05-30-2009, 12:11 PM
Jakiś czas temu zrobiłam listę niecodziennych składników, na jakie można się natknąć w składzie gotowych mieszanek kilku firm (chciałam potem posprawdzać o co w nich dokładnie chodzi):
St. Hippolyt:
KIEŁKI KUKURYDZY, PSZENICY, JĘCZMIENIA
PRAŻONE ŻYTO
ZIELONA PSZENICA
SŁONECZNIK
CZARNUSZKA
ORZESZKI KONOPII
WYTŁOKI Z JABŁEK
MĄCZKA Z GLONÓW MORSKICH
SKÓRKI WINOGRON
(+olej z pestek winogron)
Hoveler:
ŚRUTY POEKSTRAKCYJNE (SOJOWA, LNIANA)
GLUTEN KUKURYDZIANY I PSZENNY
MŁÓTO PIWNE (in. browarniane)
PSZENICA-ORKISZ
SOJA
CHLEB ŚWIĘTOJAŃSKI
(j.w. kiełki kukurydziane i pszenne)
TERABB E
PRAŻONE ZIARNO LNIANE
MĄCZKA Z LUCERNY
MARCHEW EKSTRUDOWANA
MĄKA OWSIANA I PSZENNA (w brykietach mineralnych również KRUPCZATKA pszenna)
SZPINAK
CZARNY OWIES
(+ dla starych koni EXPANDOWANE: jęczmień, kukurydza i EXPELER ZE SŁONECZNIKA)
Eggersmann:
(j.w mączka z lucerny i pszenna)
WYSŁODKI OWOCOWE
WYSŁODKI Z MARCHWI
PIETRUSZKA (w Krauter Musli aż 2,8%)
GROCH
ŚRUTA SOJOWA PODGRZEWANA NA PARZE
(j.w. czarny owies)
FASOLA SOJOWA
KARCZOCHY Wesoly
(j.w. chleb świętojański kruszony)
WYSŁODKI PIWNE
(+ olej osetowy)
St. Hippolyt:
KIEŁKI KUKURYDZY, PSZENICY, JĘCZMIENIA
PRAŻONE ŻYTO
ZIELONA PSZENICA
SŁONECZNIK
CZARNUSZKA
ORZESZKI KONOPII
WYTŁOKI Z JABŁEK
MĄCZKA Z GLONÓW MORSKICH
SKÓRKI WINOGRON
(+olej z pestek winogron)
Hoveler:
ŚRUTY POEKSTRAKCYJNE (SOJOWA, LNIANA)
GLUTEN KUKURYDZIANY I PSZENNY
MŁÓTO PIWNE (in. browarniane)
PSZENICA-ORKISZ
SOJA
CHLEB ŚWIĘTOJAŃSKI
(j.w. kiełki kukurydziane i pszenne)
TERABB E
PRAŻONE ZIARNO LNIANE
MĄCZKA Z LUCERNY
MARCHEW EKSTRUDOWANA
MĄKA OWSIANA I PSZENNA (w brykietach mineralnych również KRUPCZATKA pszenna)
SZPINAK
CZARNY OWIES
(+ dla starych koni EXPANDOWANE: jęczmień, kukurydza i EXPELER ZE SŁONECZNIKA)
Eggersmann:
(j.w mączka z lucerny i pszenna)
WYSŁODKI OWOCOWE
WYSŁODKI Z MARCHWI
PIETRUSZKA (w Krauter Musli aż 2,8%)
GROCH
ŚRUTA SOJOWA PODGRZEWANA NA PARZE
(j.w. czarny owies)
FASOLA SOJOWA
KARCZOCHY Wesoly
(j.w. chleb świętojański kruszony)
WYSŁODKI PIWNE
(+ olej osetowy)