01-01-2008, 07:33 PM
Tak wyglądał w 2005 roku.
Nawet Hadriana fajnie go opisała- wszystkie wady..
Na zdjęciach , które teraz pokazałam grzbiet jest ładny, bo uwypuklił.
Z swobodnym bieganiu, ogólnie ruchu tez wygląda nieźle , ale jak stoi to jednak troche widać
Nawet Hadriana fajnie go opisała- wszystkie wady..
Cytat:Nieśmiało spróbuję... Skątowanie stawów biodrowo-kolanowych (na zielono) nie predestynuje go niestety do podstawiania zadu, kość miednicza przebiega trochę zbyt płasko, a staw skokowy jest trochę zbyt rozwarty - będzie się musiał chłopak napracować. Łopatka jest odrobinę stroma, szyja ma fajną górną linię, natomiast dół wydaje się odrobinę uwypuklony w niewłaściwą stronę - to o czym pisałam wcześniej. Grzbiet trochę problematyczny, zwłaszcza w kwestii dopasowania siodła - kłąb sięga głęboko, grzbiet w części tylnej wznosi się ku górze, jest trochę karpiowaty. Moim zdaniem przydałaby się zwłaszcza praca nad rozciągnięciem linii górnej i wzmocnienie partii lędźwiowej - czyli jazda (bądź praca na lonży) w dół i do przodu. Wtedy najmocniej pracują mięśnie lędźwi i brzucha, a grzbiet się uelastycznia. Może wyjdę przed orkiestrę Wink, ale na pewno dobrze jest rozluźnić go na lonży przed jazdą (najlepiej bez siodła) - docelowo kłusik z opuszczoną głową i falującym grzbietem.
Jeszcze dwie rzeczy, które mogą wynikać ze zdjęcia - bardzo załamana oś pęcina-kopyto w lewej tylnej łapce - czy widać to częściej? - i fakt, że jest przekrzywiony w potylicy, mruży oko i ma opuszczoną dolną wargę. Pewnie akurat machał głową i opędzał się przed muchami, ale jeśli nie, to zestawienie tych trzech rzeczy może świadczyć o problemie z zębami.
Na zdjęciach , które teraz pokazałam grzbiet jest ładny, bo uwypuklił.
Z swobodnym bieganiu, ogólnie ruchu tez wygląda nieźle , ale jak stoi to jednak troche widać