![]() |
Witamy na naszym forum! - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Konie chcą nas rozumieć (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Witamy na naszym forum! (/showthread.php?tid=1) |
Re: Witamy na naszym forum! - Monika Krupa - 07-01-2009 Witam serdecznie wszystkich zebranych ![]() Z ogromną przyjemnością mam zaszczyt poinformować że my już duszą i ciałem frakcja krakowska ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Dagmara Matuszak - 07-02-2009 I jak Wam się żyje w Krakowie? Re: Witamy na naszym forum! - Monika Krupa - 07-02-2009 Gzy nas żrą strasznie :evil: i konia nie może zrozumieć że na pastwisku konie mogą łazić cały dzień , po godzinie stoi gotowa do zabrania. A i zakochała się już :twisted: (po kim ona to ma? ) Re: Witamy na naszym forum! - amazonka950 - 07-05-2009 To i ja witam wszystkich na tym forum, gdyż dopiero co się zarejestrowałam ![]() Trochę się może przedstawię. Na imię mam Klaudia i mam prawie 14 lat ;p Jeżdżę już jakoś chyba 2,5 roku i posiadam kilka koniowatych ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Ola Wewiórska - 07-05-2009 Witaj Klaudia! ![]() Ogladałam już fotki twoich koniowatych w wątku "nasze konie" - napiszesz coś o nich? POZDRAWIAM! Re: Witamy na naszym forum! - amazonka950 - 07-06-2009 Ojejjj o moich koniowych to ja mogę pisać bez końca, no ale postaram się tak w skrócie coś o każdym napisać ![]() Amazonka-10-letnia klacz, była moim pierwszym koniem, na którym uczyłam się skakać i na niej także pojechałam pierwsze zawody. Urodziła mi już 2 koniki April, która aktualnie ma rok i Askaretto, który ma 3 miesiące i trochę. April ma już rok jest pierwszym źrebakiem Amazonki, jest po Quirinusie i jest bardzo sympatyczna. Taki typowy misio z niej lubi się "tulić" do ludzi i ogólnie jest bardzo towarzyska. Askaretto to drugi maluszek od mojej Amazonki po Campari M. Dzieciak jest bardzo szalony i chyba będę musiała podwyższyć płot na padoku bo ostatnio go przeskoczył ot tak z nudów chyba(plotek ma obecnie 120cm.). Iluzja to 11-lenia klacz, która niestety straciła wzrok. Ale to nie przeszkadza jej w normalnym funkcjonowaniu. Na chwilę obecna jest źrebna i w sierpniu ma się źrebić. Elain to 16-letnia niemiecka klacz, być może ktoś także ją zna, bo stała razem z Ptaszka w Leśnie Górnym. Ona także jest źrebna i tak jak Iluzja ma się źrebić w sierpniu. Pomimo swojego wieku dalej trzymają się jej wygłupy na padoku, szalone galopy, bryki itp. Ptaszka ma 10 lat i jest moim obecnym skoczkiem, na padoku szalona w stajni aniołek (oprócz pory karmienia, bo to straszny żarłok ![]() ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Granulka - 07-07-2009 Także dopiero się zarejestrowałam i chcę wszystkich powitać ![]() Nazywam się Magda, od niecałego roku jestem dumną posiadaczką tego dzielnego, młodego (5 lat) kuca widocznego na moim avatarze. Niestety większość czasu od kąd mam Grena spędziłam na wózku inwalidzkim - pewien pan wjechał samochodem w przystanek autobusowy i we mnie, w wyniku czego mam poskręcane na śruby nogi. Przez większość czasu lonżowałam Grena z wózka, dopiero teraz, kiedy mogę już normalnie chodzić, pomału ponownie wsiadam na konia. Wiąże się z tym wiele, wiele radości, ale też trudu i łez. Dlatego zdecydowałam się na zarejestrowanie aby poczytać, podpytać i poradzić się osób które do czynienia ze swoimi końmi mają dłużej niż ja ze swoim ![]() Re: Witamy na naszym forum! - amazonka950 - 07-07-2009 Witaj Granulko ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Dagmara Matuszak - 07-08-2009 Serdecznie witamy ![]() Granulko, nawet nie umiem sobie wyobrazić, co przeżyłaś... ![]() Amazonko, też mam konia po Campari M - kobyłkę, za tydzień kończy 5 lat. ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Granulka - 07-08-2009 Pomaga i to bardzo ![]() ![]() ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Julia z Orla - 07-08-2009 Och, w stępie można osiągnąć cuda! Możesz bardzo pięknie wykorzystać tę przejściową niemożność galopowania :) I fajnie w ogóle, że jesteś taka zawzięta :) Re: Witamy na naszym forum! - Ola Wewiórska - 07-09-2009 Granulka witam i gratuluje samozaparcia! Patrząc na to wszystko z trochę innej strony- macie razem z Grenem czas na doskonałe poznanie się, nabieracie super zaufania i wzajemnego szacunku. To jest super! Sądzę- na podstawie tego co piszesz o waszej współpracy- że teraz jest już między wami silna więź jakiej wiele osób mogłoby wam pozazdrościć ![]() Re: Witamy na naszym forum! - Granulka - 07-09-2009 Dziękuję za wszystkie miłe słowa i tak serdeczne powitanie ![]() Staram się, żeby ten czas, który wydaje się stracony ze względu na niemożność normalnej jazdy, został wykorzystany jak najlepiej się tylko da - obserwuję Grena, czasem przyjeżdżam na cały dzień do stajni tylko po to żeby popatrzeć jak się pasie z innymi końmi, wychodzimy na króciutkie (ze względu na moje nogi) spacerki na lonży na "lepszą trawkę"(bo jak wiadomo, ta za płotem zawsze jest lepsza ![]() Przez cały czas kiedy byłam na wózku i o dwóch kulach bardzo na mnie uważał. Naprawdę nie sądziłam, że będzie tym wszystkim tak zainteresowany i tak delikatny. W tej chwili zdarza mu się bardziej stanowczo pokazać co o czymś myśli - np.bardzo nie lubi podchodzić do schodków, z których na niego wsiadam, mam jednak nadzieję, że z czasem dojdziemy do porozumienia ![]() ![]() Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale pewnie jak każdy z Was o swoim koniu(ach) i relacjach z nim(i) może opowiadać bez końca ![]() Re: Witamy na naszym forum! - amazonka950 - 07-09-2009 Granulko ja jestem pod ogromnym wrażeniem! Prawdziwa więź z koniem to coś wspaniałego i nie do opisania. Moja Iluzka nie widzi i jej poprzednia właścicielka była z nią tak związana i to, co było między nimi to było coś cudownego. Siwka darzyła ją tak wielkim zaufaniem jakiego jeszcze nie widziałam. Brała ja na spacery na lonży i kantarku i na pastwisku wsiadła na nią właśnie na kantarku i lonży i tak wracała do stajni na niewidomym koniu. Co prawda po dłuższym pobycie Iluzji u mnie także odważyłam się wsiąść na nią tylko, że w siodle i na tranzelce i jeździło mi się na niej cudownie - widać mi także już zaufała, ale napewno nie w takim stopniu jak poprzedniej właścicielce. Re: Witamy na naszym forum! - Granulka - 07-13-2009 Amazonko dziękuję ![]() |