Hipologia
Zima ziębi, zima gnębi... - Wersja do druku

+- Hipologia (https://forum.hipologia.pl)
+-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Pleplanie, integrowanie się i inne pogwarki (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Zima ziębi, zima gnębi... (/showthread.php?tid=119)

Strony: 1 2 3 4 5

- Trusia - 01-05-2008

Aha, przypomniał mi się przepis na podłoże (tam gdzie jest błoto) który gdzieś wyczytałam: żwir (nazwany był pea gravel), piasek, kawałki drewna, kora.

- Chiquita - 01-05-2008

Trusia Aha, przypomniał mi się przepis na podłoże (tam gdzie jest błoto) który gdzieś wyczytałam: żwir (nazwany był pea gravel), piasek, kawałki drewna, kora.

To tak wszystko jedno na drugie w warstwach, czy do wyboru?? Bo mam takie jedno baaaardzo zabłocone miejsce na wybiegu... Smile

O drewienkach pływających w wodzie słyszałam,ale u mnie egzaminu nie zdają, bo do tego potrzeba większej ilości koni- zeby się ruszały i kruszyły lód. A u mnie niestety tylko dwa powory chodzą.

A ten styropian to ma być jeden kawałek zakrywający całą wodę?? I ten kawałek sobie konie naciskają, tak ala poidło automatyczne?? Wink

- Guli - 01-06-2008

Tych synoptyków to zamorduję :twisted:

Gdzie ten śnieg, zamiec ???

Cieplej, bo - 5 i ani grama śniegu , słonca tez nie ma :?

- sznurka - 01-06-2008

pewnie u mnie
bo zamieć za oknem, -7

- Anna Skalik - 01-06-2008

U nas deszcz ... bez śniegu.
Na wierzchu warstwa wody , a pod spodem lód. Ślisko i niebezpiecznie.
Sznurka ... zazdroszczę Ci tej zamieci , tak więc nie narzekaj. :wink:

- sznurka - 01-06-2008

Dioda ja narzekam, bo nie jest wcale fajnie
wieje bardzo silnie juz 4 dni co powoduje ze temperatura odczuwalna jest duzo nizsza, chetnie się zamienię

No i jak tu każdemu dogodzić... :lol:

- Guli - 01-06-2008

Dioda U nas deszcz ... bez śniegu.
Na wierzchu warstwa wody , a pod spodem lód. Ślisko i niebezpiecznie.

Chyba mieszkamy na jednej szerokości geograficznej :wink:

- sznurka - 01-06-2008

mi się takie mrozisko nie podoba
ot i tyle
dzis juz jest lepiej, ciekawa jestem co zaserwuje luty

- Trusia - 01-06-2008

Chiquita
Trusia Aha, przypomniał mi się przepis na podłoże (tam gdzie jest błoto) który gdzieś wyczytałam: żwir (nazwany był pea gravel), piasek, kawałki drewna, kora.

To tak wszystko jedno na drugie w warstwach, czy do wyboru?? Bo mam takie jedno baaaardzo zabłocone miejsce na wybiegu... Smile

Zanim zadałaś to pytanie, byłam przekonana, że wymieszane. Ale teraz już nie wiem, czy to była moja nadintepretacja, bo nie przyszło mi do głowy, że warstwami, czy faktycznie było, że wymieszane. Spróbuję odszukać i napiszę.

A u mnie pada śnieg!

- Guli - 01-06-2008

A u mnie lodowisko :twisted:

Nie da chodzic się.

Konie w grzywach i ogomach mają pełno sopli lodu .

Ale i tak lepiej poruszają sie ode mnie- co cztery nogi, to nie dwie Big Grin

- Chiquita - 01-06-2008

U mnie zaczyna śnieg się topić powolutku... Długo się nie cieszyłam... Chociaż wieczorem dopadało troszeczkę, może nie zniknie do końca? Wink

- Klara Naszarkowska - 01-06-2008

Wyszłam na dwór (po kilku dniach chorowania) - i nawet nie poczułam się pognębiona! Cieplej, bielej, prawie nie wieje. Chociaż samochody pokryte warstwą lodu, ogólnie ślisko, na granicy podtapiania się śniegu. Ale ogólnie - chyba jednak wolę tę mniej jadowitą wersję zimy, jak teraz :-)

- sznurka - 01-06-2008

A nas po prostu kosmicznie zasypuje!!!

Hurra! I u nas pojawił się śnieg. Big Grin
Jak utrzyma sie do jutra , to robimy kuuuulig.