![]() |
Witamy na naszym forum! - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Konie chcą nas rozumieć (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Witamy na naszym forum! (/showthread.php?tid=1) |
Re: Witamy na naszym forum! - rozbrykany kucyk - 07-23-2010 witam! tez jestem tu nowa i bardzo mnie cieszy ze to forum skupia zwolennikow prawdziwej konskiej natury i darzacych konie najprawdziwsza miloscia ![]() ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Histeria - 09-26-2010 W związku z tym, że jestem nowa witam wszystkich korzystających z forum ! ![]() Przyznam się szczerze, że czytam je od kilku miesięcy, ale to właśnie dzisiaj wpadłam na pomysł żeby sie zarejstrować. Po dzisiejszej wizycie w stajni, i następnej nieeudanej próbie dogadania się z moim koniem czytając forum wzruszyłam sie. Wzruszyła mnie wasza miłość do koni, która wręcz promienieje z każdego postu na tym forum. Wasze starania, żeby uczynić życie koni lepszym. Konie są całym moim życiem. Niestety obracam się w środowisku ludzi, dla których są tylko źródłem pieniędzy i własnej przyjemności. Nie mam z kim rozmawiać o moich problemach, nikt nie rozumie dlaczego w ogóle one są, przeciez bat może je wszystkie rozwiązać. Pragnę żeby miedzy mna a moim koniem istniała prawdziwa wieź, ale nie moge znalezc dobrej drogi by to osiagnac. Czuje sie z tym wszystkim sama. Dlatego tak bardzo ciesze sie ze znalazlam to forum. To daje nadzieje, że ludzie ktorzy chca dobra koni moga zmienic wiele w jezdziectwie. Ja sama pragnę nauczyc sie jak najwiecej o pozytywnym szkoleniu koni. W jednostce siła. Pozdrawiam wszystkich. Re: Witamy na naszym forum! - rozbrykany kucyk - 09-26-2010 Witamy w klubie ![]() popieram Cię- z tego forum i ludzi będących tu bije pewna magiczna siła, mądrość i miłość do koni.. co tak rzadko zdarza się na forach ![]() ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Wojciech Mickunas - 09-27-2010 Histeria A może napiszesz coś więcej o swoich problemach ? Z jakich rejonów kraju jesteś? Może nie wiesz , że w pobliżu są bratnie dusze skłonne Ci pomóc ![]() P.S. czyżby nick jaki obrałaś sugerował Twój stan :wink: czy może jest to imię konia ? Swoją drogą to ja bym nie nazwał konia takim imieniem ![]() Re: Witamy na naszym forum! - rozbrykany kucyk - 09-27-2010 Panie Wojciechu czy sugeruje Pan że imię konia wpływa na jego hmm... charakter??? ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Histeria - 09-27-2010 Nie panie Wojciechu, to nie imię konia ![]() Jestem ze śląska, a dokładniej Częstochowa. Oczywiście napisze o swoich problemach, ale to już w odpowiednich tematach, żeby nie zaśmiecać forum ![]() Pozdrawiam wszystkich ! ![]() Re: Witamy na naszym forum! - edward - 10-22-2010 Poproszę o przyjecie w poczet "chcacych zrozumieć konie i byc rozumianym". Edward Dubicki od 1.11 lat 60. Re: Witamy na naszym forum! - Wojciech Mickunas - 10-22-2010 Edward ! Już jesteś przyjęty ![]() ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Krystyna Kukawska - 10-22-2010 Witamy Edka, witamy :wink: Re: Witamy na naszym forum! - Flittermouse - 11-08-2010 Witam Od kilku miesięcy przeglądam to forum i w końcu postanowiłam się zarejestrować i wypowiedzieć ![]() Cieszę się, że jest coraz więcej osób, dla których ważne jest dobro konia, a nie tylko własna przyjemność z jazdy... Pozdrawiam wszystkich ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Wojciech Mickunas - 11-08-2010 Witaj ! lepiej późno niż wcale :wink: Mam nadzieję że inni pójdą Twoim śladem ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Flittermouse - 11-08-2010 Wojciech Mickunas Witaj ! lepiej późno niż wcale :wink: Taką już mam, Trenerze, naturę, że wolę słuchać, niż mówić ![]() Ale już kilkanaście lat uczę się od koni, więc pomyślałam sobie, że może się w końcu moim doświadczeniem podzielę ("koniarskim" i pomału już hipiatrycznym), a nuż komuś pomogę ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Krystyna Kukawska - 11-08-2010 Witamy ![]() Flittermouse wolę słuchać, niż mówićJa też tak mam :wink: Może jednak opowiesz coś o sobie :wink: Masz jakieś zwierzaki :?: Flittermouse już kilkanaście lat uczę się od koniswoich czy cudzych :?: Będzie nam bardzo miło lepiej Cię poznać :wink: Re: Witamy na naszym forum! - AnnaRadomańczykMoroz - 11-08-2010 Witaj ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Flittermouse - 11-08-2010 Ojej, ile odpowiedzi ![]() Już spieszę z odpisywaniem ![]() Krystyna Kukawska: Własnych koni nie posiadam i nie posiadałam, niestety, chociaż dzierżawiłam przez kilka miesięcy cudowną klacz po wyścigach, która w swojej macierzystej stajni uchodziła za potwora-ludojada albo jeszcze gorzej ![]() ![]() Jeździłam w co najmniej 13 szkółkach w okolicy Wrocławia i nie tylko, dosiadałam w życiu przeszło 80 koni (wszystkie je pamiętam ![]() ![]() Zwierząt żadnych nie posiadam (odkąd musiałam poddać eutanazji moją kochaną dobermankę), choć przy moim domu na wsi zawsze błąkały się jakieś zwierzaki - a to bezdomne koty-dachowce, które wraz z sąsiadami dokarmialiśmy i leczyliśmy w razie potrzeby, a to psy wyrzucone z samochodu przy autostradzie, a to wróble, które wypadły z gniazda (odchowałam prawie wszystkie), potrącone przez samochód gołębie... miałam też rybki i chomika ![]() ![]() ![]() Studiuję weterynarię i ukierunkowuję się na hipiatrię, choć jeszcze nie zdecydowałam do końca... Leczenie koni to służba, 24/7 i nie bardzo daje się pogodzić z posiadaniem własnego konia, zwłaszcza, jeśli chce się go trzymać przy domu... Więc się jeszcze waham... Pokusa27: Zdjęcie pochodzi ze strony demotywacje.pl ![]() ![]() ![]() |