Zacznę jeszcze raz tym razem etapami

Panie Wojtku dziękuję za zaproszenie jest mi bardzo miło. Mam jednak 44 lata więc obóz to może nie chyba że dla dinozaurów

Cześć Magdo
Koń został przepchnięty to znaczy że przejechał wiele razy w miejscu w którym się zatrzymywał, cofał i próbował się wspiąć. Tam nic nie ma powtarzam nic totalnie nic. Robiła to czasami w zależności od dnia. Potrafiła przejechać 100 razy a 101 fiksowała. Udało się obecnie przechodzi w tym narożniku problem w tym że znalazła następny narożnik. I tak z innymi rzeczami.
Ailusia
Co do mojej równowagi. Hym.... jeżdżę 14 lat a może i dłużej

Cejloniara
Masakra tak dużo pytań.Nieposłuszna bo:
-nie pozwala się dosiąść z ziemi wogóle nie ma mowy
-ćwiczenia wykonuje prawidłowo lecz tylko raz może dwa
-miewa fobie strachu w miejscach gzie nic nie ma totalnie nic
Jeżdżę w zależności od ćwiczenia pół lub godzinę dłużej nie.Trening stęp luźna widza, stęp ćwicz. rozciągające. Kłus roboczy kłus zebrany. Odpoczynek. Galop roboczy i zebrany. Odpoczynek. Nowe ćwiczenie. Odpoczynek. Powrórka nowego ćwicz. Jak jest ok to stęp i koń puszczony luzem.
Cejloniara
Koń lubi pracować lecz na swoich zasadach. Tyle i nic więcej. Jak nie pozwala mi wsiąść to robię cofanie. Na początku kilka kroków a jeśli jest nieposłuszka dużo więcej i intensywniej. Wsiadam jeżeli stoi bez ruchu co bywa rzadko pochwała jak się poruszy schodzę i powtarzam ćwiczenie. Proszę o pytania chętnie odpowiem i zastosuję się do porad.
Scaliłam posty. W podobnych sytuacjach bardzo proszę korzystać z guziczka "Edycja", żeby nie pisać postów jeden pod drugim