![]() |
Zima zła - Wersja do druku +- Hipologia (https://forum.hipologia.pl) +-- Dział: Kategoria (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pleplanie, integrowanie się i inne pogwarki (https://forum.hipologia.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Zima zła (/showthread.php?tid=352) |
Re: Zima zła - Katoda - 01-10-2010 Ani ja, ani moi bliscy nie byli dzisiaj w stanie otworzyć auta. W nocy padal deszcz, minusowa temperatura i dało to efekty. Auta całe pokryte lodem o grubości (zależy gdzie) 1-2cm, drzwi bez skrobania się nie otworzy co grozi zdarciem lakieru bądź grubymi rysami. Ja wolałam nie próbować... Zanim doszłam w ogóle do tego auta minęło z 5 min :lol: tak ślisko!! Pod moim blokiem konie by na pewno już leżały zadkami do góry he he. Współczuję jeżeli ktoś w mojej okolicy chciał pojechać do swojego rumaka na jazdę, musiałby się zadowolić czyszczeniem czy "rozmową" ![]() Re: Zima zła - Magda Pawlowicz - 01-10-2010 A u nas śnieg!!! Byłam dziś w terenie to miejscami koń mi brzuchem po śniegu szorował. Rewelacja! Re: Zima zła - Lutejaxx - 01-10-2010 a tak wyglada droga prowadzaca do puszczy i do mego domu, mimo, ze odsniezana sniegu troche jest.... ![]() chodze juz z huculem bez uwiazku na spacery, od stada oddala sie bez problemu, ale trzyma sie mnie bardzo blisko i nie mozna mu zrobic zdjec z odleglosci.... ![]() ![]() mam nadzieje, ze jak juz sie ode mnie troche odklei bedzie sobie biegal troche, i moze zwieje do klaczy, jak kazdy normalny kon..!Chociaz milo jak tak idzie bez uwiazu i czuje jego nosek na ramieniu.. tak chodze z nim i kombinuje jakby pojsc z 3 konmi bez uwiazkow, tak, zeby mi nie zwialy za daelko jednak...bo ja sie boje sama zostawac w glebszym lesie. Re: Zima zła - branka - 01-10-2010 Heh u nas jest podobnie, jutro jade do stajni wreszcie ![]() Gorzej bo likwidują mi autobus do stajni ![]() Re: Zima zła - JoannaDębina - 01-22-2010 No Mój konik chętnie siedzi na dworze z reszta, ale szkoda mi ich w te mrozy, z drugiej strony sa zahartowane, ale oby nie odbiło sie to ich zdrowiu, u Mnie obecnie jest -19 stopni wiec ziimno Re: Zima zła - Lutejaxx - 01-22-2010 ![]() ![]() ![]() Moja kochana pierzynka, tak ladnie sie ze mna pozegnal.....jestem stara i glupia...nie nadaje sie do koni.... ![]() Re: Zima zła - Krystyna Kukawska - 01-22-2010 Duchowa, wiem co czujesz. Współczuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja też taka szurnięta jestem. ![]() Re: Zima zła - Julia z Orla - 01-23-2010 U nas minus 23, zawiewa i do tego zapowiada się na deszcz. Już mi bokiem wychodzi ta zima, gdzie to globalne ocieplenie jak jest potrzebne?! Re: Zima zła - Bartosz Marchwica - 01-23-2010 Deszcz przy minus 23?? To ciekawostka przyrodnicza :mrgreen: Co do ocieplenia klimatu, to się dołączam: niech mnie ktoś zacznie kiedyś namawiać do jakiegokolwiek działania, motywując walką z ociepleniem, to poszczuję czterema komondorami i "szarikiem"!! :evil: Re: Zima zła - AnnaRadomańczykMoroz - 01-23-2010 A u nas zimno, mroz, snieg, a do tego piekne slonce :mrgreen: Re: Zima zła - Julia z Orla - 01-23-2010 Tak przepowiadali na googlu we wtyczce z pogodą, a ja byłam w porannym zamroczeniu i nie dostrzegłam absurdu tej przepowiedni ![]() ![]() Re: Zima zła - Karolina Jaskulska - 01-23-2010 dzisiaj normalnie pod butami skrzypi! jak dla mnie ,teraz jest ok... śnieżek, można jeździć , no może trochę za zimno.... najgorzej jak lód się zrobi :/ Re: Zima zła - Jacob Spahis - 01-23-2010 Bartel niech mnie ktoś zacznie kiedyś namawiać do jakiegokolwiek działania, motywując walką z ociepleniem, to poszczuję czterema komondorami i "szarikiem"!!Nic nie rozumiesz. Skutkiem globalnego ocieplenia, jest globalne oziębienie. A zatem jeżeli nie chcemy, żeby było zimniej, należy walczyć z tym, żeby nie było cieplej. Dziwne, że tego nie rozumiesz - każdy ekolog (?) to powie. Ps. Do grupy realizacyjnej zgłaszam trzy ogary szlachetnej półkrwi i jednego piernika. Re: Zima zła - Bartosz Marchwica - 01-24-2010 Ja to już, normalnie, gupi jestem - od tego czytania chyba... Sto lat bym myślał i bym nie wymyślił :lol: Re: Zima zła - branka - 01-24-2010 U nas też w nocy było minus 23, ale w dzień trochę cieplej, głownie za sprawą słońca. Dzis ma być zimniejsza noc, a ja mam na 8 zajęcia, zamarzne jadąc na nie ![]() ![]() Duchowa - trzymaj się, nie wiedziałam, że nie masz już hucułka, ja też sie tak przywiązuje do zwierząt, nawet jak jezdżę do pracy na 2-3 miesiące to cieżko mi się rozstać z końmi w każdym kolejnym miejscu ![]() |