DuchowaPrzygoda napisał(a):zbior technik Silwy? Na czym to polega?
Bo dla mnie sterowanie czestotliwoscia elektrycznych impulsow mozgu jest jedynie taka dziwna nazwa, za ktora nie wiem co sie kryje. np. stan alfa kojarzy mi sie zwyczaqjnie np, z treningiem autogennym i ewetualnie z hipnoza...ale samo funkcjonowanie w tych stanach na coidzin jest chyba malo realne.
programujesz sie jakby na uboczu zycia...a potem co, wyruszasz sobie po szczescie w codziennosc z jakimis tam myslami, ktore maja zmieniac los? Chorobe, pecha w milosci itp? To o to chodzi?
To jest trening- oczywiście
Ale nie funkcjonuje się w tym stanie - to przecież byłoby głupie , bo wyłącza z życia realnego :lol:
Owszem to tez rodzaj programowanie, jak każdy trening , ale nie na uboczu życia.
Technik jest sporo, ja akurat zapoznałam się z Silvą.
Znakomita rzecz
Człowiek ma wybór : albo poddaje się losowi , co mu przyniesie, albo sam stara się kształtować swoje życie.
Ja zawsze należałam do tych drugich.
Te techniki służą każdemu- i studentom , żeby lepiej opanować materiał, lepiej zdać egzaminy , uczą koncetracji.
I pomagają się rozluźnić - i naładować energią.
Pomagają zlikwidować bezsenność , czy obywać się bez budzika.
To metoda , która wyzwala , uaktywnia myślenie intuicyjne , oprócz logicznego.
I powiem wam, że jest niesamowicie skuteczna
A przed kursem nie wierzyłam.
Teraz nie wiem, co to problem bezsenności , ból głowy przechodzi natychmiast, jeśli tego chcę.
Potrafię wreszcie rozluźnić się , mogę obudzić się, żeby zapamiętać, czy zapisać sen.
To tylko najłatwiej strawne dla ogółu przykłady :wink: