywienia koni, popartą ukończeniem specjalistycznych kursów oraz wieloletnim doświadczeniem.

Cennik:
-jazda/lekcja pracy z ziemi – 45zł
-werkowanie – 90zł (w przypadku 3 koni lub więcej – 70zł)
-pojedyncza konsultacja - cena do uzgodnienia
-zajeżdżanie – cena do uzgodnienia
-dojazd – 40gr/km

[Obrazek: 9hv0ccknjdet_t.jpg]
[Obrazek: ismh2zga3gzk_t.jpg]
[Obrazek: 5q2gbcjaxj3a_t.jpg]