Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Konie chcą nas rozumieć (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. (/showthread.php?tid=1071) |
Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-18-2012 No to po bieganiu. Psy zadowolone, ja też - nawet było przyjemnie. Dzisiaj już żadnych ćwiczeń nie robię. A jutro dzień bez biegania :!: :o Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-18-2012 A! I jeszcze przykładowe ćwiczenia z ketlami, zwanymi czajnikami. Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-20-2012 W każdy poniedziałek ropoczynam nowy cykl treningu uzupełniającego. W poniedziałki nie biegam, ale robię ćwiczenia zestawu 1.: 1. TRX Suspended Lunge z zestawu to kombinacja ćwiczenia na równowagę i wzmocnienie mięśni nóg. 2. TRX Single Leg Squat 3. TRX Sprinter's Start 4. TRX Hamstring Curls cdn. Ważne jest, by po ćwiczeniach były również ćwiczenia gibkościowe - zwłaszcza jak nie biegam. Z innych ćwiczeń było tylko Wing Tsun - I forma i pierwsza częśćII formy, czyli do 50" filmu. Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-21-2012 Jeśli chodzi o trening uzupełniający to wczoraj był wyczerpujący dzień. W ciągu dnia nic nie zrobiłem, bo trudno robić pompki w budynkach publicznych. Ale wieczorej po powrocie do domu był bieg - dość intensywne tempo - z wybitnym runnerem Dzieweczką. A po powrocie ćwiczenia i drugi zestaw ćwiczeń: 1. TRX Suspended Incline Press cdn. Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-21-2012 A dzisiaj będzie delikatne bieganie i ćwiczenia zestaw pierwszy: 1. TRX Suspended Lunge z zestawu to kombinacja ćwiczenia na równowagę i wzmocnienie mięśni nóg. 2. TRX Single Leg Squat 3. TRX Sprinter's Start 4. TRX Hamstring Curls 5. TRX Hip Press Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-22-2012 A dzisiaj biegałem, ale krócej i zamiast ćwiczeń TRX zrobiłem parę ćwiczeń z ketlami. Oto jedno z nich - Turkish Get Up. Ćwiczenie wspaniale stabilizuje rękę - dla jeźdźca fenomenalna sprawa - ale w ćwiczeniu biorą udział ramiona, barki, klatka piersiowa i mięśnie brzucha. Spróbujcie - na początek proponuję bez jakiegokolwiek obciążenia, a potem to i z dziewczyną. I ciekawostka związana z Wing Tsun - Ip Chun (tak się nazywa) sprawny fizycznie, z klarownym umysłem w wieku 84 lat. Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Surikiko - 11-23-2012 Spróbujcie - na początek proponuję bez jakiegokolwiek obciążenia, a potem to i z dziewczyną. Rozumiem , że jeśli ćwiczącym jest dziewczyna to owija sobie dookoła ręki ciacho t.zn. chłopaka Kasia Bółkowska Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-23-2012 Nie wnikam. Może być też dziewczyna. Jak kto lubi. 8) Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-26-2012 Dzisiaj zacząłem czytać, że należy spać przynajmniej 8 godzin na dobę. W tym momencie skończyłem czytać. Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-27-2012 W poniedziałek zestaw pierwszy ćwiczeń: 1. TRX Suspended Lunge z zestawu to kombinacja ćwiczenia na równowagę i wzmocnienie mięśni nóg. 2. TRX Single Leg Squat 3. TRX Sprinter's Start 4. TRX Hamstring Curls 5. TRX Hip Press[/quote] 6. TRX Hamstring Bicycles. Wczoraj było bez biegania, tylko trening rozciągający i oczywiście deska. Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-27-2012 A już dzisiaju będzie bieganie (intensywne) przez 30', a po bieganiu drugi zestaw ćwiczeń: 1. TRX Suspended Incline Press 2. TRX Atomic Push-Up 3. TRX Single Leg Chest Press 4. TRX Elevated Back Row 5. TRX Single Arm Power Pull cdn. Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 11-27-2012 I jeszcze wskazówka jak robić pompki Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 12-04-2012 Razem z Sekretem mam czwarty tydzień treningu. Dzisiaj biegi i trening siłowy według drugiego zestawu. Jutro więcej (mam nadzieję). Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 12-13-2012 Nie, nie ma przerwy. Trenujemy dalej. Bieganie po śniegu jest jednak bardziej męczące, a moja aktywność jest możliwa tylko dzięki wsparciu Dzieweczki, z którą biegamy razem. Ale wieczorem jestem bardzo zmęczony. :evil: Re: Spahis - trening uzupełniający jeźdźca. - Jacob Spahis - 12-17-2012 Mrozy ustąpiły, teraz wróciła pora deszczowa. Trening wewnątrz budynków może zostać ograniczony i znowu z radością można pobiegać. No oczywiście Dzieweczka biega cały czas i coraz dłużej. No ale to jest runner. Kolejny tydzień treningu uzupełniającego otwarty. Dzisiaj Kung-fu i bez biegania. Przy okazji - poznałem faceta trenującego chińskie sztuki walki, który bardzo się krzywił na informację, że trenuję Wing-Tsun. Jest to sztuka walki wywodząca się z południa Chin, tymczasem konie były popularne na północy i tam rozwinęło się Tai Chi Chuan. To prawda, ale jakoś mnie odpycha otoczka ideologiczna. Oczywiście mogę się mylić. |