Hipologia
Jazda konna a cellulit - Wersja do druku

+- Hipologia (https://forum.hipologia.pl)
+-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Pleplanie, integrowanie się i inne pogwarki (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Jazda konna a cellulit (/showthread.php?tid=580)

Strony: 1 2

Re: Jazda konna a cellulit - Maria Masaz - 01-19-2010

whisperer13 hahahaha... właśnie mi się przypomnieli nasi Niemcy przyjeżdżający na rajdy nad morze... Zawsze trzeciego dnia jest 2 km wyścig po plaży... Konie dają radę, tylko jeźdzcy wymiękają Tongue a mogłoby się wydawać, że to tylko galop Tongue
hm...gdzie po plaży w Polsce można teraz legalnie jeździć ?? Sopot w sezonie odpada, pewnie i Gdańsk/Gdynia tez...., to gdzie: od kwietnia do października ?
pozdrawiam

Re: Jazda konna a cellulit - Magdalena Macios - 01-19-2010

http://www.polskiekrajobrazy.pl/Artykuly/11:Nad_woda/87:Nowecin_Leba_Bialogora._Morze_dla_koniarzy.html

Re: Jazda konna a cellulit - Magdalena Macios - 01-19-2010

najlepiej wpisz sobie jazda konna po plazy w google sporo tego wyskoczy Smile)

Re: Jazda konna a cellulit - Karolina Jaskulska - 01-19-2010

My mamy obgadane z miejscowymi , że możemy zorganizowac wyścig w gdzinach wczesnorannych tzn zwykle około 4.00-5.00 rano, do godziny 6.00 wszystko musi być posprzątane Smile
Na rajdy jeździmy do Mielenka koło Mielna

Re: Jazda konna a cellulit - Klara Naszarkowska - 01-21-2010

Pożytek pewien jest, może nie z jazdy konnej, ale z okolic... Zacząć szczotkować własną skórę Smile Nie tylko koniom należy się taka pielęgnacja.
A nawet jeśli nie pomoże (albo nie wystarczająco), bryczesy zakryją wszystko Wink

Re: Jazda konna a cellulit - JoannaDębina - 01-22-2010

Po pierwsze zgadzam sie z Tym aby mężczyźni pracowali w stajni, no pożyteczne zajęcie.
po drugie jazda konna nie zwalcza celulitu, pracują mięsnie które sa bardziej widoczne i uda są twaresze dlartego celulit nie jst az tak widoczny ale nie jest zwalczony... Ale my kobiety potrzebujemy celulitu ale tylko podczas ciązy Smile

Re: Jazda konna a cellulit - Marta - 02-09-2010

hmm co do cellutitu to moze i troche pomoze jako, że jazda to w ogóle wysilek fizyczny... :-) ale słyszałam, że jazda konna może prowadzić do żylaków poniewaz łydka jest scisnieta i krew nie krąży tak jak trzeba... o tym to juz zupełnie nie wiem co myśleć...?
a jeśli chodzi o bardziej świadomą jazdę to po paru kursach RWYM próbuje właśnie robić to bardziej świadomie... ;-) a niestety jeżdże baaardzo amatorsko i jeżeli zdarzy mi sie odpuścic i mniej jeździć to potem nie mam po prostu siły siedzieć prawidłowo...ha i najgorsze jest to, że teraz o tym wiem ;-)

Re: Jazda konna a cellulit - Lutejaxx - 02-11-2010

a co to jest cellulit ??? Moglby mi ktos wyjasnic???? Big Grin

Re: Jazda konna a cellulit - Krystyna Kukawska - 02-12-2010

To jest takie coś co się pojawia gdzieś, wtedy kiedy ktoś nie ma innych problemów a chce je mieć.

Re: Jazda konna a cellulit - Lutejaxx - 02-12-2010

aaa...no wlasnie, tez tak myslalam... Big Grin

Re: Jazda konna a cellulit - Katoda - 02-12-2010

To nie jest problem. O tym rozmawiają kobiety w życiu codziennym, które wcale nie uważają pomarańczowej skórki za problem.
O wszystkim można rozmawiać, dyskutować... To, że wątek powstał nie znaczy, że ktoś ma z tym problem tylko jest ciekawy co jeździectwo ma do cellulitu i jak to wszystko oddziaływuje.

Re: Jazda konna a cellulit - Lutejaxx - 02-12-2010

Big Grin to znow byly zarty....a mnie jest nawet trroche wstyd , ze nie wiem co to jest tak dokladniej...i co ma wspolnego z konikami?

Re: Jazda konna a cellulit - Krystyna Kukawska - 02-12-2010

Nie denerwuj się, Katoda. Nikt nie chce Cię urazić.
Po prostu wypowiadam swoją opinię, dla mnie to na prawdę błaha sprawa. Smile
Dla mnie ważne jest, żeby konie miały co jeść a czy ja mam cellulit czy nie ??? ........ Smile
Ale oczywiście każdy ma prawo...
Trochę uśmiechu na co dzień każdemu się przyda. Smile Smile Smile

Nie no Duchowa, zauważyłam, że nie wiesz, ale czego tu się wstydzic ? Smile Cellulit jest to po prostu niedoskonałość skóry, takie jakby wgniecenia(jakbyś sobie dziurkę kciukiem wywierciła he he) w partii ud oraz pupy Smile, odpowiedzialne są hormony, występuje on nie zależnie od tego czy kobieta jest otyła czy też szczupła. To tak w skrócie. Sposoby zwalczania są różne, diety także, ale o tym można poczytać na internecie. A konie mają to do tego, że pozwalają nam nieco złagodzić pomarańczową skórkę poprzez jazdę na ich grzbietach. Grudki tłuszczu się rozbijają i są mniej widoczne. Ot to co konisie nasze kochane mają z CELLULITEM wspólnego Big Grin.

Krystynko nie zdenerwowałam się, ale skoro dla Ciebie to błaha sprawa to możesz przymknąć oko na takie sprawy Smile