Witamy na naszym forum! - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Konie chcą nas rozumieć (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Witamy na naszym forum! (/showthread.php?tid=1) |
Re: Witamy na naszym forum! - AnnaRadomańczykMoroz - 11-08-2010 dzięki, jest genialne ) Re: Witamy na naszym forum! - Krystyna Kukawska - 11-08-2010 Pieszczoty każdy lubi :wink: :wink: Re: Witamy na naszym forum! - Wojciech Mickunas - 12-12-2010 Nowym forumowiczom przypominam że jest taki temat i zapraszam do "ujawniania się" Re: Witamy na naszym forum! - Gusia - 12-28-2010 Witam serdecznie i cieplutko w ten bardzo zimny wieczór Nazywam się Agnieszka Kleina i mieszkam w Grudziądzu Konie to moja miłość i pasja praktycznie od zawsze niestety od paru lat nie jeździłam Planuję by wkrótce do naszej rodzinki dołączył koń Re: Witamy na naszym forum! - kajmakowyeklerek - 01-02-2011 Witam wszystkich! Wreszcie postanowiłam się ujawnić na forum, chociaż czytam je już od roku i podziwiam Was za Wasze podejście do koni i za to, że tworzycie to forum tak inne pod względem kultury od wielu innych for Coś o mnie... jeżdżę konno od 26 lipca 2006 roku, niestety z kilkoma przerwami, ale zawsze skutecznie wracam do końskiego światka Mam 16 lat. Nie posiadam własnego kopytnego, chociaż bardzo bym chciała i nawet mogłabym, ale w mojej obecnej sytuacji zdecydowałam, że lepiej będzie dla mnie i potencjalnego przyszłego konika, jeśli jeszcze kilka lat poczekam z tym. Mieszkam na podkarpaciu, w gospodarstwie moich rodziców, gdzie w czasie wolnym od szkoły sprawuję opiekę nad kilkoma krowami, świnkami, kilkudziesięcioma kurami, dwoma psami i tą samą ilością kotów Uczę się w technikum weterynarii i przemyśliwuję, nad dalszą przyszłością. Pozdrawiam Ania Re: Witamy na naszym forum! - Julia z Orla - 01-02-2011 Witamy serdecznie Anię zatem Re: Witamy na naszym forum! - Dorota Hałaburda - 01-03-2011 witaj Re: Witamy na naszym forum! - Jerzy Leon - 01-03-2011 Witaj Młodzieży Dobrze trafiłaś. Nic złego Cię tu nie spotka Re: Witamy na naszym forum! - Krystyna Kukawska - 01-05-2011 Witamy Agatkę. Re: Witamy na naszym forum! - Eska - 02-20-2011 Witam serdecznie Wszystkich Mam nadzieje, że szybko uda mi się zaznajomić z forum ..... :mrgreen: Re: Witamy na naszym forum! - Jerzy Leon - 02-21-2011 Właściwie to niewiele z Ciebie jest do przywitania, ale witaj Re: Witamy na naszym forum! - Joly - 03-15-2011 Witam serdecznie, cieszę się, że dołączyłam do forum. Przez najbliższy czas zapewne nie będę zbyt często się udzielać, ponieważ przyznam, że nie zapoznałam się jeszcze z wszystkimi zasadami i wątkami, dlatego też przez kolejne dni pochłonę się w lekturze forum Jestem obecnie studentką III roku zootechniki. Ponad to zajmuję się "conieco" szkoleniem psów metodą "pozytywnych wzmocnień". Jestem też właścicielką Froda - psa rasy golden retriver (dzielnie znosi moje szkolenie ), szczurzycy, gekona toke i niebawem do mojej wesołej gromadki dołączy konik polski, ale całą historię z nią związaną mam nadzieje, że jeszcze będę miała okazję opisać. To tak po krótce chciałam się przedstawić. Natomiast do wszelakich dyskusji dołączę po przeczytaniu zaległej "lektury". Pozdrawiam! Re: Witamy na naszym forum! - Cejloniara - 03-15-2011 Cześć Joly Cieszymy się, że tu jesteś ! Miłej lektury i do przeczytania!! Re: Witamy na naszym forum! - Dagmara Matuszak - 03-16-2011 Joly Jestem też właścicielką Froda - psa rasy golden retriver (dzielnie znosi moje szkolenie ), szczurzycy, gekona toke i niebawem do mojej wesołej gromadki dołączy konik polski, ale całą historię z nią związaną mam nadzieje, że jeszcze będę miała okazję opisać. Ale zwierzyniec! Gekonów to chyba jeszcze tu nie mieliśmy Re: Witamy na naszym forum! - jolka - 03-26-2011 Dzień dobry wszystkim "jeśli jeździec jest gotów nauczyciel się znajdzie " coś takiego przeczytałam i ...i dziś znalazłam ) to właśnie forum . Mam konia ) i mam problem)). Mam czas ,mam ochotę, mam cierpliwość i wierzę ,że w końcu uda dogadać mi się z tą upartą klaczką a forum podpowie mi jak postępować z moją Hrabiną . Ponieważ należy pisać "na temat" ,jasno i konkretnie, muszę i przemyśleć i poczytać dostępne już porady. Cieszę się z jednego - znalazłam się w gronie osób dla których bat i strach to nie metoda pracy. W stajni w której trzymam konia różnie z tym bywa a dawne metody radzenia sobie z upartą , 5-letnią klaczką , o trudnym z natury charakterem, kłócą się z tym co ja chcę i co robię i co chciałabym osiągnąć. Nie mam doświadczenia , jeździec - można rzec "do d..y " bo chyba ją -d..pę -klepię jakoś - tak mi się wydaje ,wiekowa ..też ..46lat , babcia ( posiadam całkiem fajnego wnuka ) no .. no i uratowałam to końskie życie 9 miesięcy temu . Spodobała mi się dzielna , charakterna, czarna ,4-letnia Hrabianka i nie pozwoliłam aby poszła .... . Nie miała baba kłopotu to ..sobie konia sprawiła )). Panie Wojtku - niedawno odkryłam pana książkę "Trener radzi " i ..i zdesperowana zaczęłam łazić po necie i JEST )) coś takiego ) Jak Ja Się Cieszę - i z książki i z forum . Zgadzam się - jak się siedzi dupą na koniu jest ważne ale równie - dlaczego ta "miśka" jest taka uparta . 9 miesięcy zajęło mi aby akceptowała moją obecność , wyluzowała , dała wszystko przy sobie robić - były duże skłonności do gryzienia , nerwus z niej . Wszyscy mówią - pozbądź się jej a ja - NIE , postępy są , lubię ją a i ona mnie zaakceptowała , wolne postępy ? - czy ja wiem . Wiem jedno - potrzebuję pomocy z zewnątrz , i wsparcia ) że cierpliwością i bez przemocy można wiele osiągnąć . Kiedy jest wina bacika używam ale nie nadużywam , chlebek w kieszonce też zawsze znaleźć można ) Nie żałuję ,że mam tą charakterną koninę ) zastanawiam się tylko ... 20 lat wystarczy aby stała się miłą i oddaną koniną powitanie dość długie ) nooo ) ale tak to ze mną bywa |